Probleempje met tijdsweergave in Gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

17/11/2007 20:21:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik heb een gastenboek waarbij de tijd waarop het bericht geplaatst is word weergegeven, Alleen als je om b.v. 17:06 een bericht plaats staat er 17:6! Hij laat dus de 0 weg. Iemand een oplossing?

Dit is de code:

$datum=getdate();
$dag = $datum['mday'];
$maand = $datum['mon'];
$jaar = $datum['year'];
$uur = $datum['hours'];
$min = $datum['minutes'];
$sec = $datum['seconds'];
$datumnu = "".$dag."-".$maand."-".$jaar." / ".$uur.":".$min."";
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:11:26
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/11/2007 20:27:00
Quote Anchor link
Hoe ziet jouw getdate() functie eruit? Waarschijnlijk zal $datum['minutes'] al niet de goede waarde bevatten...
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

17/11/2007 20:45:00
Quote Anchor link
De code in mijn eerste post is de getdate() code, Ergens anders kan ik niks me getdate() vinden.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/11/2007 21:07:00
Quote Anchor link
He, dat is dus een PHP functie. Die kende ik niet eens. Maar als je dus naar de handleiding kijkt:
Quote:
"minutes" Numeric representation of minutes 0 to 59

Oftewel, de minuten worden zonder voorloopnul gegeven.

Twee oplossingen:
1) Gebruik sprintf() om de voorloopnul erbij te zetten
2) Gebruik gewoon de date() functie om een datum op te maken.

De tweede zou ik voor gaan.
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

17/11/2007 21:51:00
Quote Anchor link
is dit een goeie dan?

date("d F Y - H:i:s")
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

17/11/2007 21:54:00
Quote Anchor link
je kunt ook met strlen kijken of de minuten maar uit 1 teken bestaan, zoja een 0 ver voor toevoegen, maar dat is weer een omweg, de phphulp methode: waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2007 21:59:00
Quote Anchor link
Patrick schreef op 17.11.2007 21:51:
is dit een goeie dan?

date("d F Y - H:i:s")

Uitproberen zou ik zeggen.
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

17/11/2007 22:59:00
Quote Anchor link
Ik heb dit geprobeert maar dat werkt niet.

$datum=date("d-m-Y H:i:s");
$dag = $datum['mday'];
$maand = $datum['mon'];
$jaar = $datum['year'];
$uur = $datum['hours'];
$min = $datum['minutes'];
$datumnu = "".$dag."-".$maand."-".$jaar." / ".$uur.":".$min."";
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2007 23:15:00
Quote Anchor link
echo date("d-m-Y H:i:s");
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

17/11/2007 23:35:00
Quote Anchor link
Dat wil niet werken. Ik krijg:

Parse error: syntax error, unexpected T_ECHO in /home/patjuhsp/public_html/includes/gastenboek.php on line 68
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2007 23:56:00
Quote Anchor link
Dan mankeert er iets aan de regel ervoor.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.