Procent berekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dennis Smink

Dennis Smink

22/10/2010 20:47:41
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb misschien een beetje een rare vraag, maar ik wil dus het percentage van een bepaalt event berekenen.

Stel ik heb:

$tijdNu = date("H:i"); // (Word dus bijv: 20:46)

Nu heb ik ook een vaste tijd staan

$tijdVast = "21:30";

Hoe bereken ik nu, in percentages hoe ik aan 21:30 raak. (Dus bijv. 10% verstreken sinds 21:30 )

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:25:12
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/10/2010 20:59:24
Quote Anchor link
Begrijp je vraag niet. Hoe kom je op 10% in je voorbeeld? Waar is dat op gebaseerd?
Je hebt een tijdnu (dit moment) en een tijdvast (in verleden). Het verschil tussen die twee is altijd 100% op moment van berekenen?! :s
 
Dennis Smink

Dennis Smink

22/10/2010 21:00:26
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 22/10/2010 20:59:24:
Begrijp je vraag niet. Hoe kom je op 10% in je voorbeeld? Waar is dat op gebaseerd?
Je hebt een tijdnu (dit moment) en een tijdvast (in verleden). Het verschil tussen die twee is altijd 100% op moment van berekenen?! :s


Ik wil dus eigenlijk, in procenten tegen de 21:30 aankomen.

Dus:

Tijd nu is 21:00

Hoeveel procent nog tot 21:30, snapje?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/10/2010 21:07:01
Quote Anchor link
Ik begrijp het nog steeds niet.
Je werkt met twee tijden? Nu (21.08) en vast (21.30).
Verschil is 22 minuten, maar hoe wil je dit in een percentage uitdrukken (en waarom)?

Moet er ook nog rekening worden gehouden met dagen?!
Gewijzigd op 22/10/2010 21:10:34 door Obelix Idefix
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/10/2010 21:25:04
Quote Anchor link
Denk nu toch eens na, dat behoort toch tot de basisrekenkunde

tijdverschil = eindtijd - tijdnu
perc = 100- ( tijdsverschil * 100 / eindtijd )
 
Dennis Smink

Dennis Smink

22/10/2010 21:26:09
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 22/10/2010 21:07:01:
Ik begrijp het nog steeds niet.
Je werkt met twee tijden? Nu (21.08) en vast (21.30).
Verschil is 22 minuten, maar hoe wil je dit in een percentage uitdrukken (en waarom)?

Moet er ook nog rekening worden gehouden met dagen?!


Omdat ik een progressbar hiermee wil vullen! :)

Toevoeging op 22/10/2010 21:57:25:

Noppes Homeland op 22/10/2010 21:25:04:
Denk nu toch eens na, dat behoort toch tot de basisrekenkunde

tijdverschil = eindtijd - tijdnu
perc = 100- ( tijdsverschil * 100 / eindtijd )



Als ik jouw berekening gebruik, dan begint hij gelijk op zon 97%..

Stel ik heb nu de waarde, als tijd die NU is zeg maar:

2200 ( Als tijd, zonder ":")

En ik moet naar de tijd:
2300 ( OOk zonder ":")

Hoe moet je dat in procent berekene?
 
Pim -

Pim -

22/10/2010 22:01:15
Quote Anchor link
Maar tijd heeft geen beginpunt. Je lijkt aan te nemen dat dat het uur 0 is, maar dat slaat toch nergens op?

En @Noppes:
procentuele toename = (eind-begin) / begin * 100% - 100%
 
Dennis Smink

Dennis Smink

22/10/2010 22:05:58
Quote Anchor link
Pim de Haan op 22/10/2010 22:01:15:
Maar tijd heeft geen beginpunt. Je lijkt aan te nemen dat dat het uur 0 is, maar dat slaat toch nergens op?

En @Noppes:
procentuele toename = (eind-begin) / begin * 100% - 100%


Dus:

$percent = ( $tijdNaarToe - $tijdNu ) / $tijdNu * 100 - 100;

Zo?

Want dan doet de berekening nog raar..
 
- SanThe -

- SanThe -

22/10/2010 22:12:22
Quote Anchor link
Als ik jouw vraag probeer te snappen, dan kom ik op iets als 'hoeveel procent is een half uur'? Beetje onzinnige vraag volgens mij.
 
Dennis Smink

Dennis Smink

22/10/2010 22:20:03
Quote Anchor link
Ik zal het anders beschrijven. Ik ben dus bezig met een spelletje in PHP.

De gebruiker, kan een object kopen. Dit object word opgeslagen in MySQL, zoals volgt:

$bouwDatum = date( "Y-m-d H:i:s", time());

Dit word opgeslagen, als gebouwdedatum

Nu zit er ook echter een bouwtijd aan het object.
Bijv:
$bouwTijdObject = date("Y-m-d H:i:s" ,time() + ( 80 * 60 ) ); // Huidige tijd + 80 minuten.

Deze var $bouwTijdObject word opgeslagne in MYSQL ook.

Nu wil ik dus, in percentage's aangeven, hoever dit bouwen is.
Ik heb dus 2 variabelen, eentje waneer het object gebouwd is. En wat de datum nu is. Hoe dichter de tijd, bij de $bouwTijdObject hoe hoger het percentage zeg maar.
Hoe kan ik dit het bste doen volgens julie?
Gewijzigd op 22/10/2010 22:22:09 door Dennis Smink
 
Milo S

Milo S

22/10/2010 23:17:09
Quote Anchor link
Je moet 3 tijden hebben:
- begintijd
- huidige tijd
- eindtijd

Haal de begin tijd van de eindtijd af, dan heb je een getal
Haal de huidige tijd van de eindtijd af, dan heb je je verschil

deel het verschil door het getal maal honderd.

Houd er rekening mee dat het niet 2200 is voor 10 uur maar dat je terug moet rekenen naar secondes / minuten / uren... Persoonlijk zou ik voor seconden gaan dan kan je heel nauwkeurig zijn.
 
Pim -

Pim -

22/10/2010 23:20:42
Quote Anchor link
Aha, nu snap ik het.

Berekende variabelen horen niet thuis in een DB, je moet dus de bouwduur opslaan, niet het moment waarop het klaar is.

Je hebt dus $bouwDatum en $bouwDuur in sec.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$beginSec
= strtotime($bouwDatum);
$voortgang = (time() - $beginSec) / $bouwDuur; // In perunage (0-1)
$voortgangProcent = $voortgang / 100;

// Mss ook handig:
$resterendSec = $bouwDatum + $bouwDuur - time();
$resterendInterval = new DateInterval($resterendSec);
// Zie http://nl3.php.net/manual/en/dateinterval.format.php om dat mooi weer te geven.
?>
 
- Raoul -

- Raoul -

23/10/2010 08:44:48
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 22/10/2010 22:12:22:
Als ik jouw vraag probeer te snappen, dan kom ik op iets als 'hoeveel procent is een half uur'? Beetje onzinnige vraag volgens mij.


50% dus.
 
Pim -

Pim -

23/10/2010 13:06:36
Quote Anchor link
Want?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/10/2010 14:45:22
Quote Anchor link
Pim de Haan op 23/10/2010 13:06:36:
Want?


Inderdaad.
 
Pim -

Pim -

23/10/2010 14:53:52
Quote Anchor link
Oh je bedoelt dat de helft van een procent eigenlijk vijftig procent is? Of de helft van de helft eigenlijk de helft is? Of dat 12 uur en 30 seconden hetzelfde is, omdat het beide de helft is van respectievelijk een dag en een minuut?
 
Dennis Smink

Dennis Smink

23/10/2010 14:59:16
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 23/10/2010 14:45:22:
Pim de Haan op 23/10/2010 13:06:36:
Want?


Inderdaad.


Inderdaad wat? Onderbouw je opmerking eens?

Overigens is het opgelost.
Gewijzigd op 23/10/2010 14:59:33 door Dennis Smink
 
- SanThe -

- SanThe -

23/10/2010 15:02:03
Quote Anchor link
@Dennis: Dat slaat niet op jou hoor, maar op de opmerking '50% dus' waarin de logica ver te zoeken is. Jij hebt het daarna stukken beter uitgelegd zodat het weer te snappen was.

Internet Verslaafde op 23/10/2010 08:44:48:
SanThe Nvt op 22/10/2010 22:12:22:
Als ik jouw vraag probeer te snappen, dan kom ik op iets als 'hoeveel procent is een half uur'? Beetje onzinnige vraag volgens mij.


50% dus.
Gewijzigd op 23/10/2010 15:03:56 door - SanThe -
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/10/2010 15:05:35
Quote Anchor link
Een half uur is een half heel uur. Een half = altijd 50%, een helft van iets is namelijk 1/2 of 50%, dat zal er zijn bedoeld.
Niet dat het hier wat toevoegt, maar ik vermoed dat daar die opmerking voor was.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/10/2010 15:08:38
Quote Anchor link
Robert Deiman op 23/10/2010 15:05:35:
Een half uur is een half heel uur. Een half = altijd 50%, een helft van iets is namelijk 1/2 of 50%, dat zal er zijn bedoeld.
Niet dat het hier wat toevoegt, maar ik vermoed dat daar die opmerking voor was.


Dat vermoed ik inderdaad ook. Echter de link met een héél uur is er niet. Vandaar dat het niet logisch is. Een half uur is inderdaad 50% van een héél uur, maar slechts 25% van twee uur.
 
Karel hertens

karel hertens

23/10/2010 15:34:37
Quote Anchor link
Als je begin tijd 21:30 is en het is nu 22:30 is er dus een uur verstreken.

Dat is dus 1/24 deel van een dag (100/24)x1=4,166667% per uur. je kan er dus vanuit gaan dat elk uur 4.1 procent opleverd.

4.166667/60 minuten= 0.0694444444 dus als je er 8 uur en 32 minuten verstreken is wordt dit: 8x 4.16667 + 32 x 0.0694444 = %
of: 24/8.32=2.88461 dus 100/2.88461=34,6667% van de dag.

Ik hoop dat het duidelijk is dat je dus hebt dat 24 uur 100% is en 12uur 50% hierdoor hoef je alleen het tijdsverschil te weten en kun je doormiddel van deze berekening het procentuele tijdsverschil te zien krijgen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.