problemen met files en dirs en die reutemeteut

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Iltar van der berg

iltar van der berg

10/11/2007 23:43:00
Quote Anchor link
Als ik doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if(!file_put_contents($debug_file, $output))
{
    die('The file <strong>' . $debug_file . '</strong> could not be created');
}


Dan krijg ik geen die geen error niets...

Maar, als ik in mn windows verkenner kijk dan zie ik geen file...

Met readdir/opendir/scandir/etc(locatie) zegt hij dat de folder niet bestaat

met mkdir kan hij em niet aanmaken want hij bestaat al (maar hij bestaat dus niet)

wat o wat heb ik verkeerd gedaan...
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:32:28
 
- -

- -

11/11/2007 09:57:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar de PHP functie file_exists
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

11/11/2007 14:12:00
Quote Anchor link
Ehm... Ik heb het over dirs en niet over files... Maar ik zal wel even kijken of dat wel werkt...

Kan het te maken hebben met partities en/of gebruikers rechten??
 
Willem vp

Willem vp

11/11/2007 14:39:00
Quote Anchor link
file_exists werkt ook voor directories.

Maar er kunnen verschillende dingen aan het handje zijn:

1) $debug_file wijst stiekum naar een andere locatie dan jij denkt, bijvoorbeeld als je met relatieve paden werkt en PHP een andere basedir gebruikt dan jij denkt

2) de web server heeft inderdaad niet voldoende rechten om de file aan te maken. Kan komen doordat PHP in safe mode draait of omdat de permissies van de directory verkeerd staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.