Property als object

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

19/06/2013 20:58:01
Quote Anchor link
Hallo ik heb het onderstaande stukje javascript voorbeeldcode gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<script>
Console = {
    
    textarea: document.getElementById("console"),
    log: function(str) {
        this.textarea.value += str;
    },
    close: function() {
    
    },
};
function start() {
Console.log("First text");
}
</script>
<style>
#console {
width: 800px;
height: 400px;
background-color: #111111;
color: white;
font-weight: bold;
font-family: courier;
padding: 2px;
overflow: auto;
}
</style>
<div><button onclick="start()">Start</button></div>
<textarea id="console"></textarea>

Ik heb al vanalles geprobeerd, maar de textarea blijft null.
Het lukt me maar niet om dit werkend te krijgen.
Ik wil dus dat de property textarea de textarea is, en dat ik die dus steeds kan gebruiken in de andere methods van dit object.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 17:29:20
 
RobertJan Doeternietoe

RobertJan Doeternietoe

19/06/2013 21:54:59
Quote Anchor link
Kun je dit eens proberen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Gewijzigd op 19/06/2013 22:12:22 door RobertJan Doeternietoe
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

19/06/2013 22:21:21
Quote Anchor link
Sorry ik kan je code niet zien?
 
Wouter J

Wouter J

19/06/2013 23:30:48
Quote Anchor link
Oké, meteen even een tip: Gebruik het var keyword voor elke variabele die je aanmaakt. Zonder het var keyword worden de properties in de global scope gezet, waardoor je verrassende dingen krijgt. Meer info: http://bonsaiden.github.io/JavaScript-Garden/#function.scopes

Waarom deze code niet werkt: Je gaat opzoek naar een element voordat het bestaat, dat kan natuurlijk niet. Je kan 2 dingen doen (ik zou ze allebei doen):
- Plaats de js code vlak voor </body>, hierdoor weet je zeker dat alle html code bestaat voordat je opzoek gaat naar elementen.
- gebruik het window.onload event om er zeker van te zijn dat de hele dom is aangemaakt voordat de js code wordt uitgevoerd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.