properties declareren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2012 22:27:21
Quote Anchor link
Een hele simpele vraag puur uit nieuwsgierigheid. Hoe declareer jij je class properties. Via de __construct method of rechtstreeks?

1) via __construct

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
class MyClass
{

  private $my_property1;
  private $my_property2;

  public function __construct() {
    $this->my_property1 = '';
    $this->my_property2 = array();
  }


?>


of

2) rechtstreeks

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
class MyClass
{

  private $my_property1 = '';
  private $my_property2 = array();

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:19:36
 
Wouter J

Wouter J

04/03/2012 22:32:53
Quote Anchor link
Heb je toch al een keer eerder gevraagd?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2012 22:34:36
Quote Anchor link
Ja, maar ik wil het even nogmaals in de groep gooien om wat meer meningen te peilen.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

04/03/2012 22:40:19
Quote Anchor link
Ik doe het persoonlijk via de __construct, enkel doe ik het alleen wanneer het een array() of een waarden is staat. Wanneer de string leeg is niet. Ik vind dit persoonlijk ook netter, je maakt eerst een lege string aan en geeft daarna de waarden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2012 22:45:07
Quote Anchor link
@Tom: thanks. Dus als het een lege string is doe je het niet? Maar een niet gedeclareerde property is niet hetzelfde als een lege string he. Volgens mij is die namelijk null. Waarom declareer je dan wel een array en niet een string?
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

05/03/2012 10:58:18
Quote Anchor link
Omdat de string standaard geen array is, en wel standaard leeg is.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/03/2012 12:25:38
Quote Anchor link
Bij voorbeeld ...
Als je iets teruggeeft dat een array hoort te zijn, kan je dat rechtstreeks in een foreach steken.

Als je die property al initieert als lege array, krijg je geen warnings. anders moet je telkens opnieuw controleren met is_array (of zoiets)
Gewijzigd op 05/03/2012 12:26:43 door Kris Peeters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/03/2012 12:28:20
Quote Anchor link
Kris, maar houdt dat dan in dat je alleen arrays zou moeten initieren? En lege strings niet? Of is het netter om lege strings ook te initieren?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/03/2012 13:09:38
Quote Anchor link
Stel dat $test->waarde geen initiele waarde krijgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  $test
->waarde .= 'Hello'; // geeft een notice
  foreach ($test->waarde as $val) {  // geeft een warning
   ...
?>


Een notice is minder erg dan een warning; maar ja ... of dat een goed argument is ...

Initieer ze gewoon allemaal. Lijkt me simpeler, veiliger en meer overzichtelijk.
Zelfs al is het soms overkill.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/03/2012 13:11:29
Quote Anchor link
okeej, thanks :D

Maar nog even terugkomend op mijn begin-vraag. Initiëren via de construct of rechtstreeks?
Gewijzigd op 05/03/2012 13:13:56 door Ozzie PHP
 
Pim -

Pim -

06/03/2012 00:50:27
Quote Anchor link
Ik doe het bij een statische waarde in de declaratie, dan kan je het mooi extenden. Dynamische waarden natuurlijk via de constructor, dan kan je Dependency Injection toepassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 06:20:33
Quote Anchor link
Oké, thanks.
 
- Raoul -

- Raoul -

06/03/2012 08:05:39
Quote Anchor link
Ik doe het meestal gewoon direct, zie niet echt in waarom je zou wachten tot in de __construct().
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 08:15:28
Quote Anchor link
Raoul, vandaar ook mijn vraag. Veel mensen doen het direct, maar eigenlijk schijnt dit niet "netjes" te zijn. Je hoort het vanuit de contruct te doen.
 
- Raoul -

- Raoul -

06/03/2012 17:49:23
Quote Anchor link
Dan snap ik niet echt waarom het niet net zou zijn, kan iemand dit uitleggen?
 
Wouter J

Wouter J

06/03/2012 18:12:37
Quote Anchor link
Zoals je misschien wel weet is PHP heel soepel met heel veel script regels, denk aan arrays, types, enz, en ook met OO is PHP soepel.

Als je echt wilt kijken hoe je OO moet schrijven moet je kijken hoe C objective of JAVA het doet. En daar zie je dat je de properties niet direct kan declaren. Daar moet je de constructor voor gebruiken.
De constructor is ook eigenlijk bedacht voor die dingen, het klaar maken van de klasse voor gebruik.

PHP geeft er dan weer zijn eigen soepele draai aan en accepteert direct declaren, maar echt goed is dit dus niet.

Natuurlijk, je mag het gebruiken als je in PHP script, want PHP laat het niet voor jan doedel toe, maar strict genomen niet. En daarom noemen we dit 'niet netjes'. Het mag, en ik doe het ook vaak, maar als je vanuit een JAVA/C-objective ooghoek naar de code kijkt zul je het fout vinden.
 
- Raoul -

- Raoul -

07/03/2012 14:14:55
Quote Anchor link
Direct declareren mag in Java wél.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.