Query afhandeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

01/02/2017 13:54:28
Quote Anchor link
Hallo,

Voordat ik een query uitvoer, check ik met mysqli_ping of er nog verbinding is met de database, puur omdat ik dit gewend ben te doen. Maar is dat wel daadwerkelijk nodig? Stel ik wil enkel iemands gebruikersnaam weergeven, hoe kun je dit dan zo efficiënt mogelijk doen? Op dit moment heb ik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if (mysqli_ping($mysqli))
{

    $query =
    "
        SELECT username
        FROM user
        WHERE u_id = "
. mysqli_real_escape_string($mysqli, $_SESSION["user_id"]) . "
    "
;
    
    $result = mysqli_query($mysqli, $query);
    
    if (!(mysqli_errno($mysqli)))
    {

        $user = mysqli_fetch_assoc($result);
?>

            <p>Je bent ingelogd als <strong><?= htmlspecialchars($user["username"]); ?></strong>.</p>
<?php
    }
    else
    {
?>

            <p>Je bent ingelogd als <strong>Onbekend</strong>.</p>
<?php
    }
}

else
{
?>

            <p>Je bent ingelogd als <strong>Onbekend</strong>.</p>
<?php
}
?>


Echter vind ik dit persoonlijk nogal een overkill aan fout afhandeling.

Hoe pakken jullie dit aan?
Gewijzigd op 01/02/2017 13:54:42 door Lord Gaga
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:03:23
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/02/2017 14:06:23
Quote Anchor link
Pingen is alleen nodig in specifieke gevallen, bijvoorbeeld als je de status van een server wilt weten voor een dashboard. Gewoon je query naar de server schoppen en controleren of dat goed gegaan is is meer dan voldoende.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2017 14:12:39
Quote Anchor link
Ikzelf ben meer voorstander van de MySQLi-OO, wat voor Object Oriënted staat.
Hierbij kloon ik de query-functie met extend in een eigen class. Dan kan je zelf bij de query-functie ingebouwde foutafhandeling bouwen:

http://phptuts.nl/view/26/7/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/02/2017 15:16:31
Quote Anchor link
- Ariën - op 01/02/2017 14:12:39:

En lees ook even de reacties :p. Die tutorial is nogal verouderd.

---

De uitvoering van een of meer scripts duurt meestal niet meer dan enkele milliseconden tijdens welke je, voor het uitvoeren van queries, eerst een verbinding maakt met je database. (tenzij je wellicht van persistente connecties gebruik maakt?)

Als de kans bestaat dat in dit (ultra)korte tijdsbestek je database onderuit gaat dan lijkt mij jouw opstelling niet erg stabiel?

Indien de data in je database vrij complex/uitgebreid is (denk aan iets dat doorkan als administratief systeem) en het niet de bedoeling is dat deze door storingen corrupt raakt dan kun je ook al een hoop afdekken door relaties (foreign keys) en indexen aan te brengen en gebruik te maken van transacties (een batch van queries wordt wel, of in het geheel niet, uitgevoerd).

Ik denk dat je er, als je succesvol een verbinding hebt gemaakt, van uit kunt gaan dat je database voorlopig nog wel even bereikbaar is - even afgezien van mogelijk super inefficiënte code (denk aan queries in loops) die je website op de knieën dwingt.

Kun je anders uitleggen waarom het zo super belangrijk is dat je continu een absolute garantie hebt dat je database up is? En, for that matter, dat je hier op een of andere manier blijkbaar niet van uit kunt gaan?
Gewijzigd op 01/02/2017 15:26:38 door Thomas van den Heuvel
 
Lord Gaga

Lord Gaga

03/02/2017 14:02:03
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, ik heb het pingen naar de database weggehaald en check nu enkel of de query is gelukt.

@Thomas Het is niet zo dat ik persé wil dat er een absolute garantie is dat er verbinding is met de database, hoewel ik dit niet erg zou vinden. Ik probeer mijn website gewoon zo goed mogelijk te programmeren, althans, zo ver dat mogelijk is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/02/2017 15:20:44
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 01/02/2017 15:16:31:
- Ariën - op 01/02/2017 14:12:39:

En lees ook even de reacties :p. Die tutorial is nogal verouderd.

Maar ik doel op het extenden van de MySQLi-classe en klonen van de query-method.
Of is dat ook achterhaald volgens jouw?

Verder staat het je vrij om een fork op PHPhulp te publiceren. De tutorial is CC, en je helpt er anderen mee. ;-).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/02/2017 15:55:49
Quote Anchor link
- Ariën - op 03/02/2017 15:20:44:
Maar ik doel op het extenden van de MySQLi-classe en klonen van de query-method.
Of is dat ook achterhaald volgens jouw?

Wat in die tutorial gebeurt, en waar ik in mijn reactie aldaar aan refereer, is dat de mysqli klasse en de mysqli_result klasse min of meer worden gecombineerd in één methode (die er in eerste instantie ook nog eens van uit gaat dat er altijd PRECIES één resultaat is) en dat dat naar alle waarschijnlijkheid niet zo'n fantastische keuze is.

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben helemaal voor het extenden van dit soort klasses in enkele wrappers, maar dan wel graag op de goede manier. Die tutorial slaat op een aantal zeer belangrijke plaatsen de plank gewoon mis.

Om terug te komen op mysqli_ping:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (mysqli_ping()) {
    // hoera, er is een verbinding, maar...
    // ...
    // er is geen enkele garantie dat na deze controle de connectie niet
    // alsnog overlijdt wat het doel van deze controle compleet verslaat :p
    // dus kun je deze controle net zo goed achterwege laten
    // ...

}
?>

Er zijn andere, en waarschijnlijk betere, manieren om de integriteit van je data te waarborgen (zie een vorige reactie).
Gewijzigd op 03/02/2017 15:58:26 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/02/2017 16:06:27
Quote Anchor link
Een voorbeeld zou niet misstaan, over hoe jij een query uit wil voeren met ingebouwde foutafhandeling ;-)
Zo helpen we elkaar tenminste! Jij mag dan wel een hoop ervaring hebben, maar vergeet niet dat er ook beginners hier op het forum zitten.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/02/2017 01:11:56
Quote Anchor link
Nou als je even op het bovenstaande linkje klikt vind je daar een compleet epistel. Is dat niet genoeg?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2017 01:35:30
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 04/02/2017 01:11:56:
Nou als je even op het bovenstaande linkje klikt vind je daar een compleet epistel. Is dat niet genoeg?

Misschien moet je mijn post eens beter lezen, ik heb niks over een epistel gezegd.
Maar je mag het ook achterwege houden, maar dan leert niemand wat in de praktijk. Vergeet niet dat voorbeelden een belangrijk middel zijn om kennis op te doen. Dus hoe zou jij het dan doen om een query met ingebouwde foutafhandeling uit te voeren??
Gewijzigd op 04/02/2017 10:15:26 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/02/2017 14:58:45
Quote Anchor link
Misschien moet je mijn post beter lezen, daar staat namelijk een link naar voorbeeldcode. Het vervolgens uitpluizen van hoe je dit gebruikt moeten mensen zelf maar doen. Je ontdekt niets als je niets probeert.

Daarnaast is een "ingebouwde foutafhandeling" mogelijk niet echt handig. Wanneer je gebruik maakt van een OO-aanpak is het vrij gebruikelijk dat je ook gebruik maakt van try-catch blokken en exceptions. En het hele doel van exceptions is juist een middel om foutafhandeling te kanaliseren / uit te stellen. De foutafhandeling wordt bewust niet ingebouwd maar gedelegeerd naar andere code (in het catch blok).

Ook is de manier waarop je fouten afhandelt afhankelijk van de omgeving. In een ontwikkelomgeving mag de applicatie meestal wel middenin afgebroken worden en de melding op je scherm worden gedumpt. Op een test- of productieomgeving wil je waarschijnlijk een subtielere aanpak waarbij (de output van) fouten worden onderdrukt maar wel ergens worden gelogd zodat je deze terug kunt zien. De implementatie van foutafhandeling is dus ook niet eenduidig.

En om toch een triviaal voorbeeld te geven, hier een reactie die voortborduurt op de eerdere oplossing.
Gewijzigd op 04/02/2017 14:59:48 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2017 13:19:25
Quote Anchor link
Foutafhandeling kan zowel exceptions zijn,als een simpele if-else-statement. En uiteraard ben ik bewust van wat je aan de gebruiker meldt aan foutmeldingen. Zo ga ik heus geen database-details doorgeven en houd het bij een 'technische storing aan onze kant'. Ikzelf gebruik gewoon exceptions in een extended class met een gekloonde query-functie op de MySQLi-classe. Bevalt mij uitstekend.
In test-opstellingen toon ik gewoon wel de foutmeldingen.

Mogelijk kan je bij de foutmelding een hash tonen die intern verwijst naar de error in de log. Mocht een bezoeker zo aardig zijn om de error door te geven aan de techneuten, dan heeft hij voldoende aan de hash, zonder de betekenis te weten, maar de beheerder kunnen dan zo zien bij welke error het hoort.
Gewijzigd op 05/02/2017 13:20:05 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.