Problemen met "Web root" instellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

02/07/2007 09:38:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een PHP tutorial, maar ik krijg de Web root niet goed ingesteld.

Het staat nu zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
// setting up the web root and server root for
// this shopping cart application

$thisFile = str_replace('\\', '/', __FILE__);
$docRoot = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];

$webRoot  = str_replace(array($docRoot, 'library/config.php'), '', $thisFile);
$srvRoot  = str_replace('library/config.php', '', $thisFile);

define('WEB_ROOT', $webRoot);
define('SRV_ROOT', $srvRoot);
?>


En linkjes worden in overige documenten zo gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
<a href="<?php echo WEB_ROOT; ?>admin/" class="leftnav">Home</a>
?>


Nu is elke link verkeerd gelinkt. Als ik het online het resultaat bekijk, krijg ik zoiets als dit:
http://www.webstudio.nl/home/webstudio.nl/www/shop/admin/category/

Terwijl het http://www.webstudio.nl/shop/admin/category/ zou moeten zijn.

Iemand een idee wat ik bovenstaande code moet veranderen?
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:47:30
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

02/07/2007 12:54:00
Quote Anchor link
bump :)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

02/07/2007 12:57:00
Quote Anchor link
define('WEB_ROOT', 'http://www.webstudio.nl/shop/'); ?

MOeten de FOPEN wrappers wel aanstaan op de server
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

02/07/2007 13:23:00
Quote Anchor link
Bedankt.
Enig idee hoe ik dit kan aanzetten? Ik zit bij PCEXTREME.
Kan dit via .htaccess of phpini o.i.d.?
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

02/07/2007 18:04:00
Quote Anchor link
maandagavond bumpje,

Hoe kan ik de FOPEN wrappers aanzetten op mijn server(pcextreme)?
Kan dit met .htaccess, zo ja, hoe?
Mijn dank is groot!
 
Nick Mulder

Nick Mulder

02/07/2007 18:26:00
Quote Anchor link
Meestal kan je ze uit veiligheids overwegingen niet zelf aanzetten bij een shared hosting...
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

02/07/2007 19:04:00
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

02/07/2007 20:22:00
Quote Anchor link
Klaasjan Boven schreef op 02.07.2007 12:57:
define('WEB_ROOT', 'http://www.webstudio.nl/shop/'); ?

MOeten de FOPEN wrappers wel aanstaan op de server


Maar wat bedoeld KlaasJan dan?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.