Problemen met weergeven JQuery Slider

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arend Alfers

Arend Alfers

13/05/2013 15:02:06
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Voor het eerst maak een website via Wordpress met een custom theme en de daarbij horende PHP. In HTML ben ik thuis, echter is PHP voor mij nieuw.

Nu heb ik het voor elkaar gekregen dat ik in de header op de homepage een Jquery slider heb gekregen. Nu wil ik deze niet alleen op de homepage maar op alle pagina's. Ik ben in de code gaan kijken van de header en kwam dit tegen. (Op een of andere manier splitst hij de code in twee delen hier)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<!-- Header slideshow -->
<?php if(is_home() || is_front_page()) { ?>
<?php $time = get_option('minibuzz_slider_timeout') ;?>
<script type="text/javascript" src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/jqFancyTransitions.js"></script>
<script type="text/javascript" src="<?php bloginfo('stylesheet_directory');?>/js/s3Slider.js"></script>
<script type="text/javascript">
var $ = jQuery.noConflict();
    $(document).ready(function() {
        $('#s3slider').s3Slider({
            timeOut:<?php echo $time ;?>
        });
    } else { ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32

<?php $time = get_option('minibuzz_slider_timeout') ;?>
<script type="text/javascript" src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/jqFancyTransitions.js"></script>
<script type="text/javascript" src="<?php bloginfo('stylesheet_directory');?>/js/s3Slider.js"></script>
<script type="text/javascript">
var $ = jQuery.noConflict();
    $(document).ready(function() {
        $('#s3slider').s3Slider({
            timeOut:<?php echo $time ;?>
        });
    });
</script>
<?php } ?>
<!-- cycle jquery -->
<script type="text/javascript" src="<?php bloginfo('stylesheet_directory');?>/js/jquery.cycle.all.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
    $('.boxslideshow').cycle({
    timeout: 6000,  // milliseconds between slide transitions (0 to disable auto advance)
    fx:      'fade', // choose your transition type, ex: fade, scrollUp, shuffle, etc...            
    pause:   0,      // true to enable "pause on hover"
    pauseOnPagerHover: 0 // true to pause when hovering over pager link
    });
</script>
<!-- colorbox jquery -->
<script type="text/javascript" src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/jquery.colorbox.js"></script>
<script type="text/javascript">
    $(document).ready(function(){
        //Examples of how to assign the ColorBox event to elements
        $(".image").colorbox();
        $(".video").colorbox({iframe:true, innerWidth:425, innerHeight:344});
    });
</script>


Het 'else' gedeelte heb ik zelf toegevoegd omdat ik het idee had dat het daar wellicht aan kon liggen. Geen resultaat, maar wel laten staan.

Onderaan het bestand stond het volgende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php if(is_home() || is_front_page()){?>
                <?php include_once (TEMPLATEPATH . '/slider.php'); ?>
        <?php } else {?>
                <?php include_once (TEMPLATEPATH . '/slider.php'); ?>
        <?php }

 ?>


Wederom het 'else' gedeelte toegevoegd. Nu kwam er op de overige pagina's wel ineens de ruimte vrij voor de slider, maar blijft het een leeg vlak. Hij wordt dus op een of andere manier niet ingeladen.

Ik heb dus geen idee waar dit aan kan liggen. De bedoeling is dus dat de slider niet alleen op de homepage, maar ook op alle overige pagina's weergeven wordt.

Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen. Als er meer info nodig is hoor ik dat graag.
Gewijzigd op 15/05/2013 12:21:10 door Arend Alfers
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:04:53
 
Arend Alfers

Arend Alfers

15/05/2013 11:11:04
Quote Anchor link
Niemand kan mij hiermee helpen?
 
Rick van Riel

Rick van Riel

15/05/2013 11:33:43
Quote Anchor link
Arend het probleem zit hem in het volgende stukje code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(is_home() || is_front_page()) { ?>

Dit kijkt namelijk of de current pagina de home of front page is. Als je die regel plus het afsluiten van de if weghaalt zal de slider op alle pagina's getoond moeten worden.

Zet de volgende keer wel even je code tussen code tags zodat het goed leesbaar is.
Gewijzigd op 15/05/2013 12:12:37 door Rick van Riel
 
Arend Alfers

Arend Alfers

15/05/2013 12:35:56
Quote Anchor link
Welk gedeelte is het afsluiten van de 'if'? Als ik namelijk alleen de regel weghaal krijg ik een foutmelding. Heb ik trouwens niet die voorwaarde met 'else' al omzeilt?
 
Rick van Riel

Rick van Riel

15/05/2013 13:11:00
Quote Anchor link
De else is niet nodig je moet dit volledig weghalen. Je moet het volgende doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php if(is_home() || is_front_page()){?>
                <?php include_once (TEMPLATEPATH . '/slider.php'); ?>
        <?php } else {?>
                <?php include_once (TEMPLATEPATH . '/slider.php'); ?>
        <?php }

 ?>

vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include_once (TEMPLATEPATH . '/slider.php'); ?>

Als je dit overal doet waar je die if hebt staan dan zal op elke pagina de zelfde code worden ingeladen.
 
Arend Alfers

Arend Alfers

15/05/2013 14:42:31
Quote Anchor link
Ok dit heb ik gedaan. Nu komen op de overige pagina's wel de ruimte voor de slider vrij (wat eerst niet het geval was), alleen blijft het nu een blanco gedeelte. Alsof hij de slider niet kan laden.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

15/05/2013 16:13:31
Quote Anchor link
Je kunt even controleren of de javascript correct wordt ingeladen en controleren of er geen errors zijn in je javascript.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.