Qeury hulp nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

17/01/2012 11:28:13
Quote Anchor link
hele simpele vraag.
hoe zorg ik ervoor dat deze query niet alleen prijs naam en id zoekt maar ook in product model.

Tabel: products
veld: products_model



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?  if(isset($_POST['item_search'])  and $_POST['item_search']!='')
          {

              $search=$_POST['item_search'];
              $_SESSION['current_item_search']=$search;
            $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER by pd.products_name"
;          }
          elseif(isset($_SESSION['current_item_search']))
          {

              $search=$_SESSION['current_item_search'];
            $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER by products_description.products_name"
;

          }

          else
          {
              $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and pd.language_id=1 ORDER by pd.products_name"
;
            
          }
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:52:21
 
Jelle -

Jelle -

17/01/2012 11:33:43
Quote Anchor link
Het lijkt me ten eerste handig om de query's wat overzichtelijker te maken dat scheelt al heel veel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    //voorbeeldje
    $q = "
        SELECT
            a.naam,
            b.banaan,
            c.whoeij
        FROM
            namen a
                JOIN bananan b on b.aap = a.aap,
            test c
        WHERE
            overzicht = 'yep'
        "
;
?>


Ten tweede is dit vatbaar voor sql injection, je controleert niet wat de gebruiker invult, (mysql_real_escape_string())
Gewijzigd op 17/01/2012 11:34:03 door Jelle -
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

17/01/2012 11:35:13
Quote Anchor link
dat maakt niet uit want dit zit achter een wachtwoord en gebruikersnaam waar alleen ik bij kan.

Tis een kassa systeem die ik heb geintergreerd met een een webwinkel

Toevoeging op 17/01/2012 11:42:59:

ik heb dit nu verandert maar nog geen succes

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
      if(isset($_POST['item_search'])  and $_POST['item_search']!='')
          {

              $search=$_POST['item_search'];
              $_SESSION['current_item_search']=$search;
            $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name and p.products_model like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER by pd.products_name"
;          }
          elseif(isset($_SESSION['current_item_search']))
          {

              $search=$_SESSION['current_item_search'];
            $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name and p.products_model like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER by products_description.products_name"
;

          }

          else
          {
              $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and p.products_model and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and pd.language_id=1 ORDER by pd.products_name"
;
            
          }

?>
Gewijzigd op 17/01/2012 11:36:19 door bjorn cornelissen
 
Jelle -

Jelle -

17/01/2012 12:21:40
Quote Anchor link
Je hoeft me niet te PM'en hoor, komt vanzelf een reactie...

Maar heb je mijn reactie gelezen? Maak eerst de query wat leesbaarder.

En als je iets wilt zoeken in meerdere velden, misschien een OR gebruiken (p.name LIKE 'something' OR p.model LIKE 'something')
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

17/01/2012 12:24:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?
 if(isset($_POST['item_search'])  and $_POST['item_search']!='')
          {

              $search=$_POST['item_search'];
              $_SESSION['current_item_search']=$search;
            $query="SELECT
            p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM
            products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE
            p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name and p.products_model
            like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER
            by pd.products_name"
;          }
          elseif(isset($_SESSION['current_item_search']))
          {

              $search=$_SESSION['current_item_search'];
            $query="SELECT
            p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM
            products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE
            p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name and p.products_model
            like
            \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER
            by products_description.products_name"
;

          }

          else
          {
              $query="SELECT
            p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM
            products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE
            p.products_id=pd.products_id and p.products_model and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and pd.language_id=1
            ORDER
            by pd.products_name"
;
            
          }

?>


heb het nu zo staan
ziet er inderdaad beter uit
Gewijzigd op 17/01/2012 12:28:16 door bjorn cornelissen
 
Erwin H

Erwin H

17/01/2012 13:07:12
Quote Anchor link
Dit kan nooit werken:

tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
pd.products_name and p.products_model
like \"%$search%\" and pd.language_id=1

In een WHERE clause heb je een volledige vergelijking nodig. Dus zou het zoiets moeten zijn:

tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
pd.products_name like \"%$search%\" and
p.products_model like \"%$search%\" and
pd.language_id=1

Waarbij je ook nog zou moeten bedenken of het AND of OR moet zijn....

(en variabelen buiten quotes halen is ook altijd een goed idee)
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

18/01/2012 10:17:44
Quote Anchor link
ik ga hier even mee aan de slag en als ik vast zit post ik weer

Alvast bedankt!

Toevoeging op 18/01/2012 10:31:32:

Hmm hij laat wel resultaten zien zonder te zoeken maar zodra ik zoek gebeurt er niet en laat het gewoon alle producten zien
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

18/01/2012 10:52:30
Quote Anchor link
Je hebt ook 3x hetzelfde staan dat maakt het al een stuk minder overzichtelijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
$sql
= "
    SELECT
        I.IetsA
        I.IetsB
        I.IetsC
    FROM
        Iets AS I,
        IetsAnders AS IA
    WHERE
        I.IetsA = IA.IetsAndersA
    "
;

if(iets)
    $sql .= "order by I.IetsD;";
else
    $sql .= "order by I.IetsA;";
?>

Gewijzigd op 18/01/2012 10:54:50 door Lendl Verschoor
 
Erwin H

Erwin H

18/01/2012 11:03:05
Quote Anchor link
Gebruik je AND of OR als je de namen en modellen vergelijkt? Nogal een groot verschil namelijk en als je AND gebruikt is het niet echt verwonderlijk dat je geen resultaten krijgt.
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

18/01/2012 11:06:18
Quote Anchor link
Met OR kreeg ik wel resultaat maar alleen op zoeken van niks en niet op model of naam.

met and niks inderdaad

Toevoeging op 18/01/2012 11:15:22:

Als je or gebruikt laat hij alleproducten zien en nog eens 4x alle producten


Toevoeging op 18/01/2012 11:19:13:

Kunne jullie niet even mijn code aanpassen zodat hij ook product_model kan vinden want dan kan ik tenminste even door. en zal later even terug kijken hoe het zat zit nu al 2 weken er mee vast
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

27/01/2012 10:37:08
Quote Anchor link
Kan iemand nog helpen zit nogsteeds vast
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/01/2012 11:22:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
SELECT
            p.products_id,
            p.products_price,
            p.products_model
            pd.products_name,
            tr.tax_rate
FROM
            products AS p
JOIN
           products_description AS pd USING products_id
           tax_class AS tc ON p.tax_class_id = tc.tax_class_id
           tax_rates AS tr ON tc.tax_class_id = tr.tax_class_id
WHERE
            p.products_model
            LIKE '%$search%' AND pd.language_id=1
            ORDER BY
            pd.products_name
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.