QNAP NAS Web Server

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Unthinking majority

unthinking majority

08/02/2015 22:41:51
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb een Qnap NAS gekocht met Web Server mogelijkheid.
Voor gebruik in de LAN is mijn pagina te bereiken via ip/test.
Mijn site heeft allerlei mappen achter ip/test maar die zijn niet te bereiken.
(in xampp werkt het)

Weet iemand misschien hoe dat in te stellen is in een Qnap NAS?

Model: TS-212P
Firmware: 4.1.2

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:06:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2015 23:02:02
Quote Anchor link
Heb je de webserver al aangezet in de QNAP en de bestanden in /Qweb geplaatst?
 
Pipo Clown

Pipo Clown

08/02/2015 23:13:36
Quote Anchor link
Begin om de NAS een vast IP-adres te geven.
Ga vervolgens naar je router en maak een port-forwarding voor poort 80 naar het zojuist ingestelde ip-adres van de NAS.

Wanneer je vervolgens van buitenaf (dus niet vanuit je LAN) je externe IP-adres invoert zou je op de webserver op je NAS terecht moeten komen.
Om te zorgen dat je niet probeert om de verbinding vanuit je LAN maakt kun je het ook met je telefoon via een 3G verbinding testen.
 
Unthinking majority

unthinking majority

08/02/2015 23:18:37
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reacties.
De bestanden staan in de standaard map Web.
De bestanden en HTML pagina's achter ip/test zijn wel te bereiken ben ik achter gekomen.
De PHP pagina's niet maar wordt ook niet als bestand gedownload.
De virtuele host staat aan.
De machtigingen van de map staan op alleen lezen voor de groep everyone.
Helaas heb ik de oorzaak nog niet ontdekt.
Gewijzigd op 08/02/2015 23:18:55 door unthinking majority
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2015 23:20:01
Quote Anchor link
Ik raad af om de QNAP direct aan het internet te hangen, tenzij je alleen maar poort 80 open gooit en geen belangrijke websites erop plaatst. Veel packages zijn verouderd, en ik heb al enkele malen gehoord dat sommige mensen al ongewenste bezoekers op de QNAP hebben gehad.

Wat gebeurt er als je een bestand aanmaakt met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo(); ?>
en deze via je IP in je browser opvraagt?
Gewijzigd op 08/02/2015 23:22:42 door - Ariën -
 
Unthinking majority

unthinking majority

08/02/2015 23:36:52
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie,

Dat werkt gelukkig.

Het geeft de info van PHP Version 5.3.29 achter ip/test
Het geeft ook de info achter ip/test/map
De pagina's werken niet maar wel in xampp.
Als ik naar de link kijk van de html staat de link naar de map toe gelinkt en niet het volledige adres.
Een gastenboek bijvoorbeeld in dezelfde map is bijvoorbeeld al niet werkend.

Ik wil de NAS niet gaan gebruiken om aan de WWW te koppelen.

In ieder geval bedankt.

Toevoeging op 08/02/2015 23:42:27:

De volledige pagina is:

PHP Logo
PHP Version 5.3.29
**snip**
Gewijzigd op 08/02/2015 23:45:49 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2015 23:47:30
Quote Anchor link
Wat werkt er niet aan?

Zet bovenaan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>

Zie je dan foutmeldingen?
Verder heb ik je lap tekst even weggeknipt uit je post. Het is verder niet echt relevant om 1000 regels te tonen.
 
Unthinking majority

unthinking majority

08/02/2015 23:56:10
Quote Anchor link
Kan het zo zijn dat mijn pagina's anders geprogrammeerd zijn dan voor PHP 5.3?
Hoe zou ik dat kunnen uitsluiten?

In ieder geval bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2015 23:57:32
Quote Anchor link
Kan je precies vertellen wat er niet werkt, en wat er dan voor ongewenste dingen gebeuren, en wat je precies stap-voor-stap doet?
 
Unthinking majority

unthinking majority

09/02/2015 00:07:04
Quote Anchor link
Wat ik precies doe.

Helemaal bovenaan in het bestand plaatst ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>


daarna:
Locatie: ip
stap 1: Ga ik naar File Station.
stap 2: Ik druk op web.
stap 3: Ik druk op test
stap 4: Ik druk op uploaden->bestand
stap 5: ik ga naar ip/test/bestand.php

Ik merk er wel bij op dat de css in het bestand ook niet aangeroepen wordt.

Toevoeging op 09/02/2015 00:08:42:

Het bronbestand blijft ook leeg bij paginabron weergeven.
Gewijzigd op 09/02/2015 00:11:49 door unthinking majority
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2015 00:23:47
Quote Anchor link
En wat staat er in bestand aan relevante code?
 
Unthinking majority

unthinking majority

09/02/2015 13:35:02
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie.
Een bestand met alleen een echo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo("hoi");

?>


werkt ook niet ben ik achter gekomen.
Ik denk dat het aan de bestandsrechten ligt maar begrijp niet hoe ik die in de NAS voor de webserver goed kan zetten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2015 13:37:32
Quote Anchor link
Huh? phpinfo(); werkt wel, maar een simpele echo (eigenlijk zonder haakjes) weer niet.
Klinkt als iets vreemds met de instellingen van je Qnap.

Is het niet een handig idee om hun support even in te schakelen?
 
Unthinking majority

unthinking majority

09/02/2015 14:30:11
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie.
Ik heb per ongeluk een foutje gemaakt.
heb bestand met de echo probeerde ik te benaderen via:

ip/test.php in plaats van via ip/test/test.php
Sorry daarvoor.

Ik heb alsnog contact proberen te krijgen via live support maar was helaas niet bereikbaar.

Als testvoorbeeld probeer ik bijvoorbeeld bij dit gastenboek hoi en de rest te laten tonen.
de css wordt helaas ook niet getoond.
Als ik een andere website bijvoorbeeld alleen met HTML probeer te openen opent het bestand met css.

Dit heb ik als testvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
echo("hoi");
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>


<?php

include_once"/gastenboek/gastenboek.php";
if(!empty($_POST["naam"])){
    $naam = $_POST["naam"];
}

else{
    $naam = " ";
}

if(!empty($_POST["mail"])){
    $mail = $_POST["mail"];
}

else{
    $mail = " ";
}

if(!empty($_POST["bericht"])){
    $bericht = $_POST["bericht"];
}

else{
    $bericht = " ";
}


$object = new Gastenboek;
if(!empty($_POST["verzonden"])){
    $object = new Gastenboek($naam, $mail, $bericht);
    $object->controleerinvoer();
    $object->opslaan();
}


?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Naamloos</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body>

<div class="kopje">Naamloos</div>

<?php if(!empty($object::get_top_error())){echo("<span id=\"top_error\">". $object::get_top_error() ."</span>");} ?>
<form class="gastenboek" name="gastenboek" action=<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?> method="post">
<ul class="testTable">
    <div class="testBody">
        <li class="testRow">
            <span>Naam:</span>
            <span><input name="naam" type="text" size="20" maxlength="25"></input></span>
            <span><?php echo($object::get_error("naam")); ?></span>
        </li>
        <li class="testRow">
            <span>Mailadres:</span>
            <span><input name="mail" type="text" size="20" maxlength="40"></input> </span>
            <span><?php echo($object::get_error("mail")); ?></span>
        </li>
        <li class="testRow">
            <span>Bericht:</span>
            <span style="font-size: 11px;">Max. 300 tekens</span>
            <span><?php echo($object::get_error("bericht")); ?></span>
        </li>
        <li class="testRow">
            <span>&nbsp;</span>
            <span><textarea name="bericht" maxlength="300" rows="6" cols="45"></textarea></span>
            <span>&nbsp;</span>
        </li>
        <li class="testRow">
            <span>&nbsp;</span>
            <span><input value="Plaats bericht" name="verzonden" type="submit"/></span>
            <span>&nbsp;</span>
        </li>
    </div>
</ul>
</form>

<div class="toonberichten">
<?php
$toon
= new Gastenboek;
$inhoud = $toon->geef();
    foreach($inhoud as $rij){
        echo("<div class=\"gastregel\">". $rij["naam"]." "."<span>". $rij["mail"]. " ". $rij["tijd"]. " ". "</span></div>");
        echo($rij["text"] . "<br/><br/>");
    }
      
?>


</div>


</body>
</html>
Gewijzigd op 09/02/2015 14:56:11 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.