Problemen bij uploaden foto

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

09/06/2008 14:45:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een class die het mogelijk maakt om bestanden zonder probleem upload.
Lokaal werkte het prima, maar toen ging ik het op de server proberen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
if(is_uploaded_file($aFile['tmp_name']))
{

    $sPath = $this->sMap.strtolower($aFile['name']);
    echo $sPath;        //voor debuggen
    if(move_uploaded_file($aFile['tmp_name'], $sPath))
    {

        /*if(!empty($sNaam))
        {
            if(!rename($sPath, $this->sMap.$sNaam.'.'.end(explode('.', $sPath))))
            {
                unlink($sPath);
                $this->PushError('Kon bestand niet hernoemen, bestand is van de server verwijderd, probeer opnieuw.');
                return false;
            }
            else
            {
                return $this->sMap.$sNaam.'.'.end(explode('.', $sPath));
            }
        }
        else
        {                            
            return $sPath;
        }*/

    }
    else
    {
        $this->PushError('Fout bij het uploaden.');
        return false;
    }
}

else
{
    $this->PushError('De waardes graag via het formulier invullen.');
    return false;
}

?>


Foutmeldingen:
Warning: move_uploaded_file(/home/Freeky/domains/d-lightweb.nl/public_html/d.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/Freeky/domains/d-lightweb.nl/public_html/class.php on line 90

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpMEib2w' to '/home/Freeky/domains/d-lightweb.nl/public_html/d.jpg' in /home/Freeky/domains/d-lightweb.nl/public_html/class.php on line 90

Dit zelfde script werkt lokaal prima!

De safe mode staat uit.
Ik weet niet of het iets uit maakt maar ik heb de permissies naar 755 gechemod
Ik heb veel gezocht maar, het lukt maar niet. Volgens mij kijk ik ergens overheen.

Wie helpt mij?

Groetjes Freek
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:32:01
 
Jan Aart

Jan Aart

09/06/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Warning: move_uploaded_file(/home/Freeky/domains/d-lightweb.nl/public_html/d.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/Freeky/domains/d-lightweb.nl/public_html/class.php on line 90

?? De class lijkt maar 37 regels lang te zijn..?
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

09/06/2008 15:34:00
Quote Anchor link
:P Ik post alleen de relevante code :P Regel 90 --> Regel 6

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
Bart Smulders

Bart Smulders

09/06/2008 16:06:00
Quote Anchor link
Er staat duidelijk failed to open stream: Permission denied in.
Heb je de juiste map geCHMOD ?.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

09/06/2008 16:12:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik weet niet of het iets uit maakt maar ik heb de permissies naar 755 gechemod

dat moet 777 zijn (ook schrijven)
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

09/06/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Dat is het!, Zie je wel, kijk gewoon ergens overheen..
 
Bart Smulders

Bart Smulders

09/06/2008 16:28:00
Quote Anchor link
@Terence
Ik had enkel de fout gelezen :p dus volledige credits naar Terence die alles leest :d
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

09/06/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Is er een functie om de rechten te checken welke rechten een bestand heeft. Vind er niets over op php.net.

Ik wil kunnen checken of de map rechten heeft om bestanden te kunnen schrijven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
Jan Aart

Jan Aart

09/06/2008 19:30:00
Quote Anchor link
Misschien is fileperms ('path/to/dir') iets? Het returnt een 4cijferige code met de permissions..

Zie: http://nl.php.net/manual/en/function.fileperms.php
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

09/06/2008 19:31:00
Quote Anchor link
Had hem ook niet gevonden, maar lukt niet daarmee, daar krijg je alleen de rechten voor het bestand en niet voor de map. Anyway, het werkt, en heb het nu niet meer nodig
 
Jan Aart

Jan Aart

09/06/2008 19:35:00
Quote Anchor link
Weet je het zeker? In alle examples staan namelijk mappen.. Ik zal het nu ff zelf testen.. Brb met de uitslag ;)

[EDIT:] M'n hosting doet raar.. Kan iemand anders het even proberen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Aart
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.