Punt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »
Joop

Joop

12/09/2004 11:46:00
Quote Anchor link
Ik zie in verschillende tutorials en scripts telkens het punt teken (.) opduiken zonder dat ik nu goed begrijp waarom die 'r nou staat cq gebruikt wordt.

Kan iemand hier iets over zeggen ?

joop.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:48:17
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 12:01:00
Quote Anchor link
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.
 
Jorik

Jorik

12/09/2004 12:10:00
Quote Anchor link
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>
 
Jorik

Jorik

12/09/2004 12:11:00
Quote Anchor link
Dat ding heet geloof ik de operator punt..
 
Joop

Joop

12/09/2004 12:19:00
Quote Anchor link
okay, dat is een voorbeeld.
Ik snap alleen nog steeds niet wat er in je voorbeeld bedoelt wordt.


Joop.
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 12:27:00
Quote Anchor link
@Jorik Berkepasit moet er 100% zeker niet achter.
Die quotes staan voor een tekst dat je ga plaatsen maar je laat het leeg.

//Edit ik ben root geworden :S
Gewijzigd op 12/09/2004 12:27:00 door Bram Z
 
Rick

Rick

12/09/2004 12:57:00
Quote Anchor link
Met een punt kan je meedere gegevens gescheiden houden (ik zeg expres geen variabelen want het kunnen ook constanten en functies zijn)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'hier gewoon wat tekst ' . $var . date('h:m:s') . md5('test');
?>


Je ziet dat je gewoon functies, variabelen, gewone tekst en evt. meer er in kan zetten.
 
Joop

Joop

12/09/2004 13:18:00
Quote Anchor link
Okay, als ik het goed begrijp wordt het voornamelijk bij echo en/of print opdrachten gebruikt.

Bedankt voor de info allemaal.

Joop.
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 13:24:00
Quote Anchor link
Hoeft niet perse, het kan ook in een include of welke functie dan ook gebruikt worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include('/page/'.$page.'.php');
?>


Maar idd je ziet het bijna altijd in een echo of print.
 
Joop

Joop

12/09/2004 15:32:00
Quote Anchor link
Nog ff een laatste vraag, ik zag in een tutor van Bas kregeler de volgende code:

//--- selecteer de naam + leeftijd uit de database
$sql = "SELECT t1.id, t1.naam, t2.leeftijd, t2.tid FROM ";
$sql .= "personen AS t1, leeftijden AS t2 ";
$sql .= "WHERE t1.id = " . $id . " AND t2.tid = " . $id;
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

Hieruit zou ik dus veilig kunnen concluderen dat je met bhv de punt één lange variabele 'sql'krijgt , wat je bv in basic met het plus teken zou doen:
$a=$b+$c ?

Joop.
 
John de Boer

John de Boer

12/09/2004 15:48:00
Quote Anchor link
@Jorik Berkepas
Quote:
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.

Quote:
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>


Beide zijn mogelijk!
Gewijzigd op 12/09/2004 15:50:00 door John de Boer
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 15:48:00
Quote Anchor link
@joop inderdaad
 
Joop

Joop

12/09/2004 15:54:00
Quote Anchor link
kijk, wat ik vandaag allemaal weer leer :-);

Prettig forum overigens, ik ben stom verbaast over de vele goede en snelle reacties, en ik ben zelfs nog niet 1 keer doorverwezen naar een newby site, (is altijd het snelste antwoord op een gewone vraag).

Klasse forum, mag ik nog ff bij je blijven.....

text 'Gordon'
 
Mitch X

Mitch X

12/09/2004 16:43:00
Quote Anchor link
Quote:
Nog ff een laatste vraag, ik zag in een tutor van Bas kregeler de volgende code:

//--- selecteer de naam + leeftijd uit de database
$sql = "SELECT t1.id, t1.naam, t2.leeftijd, t2.tid FROM ";
$sql .= "personen AS t1, leeftijden AS t2 ";
$sql .= "WHERE t1.id = " . $id . " AND t2.tid = " . $id;
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

Hieruit zou ik dus veilig kunnen concluderen dat je met bhv de punt één lange variabele 'sql'krijgt , wat je bv in basic met het plus teken zou doen:
$a=$b+$c ?

Joop.


Tis een afkorting :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$sql
.= $iets;
# is kort voor
$sql = $sql . $iets;
# net als
$var++;
# kort is voor
$var = $var + 1;
?>


Quote:
@Jorik Berkepas
Quote:
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.

Quote:
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>


Beide zijn mogelijk!

Onzin!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?
$var
= "123" . $var . ""; ?>
= onzin, het voegt er niets
aan toe.
Zo zie ik ook weleens :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$page
= "home.php";
include "" . $page . "";
?>

oid, dat heeft dus ook geen zin ...
Gewijzigd op 12/09/2004 16:46:00 door Mitch X
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 16:47:00
Quote Anchor link
Wat ook nog kan, met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$a
= 10;
$a += 12;
echo $a;
?>


krijg je als netjes 22 op het scherm te zien.

@ John de Boer:
Quote:
Beide zijn mogelijk!

Mogelijk wel, maar het is zinloos om er .""; achteraan te plakken. Kost je alleen extra parsetime (al zal het amper te merken zijn of je moet een gigascript hebben, maar toch) en ik vind het er persoonlijk ook niet uitzien.
Het is net zoiets als dat je zegt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$a
= 'hoi';
$b = $a;
$b .= '';
?>


-edit-
Hmm, beetje laat mijn reactie zie ik nu :P
Gewijzigd op 12/09/2004 16:50:00 door dutchcamel
 
Joop

Joop

12/09/2004 16:50:00
Quote Anchor link
understood.
Is wel lastig voor de beginneling dat je op een aantal verschillende manieren tot je doel kunt komen.
En ik ben al zo verstrooid......


-------
Begravenis ondernemer : Mevrouw wat doen we met de as ?
Mevrouw: doe maar in een urn, hij was bij leven al zo verstrooid.
 
Mitch X

Mitch X

12/09/2004 17:07:00
Quote Anchor link
hehe ^^
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 17:56:00
Quote Anchor link
Toevallig bij het zoeken voor een antwoord op iemand anders' vraag deze link gevonden, links in beeld staan nog allerlei handige links die vooral over van die eenvoudige/simpele dingetjes gaan. Kan wel eens handig zijn:
http://nl2.php.net/manual/en/language.operators.assignment.php
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 18:07:00
Quote Anchor link
Quote:
-------
Begravenis ondernemer : Mevrouw wat doen we met de as ?
Mevrouw: doe maar in een urn, hij was bij leven al zo verstrooid.


:D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.