Problemen IE11 bij verticale scrollbar en afgeronde borders

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans De Ridder

Hans De Ridder

18/01/2018 22:47:54
Quote Anchor link
Ik gebruik een div met daarin een iframe.
Dat ziet er goed uit zonder scrollbars in chrome en Edge.
Maar in IE11 blijft de verticale scrollbar aanwezig.
Ook al staat hij op hidden.
Maakt niet uit of ik de hoogte flink wijzig.
De scrollbar blijft erin zonder dat het nodig is (en staat op hidden).

Bij de form (zit in de frame) zijn overal de borders afgerond.
Dat werkt ook. Ook bij IE11.
Maar bij de omkadering van de fields blijven de borders hoekig.

Heb wel gelezen over deze problemen.
Schijnt een bug te zijn voor IE 11.
Is er inmiddels een oplossing voor?

Want hacks in de CSS voor IE11, specifiek voor deze problemen werken bij mij niet.
Gewijzigd op 18/01/2018 22:48:41 door Hans De Ridder
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:35:48
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/01/2018 22:51:01
Quote Anchor link
Waarom een iframe?
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

18/01/2018 23:05:52
Quote Anchor link
Die iframe gebruik ik omdat ik niet van de pagina af wil.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/01/2018 23:12:56
Quote Anchor link
Ok, laat maar eens wat code zien dan?
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

18/01/2018 23:38:20
Quote Anchor link
Die code is gewoon een div omdat ik de iframe zichtbaar of onzichtbaar maak
In de div zit dus die iframe.
Daar hoef ik toch geen code voor te laten zien.
En andere browsers doen het prima.
Ik kan de link niet geven omdat je daarvoor ingelogd moet zijn.
Dit is het zonder toeters en bellen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div id = "aanuit">
<iframe id = "vorm">
</frame>
</div>



Toevoeging op 18/01/2018 23:41:26:

Ik kan van die Iframe en div de hoogte veranderen.
Het maakt voor de scrollbar niks uit in IE11.
Er komt zelfs geen extra scrollruimte.
Bij stackovetflow heeft men het ook over bug in de browser.
Er werden wel hacks gegeven door de tijd heen.
Maar werken allemaal niet.


Toevoeging op 18/01/2018 23:43:33:

Ik kan morgen wel even een linkje maken naar wat screenshots.
Dan is het wat duidelijker.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

19/01/2018 00:12:42
Quote Anchor link
Het is je al vaker gezegd, maar schrijf je HTML eens zoals je HTML hoort te schrijven en niet met al die spaties ertussen. Het gedrag als je ze wel gebruikt is onvoorspelbaar te noemen. Om de scrollbar weg te krijgen, en als je zeker weet dat die scrollbar nooit nodig zal zijn kun je altijd overflow: hidden gebruiken in je CSS.
Gewijzigd op 19/01/2018 00:12:59 door Ben van Velzen
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

19/01/2018 00:55:41
Quote Anchor link
overflow-hidden is natuurlijk toegepast Ben.
Ook geprobeerd met x en y.
En heb voorbeeldje even uit de losse pols geschreven, haha.
Maar het werkt niet met IE11.
Dit is in Chrome en Edge. De andere in IE11.
https://www.pctraverse.nl/prt1.jpg
https://www.pctraverse.nl/prt2.jpg
Het zijn ook bekende problemen voor IE11.
Ben benieuwd of er al oplossingen voor zijn.
Want gegeven oplossingen zijn wat gedateerd.
Ook de metatag opgeven werkt niet, maar daar heb ik ook geen ervaring mee.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta http-equiv="X-UA-Compitible" content="IE-edge">
Gewijzigd op 19/01/2018 00:57:33 door Hans De Ridder
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/01/2018 13:04:17
Quote Anchor link
Haal de content op middels AJAX calls? Dan ben je ook niet afhankelijk van iframes. Een iframe is volgens mij toch een beetje het domein van de browser, sommige dingen kun je beheersen, andere niet.
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

19/01/2018 15:52:30
Quote Anchor link
Ik moet dat uitproberen Thomas... Daar hoor je nog over.
Bedankt voor de reacties.
Ik heb ook wel begrepen dat als je javascript functies vervangt door Ajax
bepaalde al vastgestelde gegevens verloren gaan. (Dacht bij met name popups);
En Chrome blokkeert ook asynchrone communicatie.
En Jscript heeft het op de bloklijst staan.
Dus hoop zoekwerk om dat uit te werken.
Die afrondingen vind ik niet zo'n probleem.
Maar die scrollbalk maakt dat ik bij andere browsers de breedte te groot heb.
Maar op de een of andere manier werken de hacks uitsluitend voor IE11 ook niet meer
om die breedte uitsluitend te wijzigen voor IE11.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.