[Q&A] Beveiliging algemeen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Chris -

Chris -

05/08/2013 17:51:35
Quote Anchor link
SQL Injecties is de nummer één oorzaak van een gehackte website. Toch zijn er nog veel mensen die er nog nooit van hebben gehoord, of er te weinig van af weten.

Buiten SQL Injecties zijn er natuurlijk nog veel meer dingen met betrekking tot beveiliging. Om die reden is het topic veranderd van SQL Injecties, naar beveiliging algemeen. Alle beveiliging-gerelateerde vragen kunnen hier worden gesteld.

Om het een beetje overzichtelijk te houden, wil ik het volgende voorstellen. Wanneer je een vraag hebt, stel je deze als volgt: (de quote moet je dus even zien als een losse reactie, maar laat het iets beter zien!)

Willekeurig - op 05/08/2013 17:45:00:
Vraag: Ik heb de volgende query. Is deze voldoende beveiligd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('configuration.php'); // Vanuit hier wordt de SQL-verbinding opgezet

$veld_3 = !empty($_GET['veld_3']) ? mysql_real_escape_string($_GET['veld_3']) : 1;
$resource = mysql_query("SELECT id, veld_1, veld_2 FROM willekeurige_tabel WHERE veld_3 = " . $veld_3);
?>


Een antwoord zou dan zijn:
Quote:
Willekeurig - op 05/08/2013 17:45:00:
Vraag: Ik heb de volgende query. Is deze voldoende beveiligd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('configuration.php'); // Vanuit hier wordt de SQL-verbinding opgezet

$veld_3 = !empty($_GET['veld_3']) ? mysql_real_escape_string($_GET['veld_3']) : 1;
$resource = mysql_query("SELECT id, veld_1, veld_2 FROM willekeurige_tabel WHERE veld_3 = " . $veld_3);
?>

Antwoord: Je gaat er op dit moment van uit dat veld_3 een integer is, aangezien je geen quotes gebruik. Controleer daarom met ctype_digit of de variabele een integer is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (!empty($_GET['veld_3']) && ctype_digit($_GET['veld_3'])) {
    $veld_3 = $_GET['veld_3'];
}

else {
    $veld_3 = 1;
}

?>

Zolang je dit controleer, hoef je de variabele niet te escapen.


Om gelijk wat interessant leesvoer aan te bieden, lees het volgende topic op StackOverflow maar eens: SQL-injection that gets around mysql_real_escape_string?
Gewijzigd op 06/08/2013 14:00:51 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:59:10
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 18:38:53
Quote Anchor link
Hallo,

Volgens jouw bericht, en de genoemde link hoef ik dus geen mysqli_real_escape_string() te gebruiken, als ik er ctype_digit() over de input field zet. Dit deel begrijp ik nog niet helemaal, of begrijp ik het verkeerd?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 18:47:32
Quote Anchor link
ctype_digit($getal) geeft een waarde terug. true / false
Hiermee controlleer je dus of $getal een getal is. Zo ja, dan kun je query uitvoeren.
Als dat het enige user input is van je query, hoef je inderdaad geen mysqli_real_escape_string() te gebruiken.
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 18:58:08
Quote Anchor link
Hallo Dennis,

Bedankt voor je snelle antwoord, hoe zit het dan met tekst. Is daarvoor mysqli_real_escape string() ook veilig genoeg, of kan je daarbij ook ctype_alnum() gebruiken zonder mysqli_real_escape_string() zoals getoont in de onderstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (!empty($_GET['veld_3']) && ctype_alnum($_GET['veld_3'])) {
    $veld_3 = $_GET['veld_3'];
}

else {
    $veld_3 = 'Geen geldige waarde!';
}


?>


Laten we hierbij dan zeggen dat veld_3 de teskt [Hallo 'OR 1=1 " mensen] is.
Gewijzigd op 05/08/2013 18:59:22 door Landleven Tips
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:02:19
Quote Anchor link
Dat klopt, want ctype_alnum($var) geeft true of false terug, op basis van het feit of de $var alleen maar uit letters en/of cijfers bestaat.

Ook in dit geval als er geen speciale tekens mogelijk zijn voor user input, is ook hier mysqli_real_escape_string() niet nodig
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:06:31
Quote Anchor link
Dus samengevat, als ik ctype_alnum($var) gebruik, of ctype_digit of een andere ctype_* hoeft er dus geen mysqli_real_escpae_string($var) erbij. Eigelijk wordt hierbij dus mysqli_real_escpae_string($var) overbodig.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:10:32
Quote Anchor link
Nee, dat is niet waar.
Het ligt maar net aan de doelstelling van je script.
Als voorbeeld, een shoutbox, chatbox, gastenboek w.e
Soms is het dus wel handig / leuk / vriendelijk dat mensen ook , . ( ) enz. kunnen gebruiken.
Daarbij is het zeer zeker noodzakelijk dat je mysqli_real_escape_string($var) gebruik.
De overige functies waar het zojuist om ging, gebruik je om je input te controlleren.
Als een soort foutafhandeling, voordat je de query uitvoerd.
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 19:12:29
Quote Anchor link
Let er wel even op dat als je bijvoorbeeld 's-Gravenhage doet, deze dan niet door die validaties heen gaat..

Toevoeging op 05/08/2013 19:13:37:

Het moet een toevoeging zijn (valideren van de input, zoals je dat altijd hoort te doen), geen volledige afhankelijk. Met ID's die vaak numeriek zijn kan het een stuk makkelijker. Gebruik verder altijd de laatste versies van MySQL en schrijf je queries gewoon goed. En het liefste PDO, maar dan wel op de manier die op SO is uitgelegd :)
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:17:22
Quote Anchor link
Hallo alle,

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een input field waar de gebruiker een gebruikersnaam in kunnen voeren, hierbij wil ik geen ' () - enz in hebben. Daarvoor dus ctype_alnum() voldoende moeten zijn volgens Dennis WhoCares.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:22:49
Quote Anchor link
Dat klopt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')  {
 $error = array();
 if(!ctype_alnum($_POST['login_username'])) {
   $error[] = '<li>U heeft een ongeldige gebruikersnaam ingevoerd!</li>';
 }

 if(empty($error)) {
  echo 'SQL query uitvoeren voor gebruikersnaam ' . $_POST['login_username'];
 }
else {
  echo 'Foutmelding: <ul>' . implode($error) . '</ul>';
 }
}
else {
 echo 'Login form...';
}

?>

Maar dan is het nog niet waar dat de gehele functie mysqli_real_escape_string() te verwaarlozen is.
Zoals ik al aangaf en Chris- dus ook. Het is geheel afhankelijk van de doelstelling van de user input.
Gewijzigd op 05/08/2013 19:28:19 door Dennis WhoCares
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:25:25
Quote Anchor link
Oke, bedankt voor de uitleg nu snap ik het.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 20:58:40
Quote Anchor link
Is het beter om vóór prepared PDO statements ook met mysqli_real_escape string te beveiligen of onnodig?
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 21:01:02
Quote Anchor link
Juist niet!! Anders heeft het geen nut..
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 21:11:55
Quote Anchor link
Dus gewoon alleen prepared statements?

Kan je ook een ander topics maken voor andere beveiligingpreventies zoals XSS
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 21:12:56
Quote Anchor link
Voor XSS is het nog simpeler ;-) htmlentities over de variabele zetten op het moment dat je de variable in je document echo't!
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 21:17:27
Quote Anchor link
En CSRF?
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 22:04:24
Quote Anchor link
Da's inderdaad wel een heel ander topic! Heb ik ook iets meer tijd voor nodig...
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 22:20:52
Quote Anchor link
Alvast Bedankt zou echt handig zijn!
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 08:02:36
Quote Anchor link
Chris - op 05/08/2013 17:51:35:
SQL Injecties is de nummer één oorzaak van een gehackte website.


Niet mee eens, er wordt vaker code geinjecteerd in pagina's en advertenties dan dat er daadwerkelijk SQL injecties plaatsvinden. Anno 2013 weten mensen inmiddels dat je queries moet beveiligen, alle 'PHP and MySQL' boeken leggen ook uit dat je dit moet doen en hoe.
 
Chris -

Chris -

06/08/2013 08:58:53
Quote Anchor link
Chris, laat maar zien waar je dat vandaan haalt. Mijn ervaring (en ik heb redelijk wat ervaring) plus de statistieken vertellen nog steeds: SQL injecties staat op 1.
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 09:10:20
Quote Anchor link
@Chris,

Hier een lijst die ik gevonden heb met de top 20 hacking methodes. SQL injection staat op 19.

Quote:
1.Bypassing Flash’s local-with-filesystem Sandbox
2.Abusing HTTP Status Codes to Expose Private Information
3.SpyTunes: Find out what iTunes music someone else has
4.CSRF: Flash + 307 redirect = Game Over
5.Close encounters of the third kind (client-side JavaScript vulnerabilities)
6.Tracking users that block cookies with a HTTP redirect
7.The Failure of Noise-Based Non-Continuous Audio Captchas
8.Kindle Touch (5.0) Jailbreak/Root and SSH
9.NULLs in entities in Firefox
10.Timing Attacks on CSS Shaders
11.CSRF with JSON – leveraging XHR and CORS
12.Double eval() for DOM based XSS
13.Hidden XSS Attacking the Desktop & Mobile Platforms
14.Rapid history extraction through non-destructive cache timing (v8)
15.Lotus Notes Formula Injection
16.Stripping Referrer for fun and profit
17.How to upload arbitrary file contents cross-domain (2)
18.Exploiting the unexploitable XSS with clickjacking
19.How to get SQL query contents from SQL injection flaw
20.XSS-Track as a HTML5 WebSockets traffic sniffer


Waar is jou lijst?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.