[Q&A] Beveiliging algemeen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Chris -

Chris -

05/08/2013 17:51:35
Quote Anchor link
SQL Injecties is de nummer één oorzaak van een gehackte website. Toch zijn er nog veel mensen die er nog nooit van hebben gehoord, of er te weinig van af weten.

Buiten SQL Injecties zijn er natuurlijk nog veel meer dingen met betrekking tot beveiliging. Om die reden is het topic veranderd van SQL Injecties, naar beveiliging algemeen. Alle beveiliging-gerelateerde vragen kunnen hier worden gesteld.

Om het een beetje overzichtelijk te houden, wil ik het volgende voorstellen. Wanneer je een vraag hebt, stel je deze als volgt: (de quote moet je dus even zien als een losse reactie, maar laat het iets beter zien!)

Willekeurig - op 05/08/2013 17:45:00:
Vraag: Ik heb de volgende query. Is deze voldoende beveiligd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('configuration.php'); // Vanuit hier wordt de SQL-verbinding opgezet

$veld_3 = !empty($_GET['veld_3']) ? mysql_real_escape_string($_GET['veld_3']) : 1;
$resource = mysql_query("SELECT id, veld_1, veld_2 FROM willekeurige_tabel WHERE veld_3 = " . $veld_3);
?>


Een antwoord zou dan zijn:
Quote:
Willekeurig - op 05/08/2013 17:45:00:
Vraag: Ik heb de volgende query. Is deze voldoende beveiligd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('configuration.php'); // Vanuit hier wordt de SQL-verbinding opgezet

$veld_3 = !empty($_GET['veld_3']) ? mysql_real_escape_string($_GET['veld_3']) : 1;
$resource = mysql_query("SELECT id, veld_1, veld_2 FROM willekeurige_tabel WHERE veld_3 = " . $veld_3);
?>

Antwoord: Je gaat er op dit moment van uit dat veld_3 een integer is, aangezien je geen quotes gebruik. Controleer daarom met ctype_digit of de variabele een integer is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (!empty($_GET['veld_3']) && ctype_digit($_GET['veld_3'])) {
    $veld_3 = $_GET['veld_3'];
}

else {
    $veld_3 = 1;
}

?>

Zolang je dit controleer, hoef je de variabele niet te escapen.


Om gelijk wat interessant leesvoer aan te bieden, lees het volgende topic op StackOverflow maar eens: SQL-injection that gets around mysql_real_escape_string?
Gewijzigd op 06/08/2013 14:00:51 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:11:48
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 18:38:53
Quote Anchor link
Hallo,

Volgens jouw bericht, en de genoemde link hoef ik dus geen mysqli_real_escape_string() te gebruiken, als ik er ctype_digit() over de input field zet. Dit deel begrijp ik nog niet helemaal, of begrijp ik het verkeerd?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 18:47:32
Quote Anchor link
ctype_digit($getal) geeft een waarde terug. true / false
Hiermee controlleer je dus of $getal een getal is. Zo ja, dan kun je query uitvoeren.
Als dat het enige user input is van je query, hoef je inderdaad geen mysqli_real_escape_string() te gebruiken.
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 18:58:08
Quote Anchor link
Hallo Dennis,

Bedankt voor je snelle antwoord, hoe zit het dan met tekst. Is daarvoor mysqli_real_escape string() ook veilig genoeg, of kan je daarbij ook ctype_alnum() gebruiken zonder mysqli_real_escape_string() zoals getoont in de onderstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (!empty($_GET['veld_3']) && ctype_alnum($_GET['veld_3'])) {
    $veld_3 = $_GET['veld_3'];
}

else {
    $veld_3 = 'Geen geldige waarde!';
}


?>


Laten we hierbij dan zeggen dat veld_3 de teskt [Hallo 'OR 1=1 " mensen] is.
Gewijzigd op 05/08/2013 18:59:22 door Landleven Tips
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:02:19
Quote Anchor link
Dat klopt, want ctype_alnum($var) geeft true of false terug, op basis van het feit of de $var alleen maar uit letters en/of cijfers bestaat.

Ook in dit geval als er geen speciale tekens mogelijk zijn voor user input, is ook hier mysqli_real_escape_string() niet nodig
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:06:31
Quote Anchor link
Dus samengevat, als ik ctype_alnum($var) gebruik, of ctype_digit of een andere ctype_* hoeft er dus geen mysqli_real_escpae_string($var) erbij. Eigelijk wordt hierbij dus mysqli_real_escpae_string($var) overbodig.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:10:32
Quote Anchor link
Nee, dat is niet waar.
Het ligt maar net aan de doelstelling van je script.
Als voorbeeld, een shoutbox, chatbox, gastenboek w.e
Soms is het dus wel handig / leuk / vriendelijk dat mensen ook , . ( ) enz. kunnen gebruiken.
Daarbij is het zeer zeker noodzakelijk dat je mysqli_real_escape_string($var) gebruik.
De overige functies waar het zojuist om ging, gebruik je om je input te controlleren.
Als een soort foutafhandeling, voordat je de query uitvoerd.
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 19:12:29
Quote Anchor link
Let er wel even op dat als je bijvoorbeeld 's-Gravenhage doet, deze dan niet door die validaties heen gaat..

Toevoeging op 05/08/2013 19:13:37:

Het moet een toevoeging zijn (valideren van de input, zoals je dat altijd hoort te doen), geen volledige afhankelijk. Met ID's die vaak numeriek zijn kan het een stuk makkelijker. Gebruik verder altijd de laatste versies van MySQL en schrijf je queries gewoon goed. En het liefste PDO, maar dan wel op de manier die op SO is uitgelegd :)
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:17:22
Quote Anchor link
Hallo alle,

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een input field waar de gebruiker een gebruikersnaam in kunnen voeren, hierbij wil ik geen ' () - enz in hebben. Daarvoor dus ctype_alnum() voldoende moeten zijn volgens Dennis WhoCares.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:22:49
Quote Anchor link
Dat klopt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')  {
 $error = array();
 if(!ctype_alnum($_POST['login_username'])) {
   $error[] = '<li>U heeft een ongeldige gebruikersnaam ingevoerd!</li>';
 }

 if(empty($error)) {
  echo 'SQL query uitvoeren voor gebruikersnaam ' . $_POST['login_username'];
 }
else {
  echo 'Foutmelding: <ul>' . implode($error) . '</ul>';
 }
}
else {
 echo 'Login form...';
}

?>

Maar dan is het nog niet waar dat de gehele functie mysqli_real_escape_string() te verwaarlozen is.
Zoals ik al aangaf en Chris- dus ook. Het is geheel afhankelijk van de doelstelling van de user input.
Gewijzigd op 05/08/2013 19:28:19 door Dennis WhoCares
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:25:25
Quote Anchor link
Oke, bedankt voor de uitleg nu snap ik het.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 20:58:40
Quote Anchor link
Is het beter om vóór prepared PDO statements ook met mysqli_real_escape string te beveiligen of onnodig?
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 21:01:02
Quote Anchor link
Juist niet!! Anders heeft het geen nut..
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 21:11:55
Quote Anchor link
Dus gewoon alleen prepared statements?

Kan je ook een ander topics maken voor andere beveiligingpreventies zoals XSS
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 21:12:56
Quote Anchor link
Voor XSS is het nog simpeler ;-) htmlentities over de variabele zetten op het moment dat je de variable in je document echo't!
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 21:17:27
Quote Anchor link
En CSRF?
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 22:04:24
Quote Anchor link
Da's inderdaad wel een heel ander topic! Heb ik ook iets meer tijd voor nodig...
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 22:20:52
Quote Anchor link
Alvast Bedankt zou echt handig zijn!
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 08:02:36
Quote Anchor link
Chris - op 05/08/2013 17:51:35:
SQL Injecties is de nummer één oorzaak van een gehackte website.


Niet mee eens, er wordt vaker code geinjecteerd in pagina's en advertenties dan dat er daadwerkelijk SQL injecties plaatsvinden. Anno 2013 weten mensen inmiddels dat je queries moet beveiligen, alle 'PHP and MySQL' boeken leggen ook uit dat je dit moet doen en hoe.
 
Chris -

Chris -

06/08/2013 08:58:53
Quote Anchor link
Chris, laat maar zien waar je dat vandaan haalt. Mijn ervaring (en ik heb redelijk wat ervaring) plus de statistieken vertellen nog steeds: SQL injecties staat op 1.
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 09:10:20
Quote Anchor link
@Chris,

Hier een lijst die ik gevonden heb met de top 20 hacking methodes. SQL injection staat op 19.

Quote:
1.Bypassing Flash’s local-with-filesystem Sandbox
2.Abusing HTTP Status Codes to Expose Private Information
3.SpyTunes: Find out what iTunes music someone else has
4.CSRF: Flash + 307 redirect = Game Over
5.Close encounters of the third kind (client-side JavaScript vulnerabilities)
6.Tracking users that block cookies with a HTTP redirect
7.The Failure of Noise-Based Non-Continuous Audio Captchas
8.Kindle Touch (5.0) Jailbreak/Root and SSH
9.NULLs in entities in Firefox
10.Timing Attacks on CSS Shaders
11.CSRF with JSON – leveraging XHR and CORS
12.Double eval() for DOM based XSS
13.Hidden XSS Attacking the Desktop & Mobile Platforms
14.Rapid history extraction through non-destructive cache timing (v8)
15.Lotus Notes Formula Injection
16.Stripping Referrer for fun and profit
17.How to upload arbitrary file contents cross-domain (2)
18.Exploiting the unexploitable XSS with clickjacking
19.How to get SQL query contents from SQL injection flaw
20.XSS-Track as a HTML5 WebSockets traffic sniffer


Waar is jou lijst?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.