ProbliPost Option in plaats van value

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem R

Willem R

17/04/2014 14:24:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<select id="acties" name="actiesoort" onfocus="myFunction(this)" >
                    <?php
                        
                        $strSQL
= "SELECT * FROM tarievenacties";
                        $rs = mysql_query($strSQL);
                        while ($r = mysql_fetch_array($rs)) {
                            echo "<option value=\"".$r["prijzen"]."\"                   selected>".$r["acties"]."</option>";
                        
                        }

                    ?>

                </select>


Ik heb een vraag, namelijk of ik ook alleen de $r["acties"] kan posten naar de volgende pagina toe in plaats van de $r["prijzen"]? en hoe?
Gewijzigd op 17/04/2014 15:04:26 door Willem R
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:12:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2014 14:46:49
Quote Anchor link
probeer het eens uit door het te vervangen?
 
Willem R

Willem R

17/04/2014 14:50:44
Quote Anchor link
Dat gaat niet lukken want de prijzen worden ook nog gebruikt voor een andere functie dus vandaar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2014 15:08:28
Quote Anchor link
maar die prijzen laat je bepalen in je selectbox. Wat als iemand deze nou zelf aanpast van 100 euro naar 0.10 euro? Ik hoop dat dit geen webwinkel-achtig iets is?
 
Willem R

Willem R

17/04/2014 15:14:12
Quote Anchor link
wow hmmz zover had ik er zelf nog niet over nagedacht.. bedankt voor de hint
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 15:41:10
Quote Anchor link
Op zich is het niet erg dat je de prijzen in de select weergeeft. Maar uitkomst hiervan is niet betrouwbaar.
De prijzen zijn van te voren bekend, dus deze kun je na de tijd weer ophalen i.p.v. laten versturen.

Bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$producten
= Array(
    Array(
        'naam'=>'Appels',
        'prijs'=>'2.30',
    ),

    Array(
        'naam'=>'Winterpeen',
        'prijs'=>'0.69',
    ),

    Array(
        'naam'=>'Aardappels',
        'prijs'=>'2.45',
    ),

    Array(
        'naam'=>'Prei',
        'prijs'=>'0.39',
    ),
);


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    $id = (int)$_POST['prijs'];
    if(isset($producten[$id]['naam'],$producten[$id]['prijs'])) {
        echo 'U heeft gekozen: ' . $producten[$id]['naam'] . ' voor &euro; ' . $producten[$id]['prijs'];
    }
else {
        echo 'Helaas uitverkocht!';
    }
}

?>

<form method="POST">
<label>Prijzen</label>
<select name="prijs">
<?php
foreach($producten AS $id=>$product) {
    echo '<option value="' . $id . '">' . $product['prijs'] . '</option>';
}

?>

</select>
<button>Submit</button>
</form>


Je kunt de value nou wel aanpassen, maar de prijs en naam worden toch weer uit de vooraf aangemaakte gegevens gehaald.
Je kunt wel alsnog een andere id mee sturen. Als dit id niet bestaat zul je melding krijgen 'Helaas uitverkocht!'
 
Willem R

Willem R

17/04/2014 16:15:26
Quote Anchor link
kan ik bijvoorbeeld niet via javascript selectedindex alsnog de actiesoort posten naar de volgende pagina?

Toevoeging op 18/04/2014 09:50:42:

of met een substring methode
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.