queries tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sylvester vader

sylvester vader

28/08/2019 13:28:14
Quote Anchor link
goedemiddag
hoe kan ik het beste queries tellen?

ik wil mijn online software sneller maken
dus wil ik dat op 2 manieren doen

1 mijn sql indexes optimaliseren
2 minder queries, want ik heb er heeeeeeeeel veel :P

nu wil ik dus een klein scriptje schrijven waarmee ik de queries kan tellen op een bepaalde pagina

ik heb al iets gemaakt met SHOW SESSION STATUS en dit werkt opzich wel maar alleen als ik enigste ben die op dat moment in het systeem is
wat bijna nooit het geval is



dus zoek ik een goede manier om alle queries te tellen op een pagina

ideeën zijn welkom
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 17:45:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2019 13:30:45
Quote Anchor link
Ikzelf gebruik mysqli en heb een extended class gemaakt. Daar clone ik de mysqli_query() functie en plaats ik $i++ bij, om elke query te tellen. Hopelijk kan je daar wat mee.
Gewijzigd op 28/08/2019 13:33:32 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

28/08/2019 14:01:00
Quote Anchor link
mmm best een idee, ik heb een oriented query functie dus ik zou dat daar best bij kunnen zetten
$db->sql_query(

dus ik zou dat best daarin kunnen doen ergens :)

even over nadenken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2019 14:05:45
Quote Anchor link
Je kan gewoon een extended class maken met een eigen functie, en bij voorkeur query() zodat je de functienaam in een lijn houdt.

Ik kan straks wel even een voorbeeld posten.
Gewijzigd op 28/08/2019 14:06:46 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

28/08/2019 14:10:55
Quote Anchor link
Veel query's is niet per se langzamer dan 1 grote query.

Als jij een ellendige join met temp-tables nodig hebt en 15x een union erin moet zetten, dan zou dat best wel eens heel traag kunnen worden.

Een query in een loop is vaak wel iets dat beter kan. Maar ga niet voor de 1 query, puur vanwege "minder is beter"
 
Sylvester vader

sylvester vader

28/08/2019 14:38:10
Quote Anchor link
haha nee daar heb je gelijk in maar de queries die ik gebruik vragen best veel informatie op
en ik heb bv ook veel queries die in de while weer 10 andere opvragen en dat dan bv X 100 of sommige paginas x 10.000

op dit soort plekken wil ik het gaan versnellen ik heb vanwege jarenlang aanpassen van mijn script ook veel dubbele dingen erin staan wat dus gewoon zonde is van snelheid

ik heb een best wel hele snelle server dus veel verschil zal je niet merken
maar als elke query die ik verminder 00.1 sec minder kan maken dan ken dit al gauw op sommige paginas 5/10 seconden of meer schelen en dat vind ik wel veel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2019 14:54:44
Quote Anchor link
Queries in een while() moet je zoveel mogelijk vermijden. Hoe meer loopjes je hebt, hoe meer het exponentieel toeneemt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2019 15:16:56
Quote Anchor link
Het bijkomend voordeel van zo'n wrapper-class, dit is wat @Ariën in wezen voorstelt, is dat je al je query-aanroepen op een uniforme manier regelt. Je roept hiermee dus indirect allerlei MySQL(i)-functionaliteit aan. Wat je vervolgens kunt doen is ook loggen welke queries er in pagina-aanroepen/een specifieke pagina-aanroep worden uitgevoerd. Vervolgens zou je kunnen kijken naar de hoeveelheid queries en of hierin te snijden valt, en naar de efficiëntie van deze queries, door deze eens met een EXPLAIN uit te voeren.

Ik weet dat je logging ook met SQL-commando's kunt regelen, maar softwarematige toggles in PHP zijn ook handig. Je kunt dan ook specifieke querybatches makkelijker isoleren, bijvoorbeeld dus alle queries die in een enkele pagina-aanroep plaatsvinden.
 
Sylvester vader

sylvester vader

28/08/2019 16:20:34
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/08/2019 14:54:44:
Queries in een while() moet je zoveel mogelijk vermijden. Hoe meer loopjes je hebt, hoe meer het exponentieel toeneemt.


ja daarom wil ik dit dus aanpassen :P
die loops wil ik in geval dat dit mogelijk is aanpassen naar een join
maar ik wil dit pagina voor pagina doen en doormiddel van dat tellen en loadtime kan ik zien of het heeft gewerkt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2019 16:27:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class Database extends mysqli {
    
    public $totalQueries = 0;
        
    public function query($query)
    {

        $result = parent::query($query);
    $this->totalQueries = $this->totalQueries+1;
        if($this->error) {
            echo "Error:".mysqli_error($this)." op lijn: ".mysqli_errno($this));
        }

        return $result;
    }

    
    public function totalQueries(){
    return $this->totalQueries;
    }
}
  
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
define("DB_HOST","localhost");
define("DB_USER","pietje");
define("DB_PASS","93h31m");
define("DB_NAME","blah");

include "/classes/database.inc.php";

// Je connectie die je globaal ergens start. let op dat de class hier Database heet.
$db = new Database(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS, DB_NAME);

// Voer een query uit
$db->query("SELECT dit, dat FROM iets...");

echo "Uitgevoerde queries: ".$db->totalQueries;
?>


Nog mooier is een exception in plaats van de echo.
Gewijzigd op 28/08/2019 16:58:38 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2019 16:51:28
Quote Anchor link
Regel 17:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->totalQueries = $totalQueries+1;

???
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2019 16:59:18
Quote Anchor link
Dat noem ik loze code die verbannen hoort te worden.
Thnx!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2019 17:04:21
Quote Anchor link
Als $totalQueries trouwens public is, waarom heb je dan een getter? :p

Maak ofwel $(this->)totalQueries protected (wat mogelijk de betere oplossing is, dit is geen variabele die je van buitenaf in zou moeten kunnen stellen, deze is "read only") of verwijder de methode zou ik zeggen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2019 17:08:22
Quote Anchor link
Thnx, ik zal het eens aanpassen.
Is al best wat code van een aantal jaar terug.
 
Sylvester vader

sylvester vader

29/08/2019 07:42:23
Quote Anchor link
ok uhm ik voel me nu weer een beetje een noob want ik snap dat met die classes dus nogsteeds niet helemaal
haha

ik heb even uitgezocht en volgens mij moet ik eigelijk all een functie hebben maar ik krijg hem niet werkent

dus ik zal hieronder even wat dingen neerzetten mischien kunnen jullie deze noob even helpen :P

ik gebruik in mijn software de dbal.php die ooit gemaakt is voor phpbb
dat is deze file
dbal.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
404
405
406
407
408
409
410
411
412
413
414
415
416
417
418
419
420
421
422
423
424
425
426
427
428
429
430
431
432
433
434
435
436
437
438
439
440
441
442
443
444
445
446
447
448
449
450
451
452
453
454
455
456
457
458
459
460
461
462
463
464
465
466
467
468
469
470
471
472
473
474
475
476
477
478
479
480
481
482
483
484
485
486
487
488
489
490
491
492
493
494
495
496
497
498
499
500
501
502
503
504
505
506
507
508
509
510
511
512
513
514
515
516
517
518
519
520
521
522
523
524
525
526
527
528
529
530
531
532
533
534
535
536
537
538
539
540
541
542
543
544
545
546
547
548
549
550
551
552
553
554
555
556
557
558
559
560
561
562
563
564
565
566
567
568
569
570
571
572
573
574
575
576
577
578
579
580
581
582
583
584
585
586
587
588
589
590
591
592
593
594
595
596
597
598
599
600
601
602
603
604
605
606
607
608
609
610
611
612
613
614
615
616
617
618
619
620
621
622
623
624
625
626
627
628
629
630
631
632
633
634
635
636
637
638
<?php
/**
*
* @package dbal
* @version $Id: dbal.php 10041 2009-08-21 21:47:19Z terrafrost $
* @copyright (c) 2005 phpBB Group
* @license http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License
*
*/

/**
* @ignore

/**
* Database Abstraction Layer
* @package dbal
*/

class dbal
{
    var
$db_connect_id;
    var
$query_result;
    var
$return_on_error = false;
    var
$transaction = false;
    var
$sql_time = 0;
    var
$num_queries = array();
    var
$open_queries = array();

    var
$curtime = 0;
    var
$query_hold = '';
    var
$html_hold = '';
    var
$sql_report = '';

    var
$persistency = false;
    var
$user = '';
    var
$server = '';
    var
$dbname = '';

    // Set to true if error triggered
    var $sql_error_triggered = false;

    // Holding the last sql query on sql error
    var $sql_error_sql = '';
    // Holding the error information - only populated if sql_error_triggered is set
    var $sql_error_returned = array();

    // Holding transaction count
    var $transactions = 0;

    // Supports multi inserts?
    var $multi_insert = false;

    /**
    * Current sql layer
    */

    var $sql_layer = '';

    /**
    * Wildcards for matching any (%) or exactly one (_) character within LIKE expressions
    */

    var $any_char;
    var
$one_char;

    /**
    * Exact version of the DBAL, directly queried
    */

    var $sql_server_version = false;

    /**
    * Constructor
    */

    function dbal()
    {

        $this->num_queries = array(
            'cached'        => 0,
            'normal'        => 0,
            'total'            => 0,
        );


        // Fill default sql layer based on the class being called.
        // This can be changed by the specified layer itself later if needed.

        $this->sql_layer = substr(get_class($this), 5);

        // Do not change this please! This variable is used to easy the use of it - and is hardcoded.
        $this->any_char = chr(0) . '%';
        $this->one_char = chr(0) . '_';
    }


    /**
    * return on error or display error message
    */

    function sql_return_on_error($fail = false)
    {

        $this->sql_error_triggered = false;
        $this->sql_error_sql = '';

        $this->return_on_error = $fail;
    }


    /**
    * Return number of sql queries and cached sql queries used
    */

    function sql_num_queries($cached = false)
    {

        return ($cached) ? $this->num_queries['cached'] : $this->num_queries['normal'];
    }


    /**
    * Add to query count
    */

    function sql_add_num_queries($cached = false)
    {

        $this->num_queries['cached'] += ($cached !== false) ? 1 : 0;
        $this->num_queries['normal'] += ($cached !== false) ? 0 : 1;
        $this->num_queries['total'] += 1;
    }


    /**
    * DBAL garbage collection, close sql connection
    */

    function sql_close()
    {

        if (!$this->db_connect_id)
        {

            return false;
        }


        if ($this->transaction)
        {

            do
            {
                $this->sql_transaction('commit');
            }

            while ($this->transaction);
        }


        foreach ($this->open_queries as $query_id)
        {

            $this->sql_freeresult($query_id);
        }


        // Connection closed correctly. Set db_connect_id to false to prevent errors
        if ($result = $this->_sql_close())
        {

            $this->db_connect_id = false;
        }


        return $result;
    }


    /**
    * Build LIMIT query
    * Doing some validation here.
    */

    function sql_query_limit($query, $total, $offset = 0, $cache_ttl = 0)
    {

        if (empty($query))
        {

            return false;
        }


        // Never use a negative total or offset
        $total = ($total < 0) ? 0 : $total;
        $offset = ($offset < 0) ? 0 : $offset;

        return $this->_sql_query_limit($query, $total, $offset, $cache_ttl);
    }


    /**
    * Fetch all rows
    */

    function sql_fetchrowset($query_id = false)
    {

        if ($query_id === false)
        {

            $query_id = $this->query_result;
        }


        if ($query_id !== false)
        {

            $result = array();
            while ($row = $this->sql_fetchrow($query_id))
            {

                $result[] = $row;
            }


            return $result;
        }


        return false;
    }


    /**
    * Fetch field
    * if rownum is false, the current row is used, else it is pointing to the row (zero-based)
    */

    function sql_fetchfield($field, $rownum = false, $query_id = false)
    {

        global $cache;

        if ($query_id === false)
        {

            $query_id = $this->query_result;
        }


        if ($query_id !== false)
        {

            if ($rownum !== false)
            {

                $this->sql_rowseek($rownum, $query_id);
            }


            if (!is_object($query_id) && isset($cache->sql_rowset[$query_id]))
            {

                return $cache->sql_fetchfield($query_id, $field);
            }


            $row = $this->sql_fetchrow($query_id);
            return (isset($row[$field])) ? $row[$field] : false;
        }


        return false;
    }


    /**
    * Correctly adjust LIKE expression for special characters
    * Some DBMS are handling them in a different way
    *
    * @param string $expression The expression to use. Every wildcard is escaped, except $this->any_char and $this->one_char
    * @return string LIKE expression including the keyword!
    */

    function sql_like_expression($expression)
    {

        $expression = utf8_str_replace(array('_', '%'), array("\_", "\%"), $expression);
        $expression = utf8_str_replace(array(chr(0) . "\_", chr(0) . "\%"), array('_', '%'), $expression);

        return $this->_sql_like_expression('LIKE \'' . $this->sql_escape($expression) . '\'');
    }


    /**
    * SQL Transaction
    * @access private
    */

    function sql_transaction($status = 'begin')
    {

        switch ($status)
        {
            case
'begin':
                // If we are within a transaction we will not open another one, but enclose the current one to not loose data (prevening auto commit)
                if ($this->transaction)
                {

                    $this->transactions++;
                    return true;
                }


                $result = $this->_sql_transaction('begin');

                if (!$result)
                {

                    $this->sql_error();
                }


                $this->transaction = true;
            break;

            case
'commit':
                // If there was a previously opened transaction we do not commit yet... but count back the number of inner transactions
                if ($this->transaction && $this->transactions)
                {

                    $this->transactions--;
                    return true;
                }


                // Check if there is a transaction (no transaction can happen if there was an error, with a combined rollback and error returning enabled)
                // This implies we have transaction always set for autocommit db's

                if (!$this->transaction)
                {

                    return false;
                }


                $result = $this->_sql_transaction('commit');

                if (!$result)
                {

                    $this->sql_error();
                }


                $this->transaction = false;
                $this->transactions = 0;
            break;

            case
'rollback':
                $result = $this->_sql_transaction('rollback');
                $this->transaction = false;
                $this->transactions = 0;
            break;

            default:

                $result = $this->_sql_transaction($status);
            break;
        }


        return $result;
    }


    /**
    * Build sql statement from array for insert/update/select statements
    *
    * Idea for this from Ikonboard
    * Possible query values: INSERT, INSERT_SELECT, UPDATE, SELECT
    *
    */

    function sql_build_array($query, $assoc_ary = false)
    {

        if (!is_array($assoc_ary))
        {

            return false;
        }


        $fields = $values = array();

        if ($query == 'INSERT' || $query == 'INSERT_SELECT')
        {

            foreach ($assoc_ary as $key => $var)
            {

                $fields[] = $key;

                if (is_array($var) && is_string($var[0]))
                {

                    // This is used for INSERT_SELECT(s)
                    $values[] = $var[0];
                }

                else
                {
                    $values[] = $this->_sql_validate_value($var);
                }
            }


            $query = ($query == 'INSERT') ? ' (' . implode(', ', $fields) . ') VALUES (' . implode(', ', $values) . ')' : ' (' . implode(', ', $fields) . ') SELECT ' . implode(', ', $values) . ' ';
        }

        else if ($query == 'MULTI_INSERT')
        {

            trigger_error('The MULTI_INSERT query value is no longer supported. Please use sql_multi_insert() instead.', E_USER_ERROR);
        }

        else if ($query == 'UPDATE' || $query == 'SELECT')
        {

            $values = array();
            foreach ($assoc_ary as $key => $var)
            {

                $values[] = "$key = " . $this->_sql_validate_value($var);
            }

            $query = implode(($query == 'UPDATE') ? ', ' : ' AND ', $values);
        }


        return $query;
    }


    /**
    * Build IN or NOT IN sql comparison string, uses <> or = on single element
    * arrays to improve comparison speed
    *
    * @access public
    * @param    string    $field                name of the sql column that shall be compared
    * @param    array    $array                array of values that are allowed (IN) or not allowed (NOT IN)
    * @param    bool    $negate                true for NOT IN (), false for IN () (default)
    * @param    bool    $allow_empty_set    If true, allow $array to be empty, this function will return 1=1 or 1=0 then. Default to false.
    */

    function sql_in_set($field, $array, $negate = false, $allow_empty_set = false)
    {

        if (!sizeof($array))
        {

            if (!$allow_empty_set)
            {

                // Print the backtrace to help identifying the location of the problematic code
                $this->sql_error('No values specified for SQL IN comparison');
            }

            else
            {
                // NOT IN () actually means everything so use a tautology
                if ($negate)
                {

                    return '1=1';
                }

                // IN () actually means nothing so use a contradiction
                else
                {
                    return '1=0';
                }
            }
        }


        if (!is_array($array))
        {

            $array = array($array);
        }


        if (sizeof($array) == 1)
        {
            @
reset($array);
            $var = current($array);

            return $field . ($negate ? ' <> ' : ' = ') . $this->_sql_validate_value($var);
        }

        else
        {
            return $field . ($negate ? ' NOT IN ' : ' IN ') . '(' . implode(', ', array_map(array($this, '_sql_validate_value'), $array)) . ')';
        }
    }


    /**
    * Run binary AND operator on DB column.
    * Results in sql statement: "{$column_name} & (1 << {$bit}) {$compare}"
    *
    * @param string $column_name The column name to use
    * @param int $bit The value to use for the AND operator, will be converted to (1 << $bit). Is used by options, using the number schema... 0, 1, 2...29
    * @param string $compare Any custom SQL code after the check (for example "= 0")
    */

    function sql_bit_and($column_name, $bit, $compare = '')
    {

        if (method_exists($this, '_sql_bit_and'))
        {

            return $this->_sql_bit_and($column_name, $bit, $compare);
        }


        return $column_name . ' & ' . (1 << $bit) . (($compare) ? ' ' . $compare : '');
    }


    /**
    * Run more than one insert statement.
    *
    * @param string $table table name to run the statements on
    * @param array &$sql_ary multi-dimensional array holding the statement data.
    *
    * @return bool false if no statements were executed.
    * @access public
    */

    function sql_multi_insert($table, &$sql_ary)
    {

        if (!sizeof($sql_ary))
        {

            return false;
        }


        if ($this->multi_insert)
        {

            $ary = array();
            foreach ($sql_ary as $id => $_sql_ary)
            {

                // If by accident the sql array is only one-dimensional we build a normal insert statement
                if (!is_array($_sql_ary))
                {

                    return $this->sql_query('INSERT INTO ' . $table . ' ' . $this->sql_build_array('INSERT', $sql_ary));
                }


                $values = array();
                foreach ($_sql_ary as $key => $var)
                {

                    $values[] = $this->_sql_validate_value($var);
                }

                $ary[] = '(' . implode(', ', $values) . ')';
            }


            return $this->sql_query('INSERT INTO ' . $table . ' ' . ' (' . implode(', ', array_keys($sql_ary[0])) . ') VALUES ' . implode(', ', $ary));
        }

        else
        {
            foreach ($sql_ary as $ary)
            {

                if (!is_array($ary))
                {

                    return false;
                }


                $result = $this->sql_query('INSERT INTO ' . $table . ' ' . $this->sql_build_array('INSERT', $ary));

                if (!$result)
                {

                    return false;
                }
            }
        }


        return true;
    }


    /**
    * Function for validating values
    * @access private
    */

    function _sql_validate_value($var)
    {

        if (is_null($var))
        {

            return 'NULL';
        }

        else if (is_string($var))
        {

            return "'" . $this->sql_escape($var) . "'";
        }

        else
        {
            return (is_bool($var)) ? intval($var) : $var;
        }
    }


    /**
    * Build sql statement from array for select and select distinct statements
    *
    * Possible query values: SELECT, SELECT_DISTINCT
    */

    function sql_build_query($query, $array)
    {

        $sql = '';
        switch ($query)
        {
            case
'SELECT':
            case
'SELECT_DISTINCT';

                $sql = str_replace('_', ' ', $query) . ' ' . $array['SELECT'] . ' FROM ';

                // Build table array. We also build an alias array for later checks.
                $table_array = $aliases = array();
                $used_multi_alias = false;

                foreach ($array['FROM'] as $table_name => $alias)
                {

                    if (is_array($alias))
                    {

                        $used_multi_alias = true;

                        foreach ($alias as $multi_alias)
                        {

                            $table_array[] = $table_name . ' ' . $multi_alias;
                            $aliases[] = $multi_alias;
                        }
                    }

                    else
                    {
                        $table_array[] = $table_name . ' ' . $alias;
                        $aliases[] = $alias;
                    }
                }


                // We run the following code to determine if we need to re-order the table array. ;)
                // The reason for this is that for multi-aliased tables (two equal tables) in the FROM statement the last table need to match the first comparison.
                // DBMS who rely on this: Oracle, PostgreSQL and MSSQL. For all other DBMS it makes absolutely no difference in which order the table is.

                if (!empty($array['LEFT_JOIN']) && sizeof($array['FROM']) > 1 && $used_multi_alias !== false)
                {

                    // Take first LEFT JOIN
                    $join = current($array['LEFT_JOIN']);

                    // Determine the table used there (even if there are more than one used, we only want to have one
                    preg_match('/(' . implode('|', $aliases) . ')\.[^\s]+/U', str_replace(array('(', ')', 'AND', 'OR', ' '), '', $join['ON']), $matches);

                    // If there is a first join match, we need to make sure the table order is correct
                    if (!empty($matches[1]))
                    {

                        $first_join_match = trim($matches[1]);
                        $table_array = $last = array();

                        foreach ($array['FROM'] as $table_name => $alias)
                        {

                            if (is_array($alias))
                            {

                                foreach ($alias as $multi_alias)
                                {
                                    (
$multi_alias === $first_join_match) ? $last[] = $table_name . ' ' . $multi_alias : $table_array[] = $table_name . ' ' . $multi_alias;
                                }
                            }

                            else
                            {
                                (
$alias === $first_join_match) ? $last[] = $table_name . ' ' . $alias : $table_array[] = $table_name . ' ' . $alias;
                            }
                        }


                        $table_array = array_merge($table_array, $last);
                    }
                }


                $sql .= $this->_sql_custom_build('FROM', implode(', ', $table_array));

                if (!empty($array['LEFT_JOIN']))
                {

                    foreach ($array['LEFT_JOIN'] as $join)
                    {

                        $sql .= ' LEFT JOIN ' . key($join['FROM']) . ' ' . current($join['FROM']) . ' ON (' . $join['ON'] . ')';
                    }
                }


                if (!empty($array['WHERE']))
                {

                    $sql .= ' WHERE ' . $this->_sql_custom_build('WHERE', $array['WHERE']);
                }


                if (!empty($array['GROUP_BY']))
                {

                    $sql .= ' GROUP BY ' . $array['GROUP_BY'];
                }


                if (!empty($array['ORDER_BY']))
                {

                    $sql .= ' ORDER BY ' . $array['ORDER_BY'];
                }


            break;
        }


        return $sql;
    }


    /**
    * display sql error page
    */

    function sql_error($sql = '')
    {

        global $auth, $user, $config;

        // Set var to retrieve errored status
        $this->sql_error_triggered = true;
        $this->sql_error_sql = $sql;

        $this->sql_error_returned = $this->_sql_error();

        if ($this->transaction)
        {

            $this->sql_transaction('rollback');
        }


        return $this->sql_error_returned;
    }

}


/**
* This variable holds the class name to use later
*/

$sql_db = (!empty($dbtype)) ? 'dbal_' . basename($dbtype) : 'dbal';

?>



mijn queries vraag ik normaal op met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$db->sql_query()


deze functie staat in deze file
mysqli.php
regel 144
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
404
405
406
407
408
409
410
411
412
413
414
415
416
417
418
419
420
421
422
423
424
425
426
427
428
429
430
431
432
433
434
435
436
437
438
439
440
441
442
443
444
445
446
447
448
449
450
451
452
453
454
455
456
457
458
459
460
461
462
463
464
465
466
467
468
469
470
471
<?php
/**
*
* @package dbal
* @version $Id: mysqli.php 8814 2008-09-04 12:01:47Z acydburn $
* @copyright (c) 2005 phpBB Group
* @license http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License
*
*/


include_once('dbal.php');

/**
* MySQLi Database Abstraction Layer
* mysqli-extension has to be compiled with:
* MySQL 4.1+ or MySQL 5.0+
* @package dbal
*/


class dbal_mysqli extends dbal
{
    
    
    
    var
$multi_insert = true;

    /**
    * Connect to server
    */

    
    
    
    
    function sql_connect($sqlserver, $sqluser, $sqlpassword, $database, $port = false, $persistency = false , $new_link = false)
    {

        $this->persistency = $persistency;
        $this->user = $sqluser;
        $this->server = $sqlserver;
        $this->dbname = $database;
        $port = (!$port) ? NULL : $port;

        // Persistant connections not supported by the mysqli extension?
        $this->db_connect_id = @mysqli_connect($this->server, $this->user, $sqlpassword, $this->dbname, $port);

        if ($this->db_connect_id && $this->dbname != '')
        {
            @
mysqli_query($this->db_connect_id, "SET NAMES 'utf8'");

            // enforce strict mode on databases that support it
            if (version_compare($this->sql_server_info(true), '5.0.2', '>='))
            {

                $result = @mysqli_query($this->db_connect_id, 'SELECT @@session.sql_mode AS sql_mode');
                $row = @mysqli_fetch_assoc($result);
                @
mysqli_free_result($result);

                $modes = array_map('trim', explode(',', $row['sql_mode']));

                // TRADITIONAL includes STRICT_ALL_TABLES and STRICT_TRANS_TABLES
                if (!in_array('TRADITIONAL', $modes))
                {

                    if (!in_array('STRICT_ALL_TABLES', $modes))
                    {

                        $modes[] = 'STRICT_ALL_TABLES';
                    }


                    if (!in_array('STRICT_TRANS_TABLES', $modes))
                    {

                        $modes[] = 'STRICT_TRANS_TABLES';
                    }
                }


                $mode = implode(',', $modes);
                @
mysqli_query($this->db_connect_id, "SET SESSION sql_mode='{$mode}'");
            }

            return $this->db_connect_id;
        }


        return $this->sql_error('');
    }


    /**
    * Version information about used database
    * @param bool $raw if true, only return the fetched sql_server_version
    * @return string sql server version
    */

    function sql_server_info($raw = false)
    {

        global $cache;

        if (empty($cache) || ($this->sql_server_version = $cache->get('mysqli_version')) === false)
        {

            $result = @mysqli_query($this->db_connect_id, 'SELECT VERSION() AS version');
            $row = @mysqli_fetch_assoc($result);
            @
mysqli_free_result($result);

            $this->sql_server_version = $row['version'];

            if (!empty($cache))
            {

                $cache->put('mysqli_version', $this->sql_server_version);
            }
        }


        return ($raw) ? $this->sql_server_version : 'MySQL(i) ' . $this->sql_server_version;
    }


    /**
    * SQL Transaction
    * @access private
    */

    function _sql_transaction($status = 'begin')
    {

        switch ($status)
        {
            case
'begin':
                return @mysqli_autocommit($this->db_connect_id, false);
            break;

            case
'commit':
                $result = @mysqli_commit($this->db_connect_id);
                @
mysqli_autocommit($this->db_connect_id, true);
                return $result;
            break;

            case
'rollback':
                $result = @mysqli_rollback($this->db_connect_id);
                @
mysqli_autocommit($this->db_connect_id, true);
                return $result;
            break;
        }


        return true;
    }


    /**
    * Base query method
    *
    * @param    string    $query        Contains the SQL query which shall be executed
    * @param    int        $cache_ttl    Either 0 to avoid caching or the time in seconds which the result shall be kept in cache
    * @return    mixed                When casted to bool the returned value returns true on success and false on failure
    *
    * @access    public
    */

    function sql_query($query = '', $cache_ttl = 0)
    {

        if ($query != '')
        {

            global $cache;

            // EXPLAIN only in extra debug mode
            if (defined('DEBUG_EXTRA'))
            {

                $this->sql_report('start', $query);
            }


            $this->query_result = ($cache_ttl && method_exists($cache, 'sql_load')) ? $cache->sql_load($query) : false;
            $this->sql_add_num_queries($this->query_result);

            if ($this->query_result === false)
            {

                if (($this->query_result = @mysqli_query($this->db_connect_id, $query)) === false)
                {

                    $this->sql_error($query);
                }


                if (defined('DEBUG_EXTRA'))
                {

                    $this->sql_report('stop', $query);
                }


                if ($cache_ttl && method_exists($cache, 'sql_save'))
                {

                    $cache->sql_save($query, $this->query_result, $cache_ttl);
                }
            }

            else if (defined('DEBUG_EXTRA'))
            {

                $this->sql_report('fromcache', $query);
            }
        }

        else
        {
            return false;
        }


        return $this->query_result;
    }


    /**
    * Build LIMIT query
    */

    function _sql_query_limit($query, $total, $offset = 0, $cache_ttl = 0)
    {

        $this->query_result = false;

        // if $total is set to 0 we do not want to limit the number of rows
        if ($total == 0)
        {

            // MySQL 4.1+ no longer supports -1 in limit queries
            $total = '18446744073709551615';
        }


        $query .= "\n LIMIT " . ((!empty($offset)) ? $offset . ', ' . $total : $total);

        return $this->sql_query($query, $cache_ttl);
    }


    /**
    * Return number of affected rows
    */

    function sql_affectedrows()
    {

        return ($this->db_connect_id) ? @mysqli_affected_rows($this->db_connect_id) : false;
    }


    /**
    * Fetch current row
    */

    function sql_fetchrow($query_id = false)
    {

        global $cache;

        if ($query_id === false)
        {

            $query_id = $this->query_result;
        }


        if (!is_object($query_id) && isset($cache->sql_rowset[$query_id]))
        {

            return $cache->sql_fetchrow($query_id);
        }


        return ($query_id !== false) ? @mysqli_fetch_assoc($query_id) : false;
    }


    /**
    * Seek to given row number
    * rownum is zero-based
    */

    function sql_rowseek($rownum, &$query_id)
    {

        global $cache;

        if ($query_id === false)
        {

            $query_id = $this->query_result;
        }


        if (!is_object($query_id) && isset($cache->sql_rowset[$query_id]))
        {

            return $cache->sql_rowseek($rownum, $query_id);
        }


        return ($query_id !== false) ? @mysqli_data_seek($query_id, $rownum) : false;
    }


    /**
    * Get last inserted id after insert statement
    */

    function sql_nextid()
    {

        return ($this->db_connect_id) ? @mysqli_insert_id($this->db_connect_id) : false;
    }


    /**
    * Free sql result
    */

    function sql_freeresult($query_id = false)
    {

        global $cache;

        if ($query_id === false)
        {

            $query_id = $this->query_result;
        }


        if (!is_object($query_id) && isset($cache->sql_rowset[$query_id]))
        {

            return $cache->sql_freeresult($query_id);
        }


        return @mysqli_free_result($query_id);
    }


    /**
    * Escape string used in sql query
    */

    function sql_escape($msg)
    {

        return @mysqli_real_escape_string($this->db_connect_id, $msg);
    }


    /**
    * Build LIKE expression
    * @access private
    */

    function _sql_like_expression($expression)
    {

        return $expression;
    }


    /**
    * Build db-specific query data
    * @access private
    */

    function _sql_custom_build($stage, $data)
    {

        switch ($stage)
        {
            case
'FROM':
                $data = '(' . $data . ')';
            break;
        }


        return $data;
    }


    /**
    * return sql error array
    * @access private
    */

    function _sql_error()
    {

        if (!$this->db_connect_id)
        {

            return array(
                'message'    => @mysqli_connect_error(),
                'code'        => @mysqli_connect_errno()
            );
        }


        return array(
            'message'    => @mysqli_error($this->db_connect_id),
            'code'        => @mysqli_errno($this->db_connect_id)
        );
    }


    /**
    * Close sql connection
    * @access private
    */

    function _sql_close()
    {

        return @mysqli_close($this->db_connect_id);
    }


    /**
    * Build db-specific report
    * @access private
    */

    function _sql_report($mode, $query = '')
    {

        static $test_prof;

        // current detection method, might just switch to see the existance of INFORMATION_SCHEMA.PROFILING
        if ($test_prof === null)
        {

            $test_prof = false;
            if (strpos(mysqli_get_server_info($this->db_connect_id), 'community') !== false)
            {

                $ver = mysqli_get_server_version($this->db_connect_id);
                if ($ver >= 50037 && $ver < 50100)
                {

                    $test_prof = true;
                }
            }
        }


        switch ($mode)
        {
            case
'start':

                $explain_query = $query;
                if (preg_match('/UPDATE ([a-z0-9_]+).*?WHERE(.*)/s', $query, $m))
                {

                    $explain_query = 'SELECT * FROM ' . $m[1] . ' WHERE ' . $m[2];
                }

                else if (preg_match('/DELETE FROM ([a-z0-9_]+).*?WHERE(.*)/s', $query, $m))
                {

                    $explain_query = 'SELECT * FROM ' . $m[1] . ' WHERE ' . $m[2];
                }


                if (preg_match('/^SELECT/', $explain_query))
                {

                    $html_table = false;

                    // begin profiling
                    if ($test_prof)
                    {
                        @
mysqli_query($this->db_connect_id, 'SET profiling = 1;');
                    }


                    if ($result = @mysqli_query($this->db_connect_id, "EXPLAIN $explain_query"))
                    {

                        while ($row = @mysqli_fetch_assoc($result))
                        {

                            $html_table = $this->sql_report('add_select_row', $query, $html_table, $row);
                        }
                    }
                    @
mysqli_free_result($result);

                    if ($html_table)
                    {

                        $this->html_hold .= '</table>';
                    }


                    if ($test_prof)
                    {

                        $html_table = false;

                        // get the last profile
                        if ($result = @mysqli_query($this->db_connect_id, 'SHOW PROFILE ALL;'))
                        {

                            $this->html_hold .= '<br />';
                            while ($row = @mysqli_fetch_assoc($result))
                            {

                                // make <unknown> HTML safe
                                if (!empty($row['Source_function']))
                                {

                                    $row['Source_function'] = str_replace(array('<', '>'), array('&lt;', '&gt;'), $row['Source_function']);
                                }


                                // remove unsupported features
                                foreach ($row as $key => $val)
                                {

                                    if ($val === null)
                                    {

                                        unset($row[$key]);
                                    }
                                }

                                $html_table = $this->sql_report('add_select_row', $query, $html_table, $row);
                            }
                        }
                        @
mysqli_free_result($result);

                        if ($html_table)
                        {

                            $this->html_hold .= '</table>';
                        }

                        @
mysqli_query($this->db_connect_id, 'SET profiling = 0;');
                    }
                }


            break;

            case
'fromcache':
                $endtime = explode(' ', microtime());
                $endtime = $endtime[0] + $endtime[1];

                $result = @mysqli_query($this->db_connect_id, $query);
                while ($void = @mysqli_fetch_assoc($result))
                {

                    // Take the time spent on parsing rows into account
                }
                @
mysqli_free_result($result);

                $splittime = explode(' ', microtime());
                $splittime = $splittime[0] + $splittime[1];

                $this->sql_report('record_fromcache', $query, $endtime, $splittime);

            break;
        }
    }
}


 


?>


ja ik weet het is een lap code maar ik denk ik kan beter de hele file neerzetten mischien zien jullie dingen die ik niet snap :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2019 09:23:38
Quote Anchor link
De hele file posten is overbodig. Beperk het liever tot relevante code.

Anyway:
- initialiseer een counter, en zet deze op 0
- Na elke uitgevoerde query, verhoog dit met 1, en sla het op als $this->totalQueries

- Maak een method (functie) die $this->totalQueries returned.

- Roep deze aan.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2019 14:35:26
Quote Anchor link
@sylvester die codefragmenten voeren veel verder dan een simpele wrapper om een database-class. Het is, zoals het commentaar in de code zegt, een database abstractie laag, oftewel je schrijft met die classes queries die in principe los staan van de syntax (het "SQL dialect") die specifiek is voor MySQL-databases.

Dit zou een toegevoegde waarde kunnen hebben, maar als MySQL de enige database (het enige database-type) is die je gebruikt dan is dat in principe niet verplicht. Of je zou zelfs kunnen zeggen overbodig of onnodig complex of abstract.

Dan is deze code 10-11 jaar oud. In termen van programmacode is dat toch een beetje bejaard.

In de gauwigheid zie ik trouwens al één ding wat niet klopt. Op regel 47 van het tweede fragment staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
@mysqli_query($this->db_connect_id, "SET NAMES 'utf8'");

Wat je hiermee doet is dat je je database-connectie vertelt dat alles wat je doet UTF-8 is of naar UTF-8 vertaald zou moeten worden. Maar PHP weet dit verder niet, omdat dit een afspraak is tussen de connectie en de database, maar niet tussen PHP en de database. Dit is ook de verkeerde manier om dit te doen want deze afspraak zou tot stand moeten komen via set_charset(). De manier waarop dit op dit moment in elkaar zit kan tot gevolg hebben dat escaping-functionaliteit via real_escape_string() (de methode sql_escape()) mogelijk niet goed werkt. En dat lijkt mij nogal gevaarlijk.

Mijn advies is dan ook, gebruik de bovenstaande code niet, maar gebruik in eerste instantie wat simpelers, zoals de (minimale) wrapper van @Ariën.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/08/2019 14:58:03
Quote Anchor link
Hoewel het de boel vertraagt, zou je kunnen overwegen om tijdelijk de Slow Query Log in te schakelen. Dan zie je concreet waar de vertragingen precies zitten, zodat je de grootste problemen het eerst kunt aanpakken.
 
Sylvester vader

sylvester vader

30/08/2019 08:42:53
Quote Anchor link
@Thomas van den Heuvel
ja je hebt helemaal gelijk echter ben ik 10 jaar geleden begonnen met een ideetje van een online software
ik heb toen als basis inlog/registratie script userpie gebruikt
en in userpie zat dit alles in

aangezien alles redelijk goed draait en ik ook druk ben met andere dingen heb ik het eigelijk zo gelaten
nu wil ik eerst alles versnellen zodat mijn klanten tevreden zijn
en over een tijd langzaamaan een V3 maken van mijn software en dan gaan all die dingen die eigelijk niet nodig zijn er allemaal uit

probleem is dus dat ik opzich best wel goed ben in ouderwetse php maar het gedoe met classen en functies niet
:P

ik heb soms al moeite met een simpele foreach
ik heb alles op php gebied helemaal mezelf aangeleerd

ik ben echt nog van de meeste noobie manier, if dit dan dat maar if anders dan anders enz enz
ik denk dat ik bv wel een paar pagina's heb waar wel 30x een elseif instaat

en ik heb bv dus best veel while enzo in mijn script want heel vroeger ging dat allemaal op die manier

dus veel wat vaak voorgesteld wordt als oplossing is voor mij chinees en duurt soms even voordat ik het allemaal snap :P

ik denk dat ik die tel functie hierin moet zetten ergens
function sql_query(

want dat is mijn query deel
die bij elke query wordt aangeroepen

maar hoe precies moet ik dus nog even mijn hersenen voor laten kraken
en waarschijnlijk is dat iets heel simpels

:)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2019 08:54:53
Quote Anchor link
De werkwijze heb ik al min of meer uitgelegd. En op deze site staat ook een mooie tutorial over classes en methods.
 
Sylvester vader

sylvester vader

30/08/2019 09:07:13
Quote Anchor link
ok lol ik denk dat ik hem heb maar ik zet het hier toch maar ff neer want misschien zeggen jullie dat er niks van klopt :P

ik heb nu in mijn mysqli.php
in de class dbal_mysqli extends dbal
{
bovenaan
public $totalQueries = 0;
neergezet

vervolgens heb ik
$this->totalQueries = $this->totalQueries+1;
in de function sql_query(
gezet

en dan een nieuwe functie onder deze gemaakt met

public function totalQueries(){
return $this->totalQueries;
}


en dit blijkt volgens mij te werken
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.