Pull down in tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Douwe Westra

Douwe Westra

20/09/2016 17:04:59
Quote Anchor link
Ik heb onderstaande code, werkt prima.

Nu wil ik in de tabel een pull down filter maken op de koppen.
Denk maar aan excel dan de filter functie op de kolommen.

Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<section>
  <?php
include ("db_config.php");
$output = '';

if(isset($_POST['search'])) {
    $searchq = $_POST['search'];
    $searchq = preg_replace ("#[^0-9a-z]#i","",$searchq);
    
    $query = mysql_query("SELECT * FROM hoofdartikel WHERE merk LIKE '%$searchq%' OR type LIKE '%$searchq%'") or die ("Kan niet zoeken!");
    $count = mysql_num_rows ($query);
    if($count == 0){
        $output = 'Helaas geen resultaten';
    }
else{
        while($row = mysql_fetch_array($query)) {
            $merk = $row['merk'];
            $type = $row['type'];
            $omschrijving = $row['omschrijving'];
            $artnr = $row['artnr'];
            $alternatief = $row['alternatief'];
            $id = $row['id'];
            
            $output .= '<tr><td>'.$merk.'</td><td>'.$type.'</td><td>'.$omschrijving.'</td><td>'.$artnr.'</td><td>'.$alternatief.'</td></tr>';
        }
    }
}
    
?>

</section>

<!doctype html>
<html><head>
<meta charset="utf-8">
<title>zoeken</title>

<link rel="stylesheet" href="css/style.css">
</head>
<body>
<div>
    <form id="zoekform" action="zoeken.php" method="post">
    <input type="text" name="search" placeholder="Zoek naar artikelen.."/>
    <input type="submit" value=">>" />
    </form></br>

<table id="zoektabel">
    <tr>
        <th>Artikelnummer</th>
        <th>Merk</th>
        <th>Type</th>
        <th>Omschrijving</th>
        <th>Alternatief</th>
    </tr>
<?php
print("$output");
?>


</body>
</html>
[/Code]
Gewijzigd op 22/09/2016 16:24:07 door Douwe Westra
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:59:22
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

20/09/2016 18:54:56
Quote Anchor link
Omdat het altijd weer raden is wat er bedoeld wordt, moet ik mij verlaten op het betere giswerk :

http://www.google.nl/search?q=jquery+html+pivot+table

Bijvoorbeeld zoiets :

http://nicolas.kruchten.com/pivottable/examples/mps.html

En hier meer :

http://nicolas.kruchten.com/pivottable/examples/
 
Douwe Westra

Douwe Westra

20/09/2016 23:55:29
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie, ik snap de verwarring.
Niet goed me bericht gecontroleerd.

Ik bedoel de filter van excel op de kolommen (maar dan natuurlijk toepasbaar in mijn code)

Jou voorbeelden zijn volgens mij meer een draaitabel, maar daar zit wel de functie in die ik bedoel dus.
Gewijzigd op 22/09/2016 16:17:30 door Douwe Westra
 
Douwe Westra

Douwe Westra

22/09/2016 16:23:32
Quote Anchor link
Niemand?

Of nog niet duidelijk?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/09/2016 16:43:41
Quote Anchor link
Ik denk dat je moet zoeken op AJAX.

De inhoud van de tabel komt dan via AJAX uit de database. Door op de kolomnamen te klikken laat je het anders sorteren in je SQLa
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/09/2016 18:15:30
Quote Anchor link
Zoiets?

https://www.timeatlas.com/excel-autofilter/

Maak bovenaan de table dropdown menus met de unieke waarden uit de betreffende column.

Als je in een menu iets kiest, worden de regels erbij gezocht in de database.

Hoe je dat doet, kan je uitvinden met een zoekopdracht.

http://www.google.nl/search?q=php+ajax+dynamic+search+drop+down+menus

Een voorbeeld in die richting is wellicht dit :

http://www.codexworld.com/dynamic-dependent-select-box-using-jquery-ajax-php/
 
Douwe Westra

Douwe Westra

27/09/2016 10:39:23
Quote Anchor link
Top, het idee is dat idd.
Maar ik krijg het niet in de praktijk geregeld (lees ik snap het niet)
Kan iemand een opzet geven voor in mijn code?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/09/2016 11:07:46
Quote Anchor link
Hier de uitwerking (kijk in de source voor de ajaxcode) :

http://adoptive.esy.es/dynamic_select/

En hier de uitbreiding van de php code om alles op te halen :

http://adoptive.esy.es/dynamic_select/ajaxData.txt
Gewijzigd op 27/09/2016 11:08:09 door Adoptive Solution
 
Douwe Westra

Douwe Westra

27/09/2016 11:18:30
Quote Anchor link
Tnx !

Hier moet ik wel uitkomen, bij vragen weet ik jullie te vinden ;)

Bedankt weer !
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

27/09/2016 20:25:40
Quote Anchor link
Bekijk 'https://datatables.net' of 'https://www.dynatable.com' (gebruik ik nog steeds, geen zin/tijd gehad om over te stappen)

Met iig de dynatable kun je simpel filters maken dmv een 'select' dropdown te maken en vullen met je 'merken' en met jquery change() de filter toepassen op de kolom van merken :)
Gewijzigd op 27/09/2016 20:26:33 door Dennis WhoCares
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.