queries tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/08/2019 10:27:21
Quote Anchor link
En voortbordurend op de tip van Thomas kun je dan van

public $totalQueries = 0;

beter maken

protected $totalQueries = 0;

of nog strikter

private $totalQueries = 0;
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:29:17
 
Sylvester vader

sylvester vader

30/08/2019 11:25:44
Quote Anchor link
haha dit is best leuk
ik ben ff overall op site die teller aan het neerzetten om ff te testen en dat is best grappig
ik heb er ff wat functies en testjes bij geschreven maar resultaat werkt

er worden 3queries opgevraagt voordat pagina begint
er worden 15 queries opgevraagt voordat touch POS begint

Toevoeging op 30/08/2019 11:27:58:

o dat ga ik gelijk wel even aanpassen
niet dat dit nodig is want in princiepe zit er all een gehele beveiliging in het script maar toch
ik zal het geljk even aanpassen

Toevoeging op 30/08/2019 11:29:53:

uhm ik zette hem net even op private en krijg gelijk een 500 error

Toevoeging op 30/08/2019 11:31:00:

bij protected ook

Toevoeging op 30/08/2019 11:32:43:

ok uhm ik heb nu die protected hier gezet

protected function totalQueries(){
return $this->totalQueries;
}

dan werkt het wel

Toevoeging op 30/08/2019 12:13:29:

kan ik hierin ook een loadtijd bijbouwen
moet volgens mij kunnen :)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/08/2019 12:38:42
Quote Anchor link
Sylvester vader op 30/08/2019 11:25:44:
uhm ik zette hem net even op private en krijg gelijk een 500 error
Misschien handig om de foutmeldingen onder PHP even aan te zetten als je aan het ontwikkelen of aan het testen bent? (Je gaat toch ook niet autorijden met een blinddoek om :p)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>



Sylvester vader op 30/08/2019 11:25:44:
ok uhm ik heb nu die protected hier gezet

protected function totalQueries(){
return $this->totalQueries;
}

dan werkt het wel
Het zou toch handig zijn als je je een klein beetje zou verdiepen in Object georiënteerd programmeren. De keywords private, protected en public hebben niets met beveiliging te maken. Ze bepalen enkel van waaruit je code deze variabelen/functies gebruikt mogen worden. Zo mag een private variabele alleen in de class zelf gebruikt worden. Wat je nu gedaan hebt is zorgen dat de functie totalQueries() alleen door de class zelf of een afgeleide class aangeroepen mag worden. Dit hoeft niet per definitie fout te zijn maar wees je er van bewust dat je buiten je class deze functie NIET meer rechtstreeks kan gebruiken. De keywords private en protected leggen dus een beperking op. Het heeft te maken met het ontwerp van je class. Met waar is deze class voor bedoeld? Hoe mag deze class gebruikt worden door mijzelf en andere programmeurs? Dat soort dingen dus..

Toevoeging op 30/08/2019 12:53:25:

Indirect gebruik van de variabelen/functies (Of liever properties/methods) kan weer wel. Een simpel voorbeeld van een alom bekende getter en setter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
class Person {
    private $name;
    
    function
getName() {
        return $this->name;
    }

    function
setName($name) {
        $this->name = $name;
    }
}


$p = new Person();

$p->setName('Frank'); // works
echo $p->getName(); // works
echo $p->name; // ERROR. We zijn buiten de class en dus kunnen we private $name niet benaderen.
?>
Gewijzigd op 30/08/2019 12:57:15 door Frank Nietbelangrijk
 
Sylvester vader

sylvester vader

30/08/2019 12:57:42
Quote Anchor link
kijk zo leer ik weer is wat
die class is deel van het login/regstratie script
en hierin staat ook die sql_guery functie

het draait eigleijk met het tellen alleen op dat

maar het werkt dus ik ben blij :P
ik zal vanavond ff kijken met die errors als all mijn klanten slapen :P
nu moet ik alleen nog even een loadtime functie erin zetten zodat ik precies kan zien hoeveel seconden een de query nodig heeft om info te laten zien
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/08/2019 13:41:29
Quote Anchor link
Mocht je toch besluiten om de code eens flink onder handen te nemen dan zou je natuurlijk ook een testomgeving kunnen inrichten. Ik bedoel bijvoorbeeld met XAMMP een eigen webserver en mysql-server installeren en een kopie van je database en code overzetten naar je testomgeving zodat je daar lekker op kunt knoeien zonder dat je klanten daar last van hebben.
 
Sylvester vader

sylvester vader

30/08/2019 13:56:31
Quote Anchor link
ja klopt echter werkt mijn script als er ook echt klanten mee bezig zijn
dus een life omgeving

ik heb een backup site en deze gebruikt exact de zelfde database
maar kleine dingetjes zoals dit doe ik meestal gelijk op de life site en ik zet dan tijderlijk tussen een
if ($group['group_id'] == 255) {

}
zodat alleen ik het kan zien
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2019 14:02:57
Quote Anchor link
Ikzelf heb een debugstand, en toon het tussen HTML-comments. Evenals wat andere debugdingetjes, zoals laadtijd en verbruikte geheugen.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.