problemen met crud

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ivo jonkers

ivo jonkers

11/12/2010 16:57:20
Anchor link
moet voor een school opdracht een crud maken en morgen avond inleveren maar het lukt niet hele maal

zou iemand even hier een kijk je naar willen nemen
http://rapidshare.com/files/436307662/site.rar

database naam : werkzaamheden
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 10:46:58
 
Jasper DS

Jasper DS

11/12/2010 17:03:34
Anchor link
Wat is net het probleem? Meer info graag + als het kan de relevante code van het probleem even op het forum zetten.
 
Niek s

niek s

11/12/2010 17:29:15
Anchor link
'een crud' is nogal algemeen.
Een crud waarvan?
 
Ivo jonkers

ivo jonkers

11/12/2010 21:20:57
Anchor link
sorry had even niet meer tijd om er wat bij te zetten maar het probleem is dat wanneer ik iets wil verwijderen hij gewoon zecht zegt het is verwijdertd geen foutmelding of zo maar het blijft in de database staan

het gaat er over dat je je huiswerk in msql mysql kan zetten en dat dan via php kan opvragen en kan aan klikken of je het al af hebt of niet.
Gewijzigd op 13/12/2010 18:44:03 door Bas IJzelendoorn
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

11/12/2010 21:23:51
Anchor link
dan zit het probleem waarschijnlijk in de INSERT

en kan je de relevante code hier plaatsen
nu krijg je een heel website

en ergens in bv regel 12 in huppeldepup.php zit de fout
 
Ivo jonkers

ivo jonkers

11/12/2010 21:29:49
Anchor link
dit is de index
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
                    // Maken van verbinding
               // try
               // {

                    $db = mysql_connect("localhost", "root", "");
                    //$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=werkzaamheden','root','');
                    mysql_select_db("werkzaamheden");
               // }
                    //catch(PDOException $e) {
                   // echo $e->getMessage();
              //  }
                    // De SQL opdracht

                $sql = 'SELECT * FROM huiswerk';
                $resultaat = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
                    // De HTML-tabel opbouwen
                echo '<table border= 1px>';
                
              //foreach($resultaat as $row)
                while($row = mysql_fetch_array($resultaat))
                {

                    echo '<tr>';
                    $nummer = $row['werkzaamheden'];
                    echo '<td>'.$row['nummer'].'</td>';
                    echo '<td>'.$row['begin_datum'].'</td>';
                    echo '<td>'.$row['inlever_datum'].'</td>';
                    echo '<td>'.$row['vakken'].'</td>';
                    echo '<td>'.$row['titel'].'</td>';
                    echo '<td>'.$row['beschrijving'].'</td>';
                    echo '<td>'.$row['opdrachtKlaar'].'</td>';
                    echo "<td><form action='wijzigen.php'method='post'>
                    <input type='hidden' name='verstopt' value=$nummer>
                    <input type='submit' name='wijzig' value='wijzig'>
                    </form></td>"
;
                    echo "<td><form action='verwijderen.php'method='post'>
                    <input type='hidden' name='verstopt' value=$nummer>
                    <input type='submit' name='verwijder'value='verwijder'></form></td>"
;
                    echo '</tr>';
                }

                echo '</table>';
                // Sluiten van verbinding
                $db = NULL;
                ?>


dit is verwijderen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
  <?php
            // Maken van verbinding
        try
        {
            $db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=werkzaamheden','root','');
        }

        catch(PDOException $e)
        {

            echo $e->getMessage();
        }

            // De SQL opdracht
            // Hier wordt de klant geselecteerd om de gegevens op
            // te halen die je wilt verwijderen. Het nummer zit
            // in $_POST[verstopt]

        $sql = "SELECT * FROM huiswerk WHERE nummer = '".$_POST['verstopt']."'";
        $resultaat = $db->query($sql);
        foreach($resultaat as $row)
        {

            echo '<p>';
            $nummer = $row['nummer'];
            echo 'nummer: '.$row['nummer'].'<br>';
            echo 'begin datum: '.$row['begin_datum'].'<br>';
            echo 'inlever datum: '.$row['inlever_datum'].'<br>';
            echo 'vakken: '.$row['vakken'].'<br>';
            echo 'titel: '.$row['titel'].'<br>';
            echo 'beschrijving: '.$row['beschrijving'].'<br>';
            echo 'opdrachtKlaar: '.$row['opdrachtKlaar'].'<br>';
            echo '</p>';
        }

        echo "<p>
        <form action='definitiefverwijderen.php'method='post'>
            Weet u zeker dat u dit wilt verwijderen?
        <input type='hidden' name='nummer' value=$nummer>
        <input type='submit' name='verwijderja' value='Ja'>
        </form></p>"
;
        echo "<p><form action='index.php' method='post'>
        <input type='submit' name='verwijdernee' value='Terug'>
        </form></p>"
;
            // Sluiten van verbinding
        $db = NULL;
        ?>


definitief verwijder
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
  <?php
            // Maken van verbinding
        try
        {
            $db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=werkzaamheden','root','');
        }

        catch(PDOException $e)
        {

            echo $e->getMessage();
        }

            // Hier wordt de opdracht geselecteerd om de gegevens op
            // te halen die je wilt verwijderen

            
        $sql = "SELECT * FROM huiswerk WHERE nummer = '".$_POST['nummer']."'";
        $resultaat = $db->query($sql);
        foreach($resultaat as $row)
        {

            echo '<p>';
            echo 'nummer: '.$row['nummer'].'<br>';
            echo 'begin_datum: '.$row['begin_datum'].'<br>';
            echo 'inlever_datum: '.$row['inlever_datum'].'<br>';
            echo 'vakken: '.$row['vakken'].'<br>';
            echo 'titel: '.$row['titel'].'<br>';
            echo 'beschrijving: '.$row['beschrijving'].'<br>';
            echo 'opdrachtklaar: '.$row['opdrachtKlaar'].'<br>';
            echo '</p>';
        }

        $sql = "DELETE FROM huiswerk WHERE nummer ='".$_POST['nummer']."'";
        $resultaat = $db->exec($sql);
        echo "<p>is nu verwijderd!</p>";
        echo "<p><form action='index.php' method='post'> </p>
         <input type='submit' name='verwijdernee' value='Terug'>
        </form></p>"
;
            // Sluiten van verbinding
        $db = NULL;
        ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/12/2010 06:37:43
Anchor link
Ik weet niet wat jou probleem is maar je script is sql-injection lek.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/12/2010 10:36:46
Anchor link
Wie deze logica bedacht heeft zal z'n leven lang achter de feiten aanlopen. 1 stap vooruit betekent dan 3 stappen terug.
 
Ivo jonkers

ivo jonkers

12/12/2010 19:38:15
Anchor link
heb nu al best wat fouten er uit kunnen halen alleen krijg nog steeds fouten bij foreach($resultaat as $row) en $resultaat = $db->query($sql);
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/12/2010 17:02:37
Anchor link
foreach is gemaakt voor arrays.
Het resultaat van een mysql_query geeft je een recource, niet een array.
Dito voor de pdo versie.

Je moet die recource fetchen om er een array uit te halen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// ...
  $resultaat = $db->query($sql);
  while ($row = $resultaat->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
    // echo '<pre>'. print_r($row, 1) .'</pre>';
  }
?>
Gewijzigd op 13/12/2010 17:03:09 door Kris Peeters
 
Ivo jonkers

ivo jonkers

13/12/2010 18:19:06
Anchor link
het is gelukt blijkt dat het $nummer niet goed door kwam toch bedankt !
 
UserCoder CoderUser

UserCoder CoderUser

16/03/2022 17:33:20
Anchor link
Jasper DS op 11/12/2010 17:03:34:
Wat is net het probleem? Meer info graag + als het kan de relevante code van het probleem even op het forum zetten.


Geachte Jasper. Je kan hier een kijkje nemen voor relevante code https://github.com/lovemywife1/trying_crud_PDO.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2022 18:01:00
Anchor link
Laat het necrokicken lekker achterwege.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.