Punt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »
Joop

Joop

12/09/2004 11:46:00
Quote Anchor link
Ik zie in verschillende tutorials en scripts telkens het punt teken (.) opduiken zonder dat ik nu goed begrijp waarom die 'r nou staat cq gebruikt wordt.

Kan iemand hier iets over zeggen ?

joop.
 
PHP hulp

PHP hulp

30/03/2024 06:10:21
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 12:01:00
Quote Anchor link
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.
 
Jorik

Jorik

12/09/2004 12:10:00
Quote Anchor link
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>
 
Jorik

Jorik

12/09/2004 12:11:00
Quote Anchor link
Dat ding heet geloof ik de operator punt..
 
Joop

Joop

12/09/2004 12:19:00
Quote Anchor link
okay, dat is een voorbeeld.
Ik snap alleen nog steeds niet wat er in je voorbeeld bedoelt wordt.


Joop.
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 12:27:00
Quote Anchor link
@Jorik Berkepasit moet er 100% zeker niet achter.
Die quotes staan voor een tekst dat je ga plaatsen maar je laat het leeg.

//Edit ik ben root geworden :S
Gewijzigd op 12/09/2004 12:27:00 door Bram Z
 
Rick

Rick

12/09/2004 12:57:00
Quote Anchor link
Met een punt kan je meedere gegevens gescheiden houden (ik zeg expres geen variabelen want het kunnen ook constanten en functies zijn)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'hier gewoon wat tekst ' . $var . date('h:m:s') . md5('test');
?>


Je ziet dat je gewoon functies, variabelen, gewone tekst en evt. meer er in kan zetten.
 
Joop

Joop

12/09/2004 13:18:00
Quote Anchor link
Okay, als ik het goed begrijp wordt het voornamelijk bij echo en/of print opdrachten gebruikt.

Bedankt voor de info allemaal.

Joop.
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 13:24:00
Quote Anchor link
Hoeft niet perse, het kan ook in een include of welke functie dan ook gebruikt worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include('/page/'.$page.'.php');
?>


Maar idd je ziet het bijna altijd in een echo of print.
 
Joop

Joop

12/09/2004 15:32:00
Quote Anchor link
Nog ff een laatste vraag, ik zag in een tutor van Bas kregeler de volgende code:

//--- selecteer de naam + leeftijd uit de database
$sql = "SELECT t1.id, t1.naam, t2.leeftijd, t2.tid FROM ";
$sql .= "personen AS t1, leeftijden AS t2 ";
$sql .= "WHERE t1.id = " . $id . " AND t2.tid = " . $id;
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

Hieruit zou ik dus veilig kunnen concluderen dat je met bhv de punt één lange variabele 'sql'krijgt , wat je bv in basic met het plus teken zou doen:
$a=$b+$c ?

Joop.
 
John de Boer

John de Boer

12/09/2004 15:48:00
Quote Anchor link
@Jorik Berkepas
Quote:
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.

Quote:
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>


Beide zijn mogelijk!
Gewijzigd op 12/09/2004 15:50:00 door John de Boer
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 15:48:00
Quote Anchor link
@joop inderdaad
 
Joop

Joop

12/09/2004 15:54:00
Quote Anchor link
kijk, wat ik vandaag allemaal weer leer :-);

Prettig forum overigens, ik ben stom verbaast over de vele goede en snelle reacties, en ik ben zelfs nog niet 1 keer doorverwezen naar een newby site, (is altijd het snelste antwoord op een gewone vraag).

Klasse forum, mag ik nog ff bij je blijven.....

text 'Gordon'
 
Mitch X

Mitch X

12/09/2004 16:43:00
Quote Anchor link
Quote:
Nog ff een laatste vraag, ik zag in een tutor van Bas kregeler de volgende code:

//--- selecteer de naam + leeftijd uit de database
$sql = "SELECT t1.id, t1.naam, t2.leeftijd, t2.tid FROM ";
$sql .= "personen AS t1, leeftijden AS t2 ";
$sql .= "WHERE t1.id = " . $id . " AND t2.tid = " . $id;
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

Hieruit zou ik dus veilig kunnen concluderen dat je met bhv de punt één lange variabele 'sql'krijgt , wat je bv in basic met het plus teken zou doen:
$a=$b+$c ?

Joop.


Tis een afkorting :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$sql
.= $iets;
# is kort voor
$sql = $sql . $iets;
# net als
$var++;
# kort is voor
$var = $var + 1;
?>


Quote:
@Jorik Berkepas
Quote:
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.

Quote:
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>


Beide zijn mogelijk!

Onzin!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?
$var
= "123" . $var . ""; ?>
= onzin, het voegt er niets
aan toe.
Zo zie ik ook weleens :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$page
= "home.php";
include "" . $page . "";
?>

oid, dat heeft dus ook geen zin ...
Gewijzigd op 12/09/2004 16:46:00 door Mitch X
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 16:47:00
Quote Anchor link
Wat ook nog kan, met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$a
= 10;
$a += 12;
echo $a;
?>


krijg je als netjes 22 op het scherm te zien.

@ John de Boer:
Quote:
Beide zijn mogelijk!

Mogelijk wel, maar het is zinloos om er .""; achteraan te plakken. Kost je alleen extra parsetime (al zal het amper te merken zijn of je moet een gigascript hebben, maar toch) en ik vind het er persoonlijk ook niet uitzien.
Het is net zoiets als dat je zegt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$a
= 'hoi';
$b = $a;
$b .= '';
?>


-edit-
Hmm, beetje laat mijn reactie zie ik nu :P
Gewijzigd op 12/09/2004 16:50:00 door dutchcamel
 
Joop

Joop

12/09/2004 16:50:00
Quote Anchor link
understood.
Is wel lastig voor de beginneling dat je op een aantal verschillende manieren tot je doel kunt komen.
En ik ben al zo verstrooid......


-------
Begravenis ondernemer : Mevrouw wat doen we met de as ?
Mevrouw: doe maar in een urn, hij was bij leven al zo verstrooid.
 
Mitch X

Mitch X

12/09/2004 17:07:00
Quote Anchor link
hehe ^^
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 17:56:00
Quote Anchor link
Toevallig bij het zoeken voor een antwoord op iemand anders' vraag deze link gevonden, links in beeld staan nog allerlei handige links die vooral over van die eenvoudige/simpele dingetjes gaan. Kan wel eens handig zijn:
http://nl2.php.net/manual/en/language.operators.assignment.php
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 18:07:00
Quote Anchor link
Quote:
-------
Begravenis ondernemer : Mevrouw wat doen we met de as ?
Mevrouw: doe maar in een urn, hij was bij leven al zo verstrooid.


:D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.