Punten naar cash convertion in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Allard Keij

Allard Keij

03/03/2011 11:49:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraagje. Dit is weer iets nieuws voor me.

Ik ben nu een website aan het maken maar kom nu met een probleempje.
Je kunt punten sparen, en na een tijd omzetten naar cash.

1 punt staat gelijk aan 1 cent. Paar voorbeelden hieronder:
1 punt = 0.01 cent
10 punten = 0.10 cent
50 punten = 0.50 cent
100 punten = 1.00 euro
120 punten = 1.20 euro

Is er een simpel php scriptje dat het op die manier kan laten zien. Dus ook met de 0.01 en de 1.01 , oftewel bij de 100x 0.01 moet dus ook de 1 voor de punt komen te staan.

Bij deze, bedankt!

Met vriendlijke groet!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:41:17
 
- SanThe -

- SanThe -

03/03/2011 11:54:01
 
Allard Keij

Allard Keij

03/03/2011 12:04:04
Quote Anchor link
SanThe, bedankt! Zoiets zoek ik inderdaad.

Maar wat ik krijg:

Fatal error: Call to undefined function formatMoney() in /home/sites/qdty4470/public_html/only4cash.nl/script.php on line 71

Wat ik nu gebruik om te testen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo formatMoney(1050);?>


Alweer, bedankt alvast!
 
Niels K

Niels K

03/03/2011 12:12:35
Quote Anchor link
money_format moet het zijn ;)
 
Allard Keij

Allard Keij

03/03/2011 12:24:49
Quote Anchor link
Niels, bedankt!

Ik zag het inderdaad later dat het money_format moest zijn.

Ik ben al weer een stuk verder, maar nog een klein stukkie!

Op het moment heb ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo money_format('%n', $points);?>


Nu zijn 50 punten 50,00 waard. Het enige wat nu nog moet is dat de 50 punten geen 50,00 zijn, maar juist 0,50.

Iemand enig idee? Allemaal erg bedankt!

Cheers!

Toevoeging op 03/03/2011 12:49:37:

Ik heb al wat geprobeerd, en het werkt :).

Bij deze de oplossing voor de mensen die hetzelfde zoeken.

50 punten = 0.50 cent.

Gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $formatted_points = $list->points / 100; ?>

Om 0.50 te laten zien i.p.v. 50.

Om het getal te laten zien gebruik je dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php setlocale(LC_MONETARY, 'nl_NL'); echo money_format('%n', $formatted_points);?>


Zonder setlocale werkt het ook.
Verschil: Met setlocale komt er EUR voor te staan, zonder setlocale niet.

Iedereen erg bedankt!

Cheers!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.