pulldown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »
Delano

delano

18/05/2008 23:57:00
Quote Anchor link
Hoi, Ik probeer met een pulldown menu de gegevens uit een mysql database te halen maar dat wil maar niet lukken. Ik heb 2 scripts de eerste werkt goed, in de 2de zit de fout.
eerste script:

?>
<form name="keuzelijst" action="edit11.php" method="post">
<select name="keuzelijst">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
while ($rij)
{

    print("<option value=".$rij['Anaam'].">".$rij['Anaam']."</option>");
    
    $rij = mysql_fetch_array($select);
}

?>

</select>
<input type="submit" value="versturen">
</form>

</body>
</html>


Hier het 2de script met foutmelding.
Dit is de fout melding die ik krijg: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource . in regel 13.
Alvast bedankt voor jullie reacties

<html>
<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?PHP
include ("configal.php");  


$keuze = $_POST['keuzelijst'];
echo 'U heeft gekozen voor '; echo $keuze;

$selectgegevens = ("SELECT id, Anaam, Mail FROM vraag WHERE Anaam = $keuze");

$rij = mysql_fetch_array($selectgegevens) or die ( mysql_error() );
?>


</table>
<table width=\"500\" align=\"center\" bgcolor=\"#99B3E3\">
<tr><td width=\"150\">naam:</td><td><input type=\"text\" name=\"Vnaam\" value=\"$Vnaam\"></td></tr>
<tr><td width=\"150\">achternaam:</td><td><input type=\"text\" name=\"Anaam\" value=\"$Anaam\"></td></tr>
<tr><td width=\"150\">email:</td><td><input type=\"text\" name=\"Mail\" value=\"$Mail\"></td></tr>

</table>;

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:11:09
 
Erik Rijk

Erik Rijk

19/05/2008 00:17:00
Quote Anchor link
mysql_query .. wel een functie die je zeker nodig hebt.
met mysql_fetch_array() heb ik altijd het probleem gehad dat de gegevens dubbel kwamen, beter hiervoor mysql_fetch_assoc gebruiken.
 
Delano

delano

19/05/2008 21:04:00
Quote Anchor link
Hoi All, Heb het aangepast. Met echo $row['Vnaam']>"; krijg ik het wel te zien, maar met de inputbox niet. Kan iemand de code aanpassen zodat ie werkt. gr,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?
$Anaam
= $_POST['keuzelijst'];


// Formulate Query
// This is the best way to perform a SQL query
// For more examples, see mysql_real_escape_string()

$query = sprintf("SELECT Vnaam, Anaam, Mail FROM vraag WHERE Anaam='%s'",
       mysql_real_escape_string($Anaam));

// Perform Query
$result = mysql_query($query);

// Check result
// This shows the actual query sent to MySQL, and the error. Useful for debugging.

if (!$result) {
    $message  = 'Invalid query: ' . mysql_error() . "\n";
    $message .= 'Whole query: ' . $query;
    die($message);
}


// Use result
// Attempting to print $result won't allow access to information in the resource
// One of the mysql result functions must be used
// See also mysql_result(), mysql_fetch_array(), mysql_fetch_row(), etc.

while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
echo "<input type=\"text\" size=\"50\" value=\$row['Vnaam']>";
echo "<input type=\"text\" size=\"50\" value=\$row['Anaam']>";
echo "<input type=\"text\" size=\"50\" value=\$row['Mail']>";
}


// Free the resources associated with the result set
// This is done automatically at the end of the script

mysql_free_result($result);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door delano
 
Burdy

Burdy

19/05/2008 21:32:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je er zoiets van moet maken voor een optionlist.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
echo '<select name="lijst">';
while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

        echo '<option value="'.$row['Vnaam'].'" selected>'.$row['Vnaam'].'</option>';
//    echo "<input type=\"text\" size=\"50\" value=\$row['Vnaam']>";
}
echo '</select>';
?>


Is dit de bedoeling of bedoel je iets anders?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Burdy
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:35:00
Quote Anchor link
@ Burdy: klopt, maar je moet nog even checken welke option "selected" moet worden. In jouw voorbeeld worden ze dat allemaal. Bovendien is het tegenwoordig: selected="selected" ;-)
 
Burdy

Burdy

19/05/2008 21:37:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 19.05.2008 21:35:
@ Burdy: klopt, maar je moet nog even checken welke option "selected" moet worden. In jouw voorbeeld worden ze dat allemaal. Bovendien is het tegenwoordig: selected="selected" ;-)


Hoi Jan, da's lang geleden.

Ik had even snel wat code gekopieerd en SELECT over het hoofd gezien.
Bedankt voor de correctie!
 
Delano

delano

19/05/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Goedenavond Jan en Burdy. De gegevens moeten in een tekstvak komen staan, om eventueel te muteren. heb het op nieuw aangepast zie onderstaand.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?
$Anaam
= $_POST['keuzelijst'];


// Formulate Query
// This is the best way to perform a SQL query
// For more examples, see mysql_real_escape_string()

$query = sprintf("SELECT Vnaam, Anaam, Mail FROM vraag WHERE Anaam='%s'",
       mysql_real_escape_string($Anaam));

// Perform Query
$result = mysql_query($query);

// Check result
// This shows the actual query sent to MySQL, and the error. Useful for debugging.

if (!$result) {
    $message  = 'Invalid query: ' . mysql_error() . "\n";
    $message .= 'Whole query: ' . $query;
    die($message);
}


// Use result
// Attempting to print $result won't allow access to information in the resource
// One of the mysql result functions must be used
// See also mysql_result(), mysql_fetch_array(), mysql_fetch_row(), etc.

while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
echo "<input type=\"text\" size=\"50\" value=\$row['Vnaam']>";
echo "<input type=\"text\" size=\"50\" value=\$row['Anaam']>";
echo "<input type=\"text\" size=\"50\" value=\$row['Mail']>";

}


// Free the resources associated with the result set
// This is done automatically at the end of the script

mysql_free_result($result);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door delano
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:49:00
Quote Anchor link
Als je mutaties wilt kunnen doorvoeren, moeten je inputs wel een name attribuut hebben.
 
Delano

delano

19/05/2008 22:22:00
Quote Anchor link
Jan, ik heb van alles al geprobeerd maar wil maar niet lukken, ben nog niet zolang bezig met php en mysol, zou jij de code aan willen passen? gr,
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 22:36:00
Quote Anchor link
Dat is op afstand erg lastig. Ik weet natuurlijk niet hoe je MySQL tabel er uit ziet.
 
Delano

delano

19/05/2008 22:48:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 19.05.2008 22:36:
Dat is op afstand erg lastig. Ik weet natuurlijk niet hoe je MySQL tabel er uit ziet.

Jan, mijn tabel is simpel.
id = int(10) & auto_increment
Vnaam = varchar(15)
Anaam = varchar(25)
Mail = varchar(35)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door delano
 
Delano

delano

20/05/2008 00:13:00
Quote Anchor link
Hoi jan, heb het aangepast en het werkt goed. gr
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door delano
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.