Producten koppelen (welke werkwijze)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »
Ben Pastoor

Ben Pastoor

18/11/2020 20:56:43
Quote Anchor link
Ik werk momenteel aan tool die het makkelijk moet maken om product varaties te koppelen. Dit wil zeggen, stel je hebt 4 producten die aan elkaar gelinkt moeten worden je dit maar 1x hoeft te doen.

Om de producten te koppelen wil
Ik gebruik maken van de productID

Momenteel heb ik het nu werkend om de productID te verkrijgen van de artikelen die ik wil koppelen

Nu moet ik alleen nog de kenmerken van de variatie hieraan toevoegen bijvoorbeeld kleur of materiaal etc.

Nu zou ik graag wat input willen hebben wat jullie zouden doen qua opslaan (array vorm? Of andere manier)

Hoe je de DB hiervoor zou inrichten. (relative tables?)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:12:42
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/11/2020 22:26:01
Quote Anchor link
Hier was redelijk recent (interne link) al een topic over.
Gewijzigd op 18/11/2020 22:38:39 door Thomas van den Heuvel
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/11/2020 10:50:28
Quote Anchor link
Als je een Product uitbreidt tot een ProductModel kun je gemakkelijker relaties zoals isVariantOf leggen.

Elke productvariant, dus elk ProductModel, moet dan inderdaad een unieke product-ID hebben, anders kun je de varianten niet uit elkaar houden.

Met een EAV-infrastructuur (in het gelinkte topic) heeft dat verder weinig te maken. EAV (entity-attribute-value) is slechts een databasetechniek om productdata op te slaan in een relationele database, maar dat bepaalt niet hoe je productmodellen ontwerpt.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

20/11/2020 10:06:22
Quote Anchor link
Je wilt het EAV-model vermijden, omdat het weinig met SQL te maken heeft.

Een andere aanpak kan zijn om een tabel aan te maken met basiseigenschappen die alle producten met elkaar gemeen hebben, zoals naam, SKU, etc. Met daarnaast per productsoort een tabel waarin unieke eigenschappen in kunnen worden opgeslagen.
De eigenschappentabel kan je koppelen aan de basistabel door te werken met dezelfde primaire ID's.
Je kunt het zo maken dat de PRIMARY KEY in de hoofdtabel een AUTO_INCREMENT heeft, en daarnaar verwijzen vanuit de eigenschappentabellen met een PRIMARY KEY die tevens een FOREIGN KEY constraint heeft naar de PRIMARY KEY van de hoofdtabel.

Wil je meer met AUTO_INCREMENT doen, dan is het handig als je database SEQUENCES ondersteunt. MySQL doet dat bij mijn weten nog steeds niet, zelfs niet in de huidige versie 8.0. Maar MariaDB en PostgreSQL doen dat wel:
MariaDB: https://mariadb.com/kb/en/create-sequence/
PostgreSQL: https://www.postgresql.org/docs/current/sql-createsequence.html

Ja, het kost wel meer werk om op te zetten, maar dan heb je de voordelen van SQL zoals garanties op data-integriteit en -kwaliteit. Dat is meestal de hoofdreden om iets in SQL te willen doen.

In sommige gevallen wil je liever iets EAV-gerelateerds doen, en hoeft de nadruk niet op SQL te liggen.
In zulke gevallen kan je ook besluiten om met JSON-strings te werken, en deze op te slaan in een JSON-kolom.
PostgreSQL: https://www.postgresql.org/docs/10/datatype-json.html
- https://www.postgresql.org/docs/current/functions-json.html
MariaDB: https://mariadb.com/kb/en/json-functions/
MySQL: https://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/json.html
Dan kan je in SQL-queries werken met handige JSON-functies van de database.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/11/2020 16:07:07
Quote Anchor link
Quote:
Met een EAV-infrastructuur (in het gelinkte topic) heeft dat verder weinig te maken. EAV (entity-attribute-value) is slechts een databasetechniek om productdata op te slaan in een relationele database, maar dat bepaalt niet hoe je productmodellen ontwerpt.

Als je met productmodellen code bedoelt, die bepaalt hoe je verder met deze (database-)data werkt, dan ja, dat staat dan redelijk los van elkaar, maar dit sluit elkaar ook niet uit? Vormt een EAV database-aanpak een belemmering?

Quote:
Je wilt het EAV-model vermijden, omdat het weinig met SQL te maken heeft.

Als je met EAV-model een soort van "database-in-een-database"-aanpak bedoelt dan ja, dit kun je beter vermijden omdat dit voor een aantal issues zorgt (o.a. fragmentatie van data). Behalve wellicht als dit een redelijk efficiënte oplossing vormt voor een zekere mate van gewenste flexibiliteit. Magento gebruikt volgens mij nog steeds een EAV-aanpak, dat zegt toch ook wel wat.

En voordat dit (weer?) ontaardt in gebakkelei over de vorm van een oplossing lijkt het mij misschien handig om het doel niet uit het oog te verliezen.

Wat voor aanpak je ook kiest, op een gegeven moment moet je de data die je in je database gestampt hebt er ook weer op een efficiënte en makkelijke manier uit kunnen trekken en hiermee makkelijk kunnen zoeken (denk aan facetted searches etc.). Hoe je dit optimaliseert wordt (mede) bepaald door hoe je deze data gebruikt. Het ontwerp van je database zou dit doel moeten dienen en aan moeten sluiten bij het gebruik.

Ik zou haast zeggen dat het irrelevant is welke vorm dit precies aanneemt zolang het doel maar wordt bereikt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/11/2020 17:02:52
Quote Anchor link
Zo te zien heeft de topicstarter al een EAV-database.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/11/2020 14:00:23
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 20/11/2020 16:07:07:
En voordat dit (weer?) ontaardt in gebakkelei over de vorm van een oplossing lijkt het mij misschien handig om het doel niet uit het oog te verliezen.


Inderdaad, maar welk doel? Eenvoudig zoeken? Is dat wat Ben bedoelt met "Hoe je de DB hiervoor zou inrichten."?
Ik haal dat er niet uit. Volgens mij vraagt hij juist naar normalisatie in de eerste alinea.

Voor snel en eenvoudig zoeken met mijn eerdere suggestie kan je complexere structuren vereenvoudigen met VIEWs, en queries versnellen met indices, zoals gebruikelijk met SQL.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.