[Projectje] AJAX Backbutton Solution

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Young Roger

Young Roger

05/03/2009 18:25:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het maken van een eigen backbutton solution. Nu lukt het bookmarken en de backbutton werkt al in FF3 (andere versies niet getest), alleen IE7 stribbelt nog flink tegen.

Wat ik ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="link1.php" onClick="combined('content','inc_1.php','inc_1'); return false;">


Met bovenstaande link open ik een functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function combined(outputContainer,url,hash)
{
  simplexhr.doxhr(outputContainer,url);
  navigation.addHash(hash);
  
}


Met de simplexhr.doxhr functies laad ik content in de div met het id outputContainer en de pagina die erin geladen wordt is url. Hier ga ik verder niet op in.

Het gaat om de functie navigation.addHash(hash):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29


navigation={
    addHash:function(hash){
        document.location.hash=hash;
        document.getElementById('hashbox').innerHTML=hash;
    },
    checkHash:function(){
        if(document.location.hash){
            var complexHash=document.location.hash;
            complexHash=complexHash.replace('#','');
            var doublePointIndex=complexHash.indexOf(':');
            if(doublePointIndex == -1){
                var openUrl=complexHash + '.php';
            } else {
                var openUrl=complexHash.split(':');
                openUrl=openUrl[0] + '.php?' + openUrl[1].replace('-','=');  
            }
            var hashBox=document.getElementById('hashbox').innerHTML;            
            if(complexHash != hashBox){
                simplexhr.doxhr('content',openUrl);
                document.getElementById('hashbox').innerHTML=complexHash;
            }
        }
    }
}

var checkHashInterval = setInterval("navigation.checkHash()", 500);
DOMhelp.addEvent(window,'load',navigation.checkHash,false);


Iemand nu al ideeën of iemand die mee wilt helpen aan dit project? Laat het me weten!

Gr. Rogier
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Young Roger
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:29:43
 
Young Roger

Young Roger

07/03/2009 15:21:00
Quote Anchor link
Topictitel en bovenstaand bericht veranderd, en een schopje gegeven bij deze
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.