product alleen laten zien als er een merk aan gekoppeld is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert joon

Robert joon

01/09/2011 23:10:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ik laat een lijst van merken zien op mijn site:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
            $product
= Mage::getModel('catalog/product');
            $attributes = Mage::getResourceModel('eav/entity_attribute_collection')
            ->
setEntityTypeFilter($product->getResource()->getTypeId())
            ->
addFieldToFilter('attribute_code', 'merk');
            $attribute = $attributes->getFirstItem()->setEntity($product->getResource());
            $manufacturers = $attribute->getSource()->getAllOptions(false);
            $_collectionSize = count($manufacturers)
        ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (????) : ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $i=0; foreach ($manufacturers as $manufacturer): ?>

...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php endforeach; ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php endif; ?>


Nu is mijn vraag, hoe kan ik ALLEEN merken laten zien die ook daadwerkelijk worden gebruikt binnen een product?

Voorbeeld:

IK heb 3 merken: Nike, Adidas en Reebok.

Deze 3 merken zijn nu zichtbaar op de pagina.
Maar alleen 2 producten maken gebruik van een attribuut (bijvoorbeeld Nike en Adidas).

Hoe kan ik zorgen dat "Reebok" niet getoond wordt op de pagina en de andere 2 wel?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/09/2011 23:19:46 door Robert joon
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:01:12
 
Robert joon

Robert joon

04/09/2011 13:08:16
Quote Anchor link
iemand de mij iets verder kan helpen zo op de zondag middag?
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

04/09/2011 13:49:49
Quote Anchor link
Geeft elk product een attribuut-code in de db tabel

je moet wel een id hebben om mee te werken en te kunnen controleren of iets mag of niet

als deze attribuut-code niet overeen komt met attribuut-code die opgevraagt word, word deze niet getoond, komen ze wel overéén dan worden alleen die producten getoond

Hopelijk heb je hier iets aan
Gewijzigd op 04/09/2011 13:58:45 door Robert dat ben ik
 
Robert joon

Robert joon

04/09/2011 18:24:29
Quote Anchor link
Bedankt voor je tip.

Maar de pagina haalt al een lijst op aan de hand van deze filter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ->addFieldToFilter('attribute_code', 'merk'); ?>


Het enige wat ik nu voor elkaar wil krijgen is: als er GEEN merk gekoppeld is aan een product dat het merk niet wordt weergegeven in de lijst (zoals bovenstaande uitleg).
 
Robert joon

Robert joon

13/09/2011 17:16:58
Quote Anchor link
Kan ik het niet doen met isset ofzo? ik hoef alleen maar te kijken of er ook daadwerkelijk een product gebruik maakt van een attribuut, en DIE attributen wil ik laten zien..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.