problemen met variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SerpenT

SerpenT

26/10/2004 15:03:00
Quote Anchor link
ik heb het volgende script in de site voor mijn stage bedrijf gezet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
for ($i=1;$i<6;$i++){
$dag = $i;
for ($a=1;$a<8;$a++){
$uur = $dag;
$uur .= $a;
$$uur = "vrij";
}
}

?>

het is een script wat voor alle uren van de week in het rooster een variabele aanmaakt.
maar nou als ik bijv $11 aanroep dan geeft hij een fout melding.
Parse error: parse error, expecting `T_VARIABLE' or `'$'' in c:\phpdev\www\public\test.php on line 24
terwijl hij tog wel hoort te bestaan? als je naar dat script kijkt.
kan iemand mij helpen met dit probleem, hij moet dus voor elk uur van de dag, en dat voor 5 dagen in de week een variabele aanmaken met 2 getalen erin, het eerst de dag en het tweede het uur van de dag.

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:55:43
 
Dutchcamel

dutchcamel

26/10/2004 16:27:00
Quote Anchor link
Waarom wil je het op die manier doen.. Het kan veel eenvoudiger met arrays:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?
$roster
= array(
   1 => array (
      1 => 'vrij',
      2 => 'vrij',
      3 => 'vrij',
      4 => 'vrij',
      5 => 'vrij',
      6 => 'vrij',
      7 => 'vrij'
   ),
   2 => array (
      1 => 'vrij',
      2 => 'vrij',
      3 => 'vrij',
      4 => 'vrij',
      5 => 'vrij',
      6 => 'vrij',
      7 => 'vrij'
   ),
   3 => array (
      1 => 'vrij',
      2 => 'vrij',
      3 => 'vrij',
      4 => 'vrij',
      5 => 'vrij',
      6 => 'vrij',
      7 => 'vrij'
   ),
   4 => array (
      1 => 'vrij',
      2 => 'vrij',
      3 => 'vrij',
      4 => 'vrij',
      5 => 'vrij',
      6 => 'vrij',
      7 => 'vrij'
   ),
   5 => array (
      1 => 'vrij',
      2 => 'vrij',
      3 => 'vrij',
      4 => 'vrij',
      5 => 'vrij',
      6 => 'vrij',
      7 => 'vrij'
   ),
);

?>


Als je dan op dag 4, uur 2 iemand koffie wil laten drinken doe je gewoon zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$roster
[4][2] = 'koffietijd';
?>
 
SerpenT

SerpenT

27/10/2004 11:21:00
Quote Anchor link
ok dank je wel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.