query blijft maar fout gaan ...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
J A

J A

31/03/2008 20:50:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik word echt een keer gek. Ik voor een installatie script een query nodig voor de database. Maar hij blijft maar fout gaan en kan de fout echt niet vinden. Dit geeft hij als foutmelding:

Quote:
Notice: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '; CREATE TABLE portfolio_gemaakt (
In query: CREATE TABLE portfolio ( id int(11) NOT NULL auto_increment, voorbeeld varchar(255) NOT NULL, naam varchar(255) NOT NULL, opdracht text NOT NULL, resultaat varchar(255) NOT NULL, lyte varchar(255) NOT NULL, lytewidth int(11) NOT NULL, lyteheight int(11) NOT NULL, PRIMARY KEY (id) ); CREATE TABLE portfolio_gemaakt ( id int(11) NOT NULL auto_increment, portfolio_id int(11) NOT NULL, techniek_id int(11) NOT NULL, PRIMARY KEY (id) in /home/jordi/domains/jordi.frih.net/public_html/test/install.php on line 197


En hier is het stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
<?php
if(!$db = mysql_connect($_POST['database_host'], $_POST['database_gebruikersnaam'], $_POST['database_wachtwoord']))
        {

            $_SESSION['errors']['database_host'] = true;
            $_SESSION['errors']['database_gebruikersnaam'] = true;
            $_SESSION['errors']['database_wachtwoord'] = true;
            $errors[] = 'Kon geen verbinding krijgen met database';
        }

        else
        {
            if(!mysql_select_db($_POST['database_dbnaam'], $db))
            {

                $_SESSION['errors']['database_dbnaam'] = true;
                $errors[] = 'Kon de database niet selecteren';
            }

            else
            {
                $query = "
                    CREATE TABLE portfolio (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        voorbeeld varchar(255) NOT NULL,
                        naam varchar(255) NOT NULL,
                        opdracht text NOT NULL,
                        resultaat varchar(255) NOT NULL,
                        lyte varchar(255) NOT NULL,
                        lytewidth int(11) NOT NULL,
                        lyteheight int(11) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    CREATE TABLE portfolio_gemaakt (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        portfolio_id int(11) NOT NULL,
                        techniek_id int(11) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    CREATE TABLE ratings (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        portfolio_id varchar(80) NOT NULL,
                        rating_num int(11) NOT NULL,
                        IP varchar(25) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    CREATE TABLE techniek (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        omschrijving varchar(255) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    INSERT INTO techniek VALUES (1, 'PSD');
                    INSERT INTO techniek VALUES (2, 'HTML');
                    INSERT INTO techniek VALUES (3, 'CSS');
                    INSERT INTO techniek VALUES (4, 'JS');
                    INSERT INTO techniek VALUES (5, 'FLASH');
                    INSERT INTO techniek VALUES (6, 'PHP');

                    CREATE TABLE admin (
                        admin_naam VARCHAR(255) NOT NULL ,
                        admin_wachtwoord VARCHAR(255) NOT NULL ,
                        url VARCHAR(255) NOT NULL ,
                        layout_soort VARCHAR(8) NOT NULL ,
                        layout_vorm VARCHAR(11) NOT NULL ,
                        plaatjes INT(11) NOT NULL ,
                        lytebox_kleur VARCHAR(6) NOT NULL ,
                        lytebox_flash VARCHAR(6) NOT NULL ,
                        lytebox_border VARCHAR(6) NOT NULL ,
                        lytebox_snelheid INT(2) NOT NULL
                    );

                    INSERT
                        INTO
                            admin
                        VALUES
                        (
                            '"
.$_POST['admin_naam']."',
                            '"
.$_POST['admin_wachtwoord']."',
                            '"
.$_POST['portfolio_url']."',
                            '"
.$_POST['portfolio_soort']."',
                            '"
.$_POST['portfolio_vorm']."',
                            "
.$_POST['portfolio_plaatjes'].",
                            '"
.$_POST['lytebox_kleur']."',
                            '"
.$_POST['lytebox_flash']."',
                            '"
.$_POST['lytebox_border']."',
                            "
.$_POST['lytebox_snelheid']."
                        );
                "
;

                if(!$res = mysql_query($query))
                {

                    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$query);
                }


                else
                {
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:11:38
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/03/2008 20:53:00
Quote Anchor link
Hij klaagt dus over die puntkomma (regel 29 van jouw voorbeeld).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Frank -

Frank -

31/03/2008 20:56:00
Quote Anchor link
1) Met PHP een database of tabel aanmaken leidt in 99 van de 100 gevallen tot grote/zeer grote (veiligheids-) problemen.
2) Je gebruikt geen enkele vorm van beveiliging, nog meer problemen zijn je deel
3) mysql_query() kan maar 1 query uitvoeren, jij probeert er 12 uit te voeren. Vandaar dat de boel stuk loopt na de eerste query, dus ná de ;

Offtopic: diverse tabellen met onderlinge relaties, maar de relaties (de foreign keys) ontbreken. Er zijn dus geen relaties, er is geen sprake van een relationele database.
 
J A

J A

31/03/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Het is dus slimmer om gewoon de gebruiker de tabellen toe te voegen. :)
 
Martijn B

Martijn B

31/03/2008 21:03:00
Quote Anchor link
Je zou sql bestanden kunnen verwerken.

Dan kun je zowel handmatig de bestanden uitvoeren of door een script.

Uiteraard moet dat script na het uitvoeren wel onklaar worden gemaakt.

edit:

MySQLi kan volgens mij meerdere queries uitvoeren.

http://nl.php.net/manual/en/function.mysqli-multi-query.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Frank -

Frank -

31/03/2008 21:06:00
Quote Anchor link
Jordi schreef op 31.03.2008 20:58:
Het is dus slimmer om gewoon de gebruiker de tabellen toe te voegen. :)
Dat zeg ik niet. Ik zeg wel dat je in 99 van de 100x tegen problemen gaat aanlopen, zie jouw huidige problemen en het onbreken van iedere vorm van beveiliging.

Tevens probeer je dingen te doen helemaal niet kunnen, dat duidt op een gebrek aan kennis. Zorg dat je eerst voldoende afweet van PHP voordat je met dit soort installatie-scripts aan de slag gaat, er kan een hele hoop fout gaan.
 
Martijn B

Martijn B

31/03/2008 21:09:00
Quote Anchor link
^^

Van fouten leer je gelukkig ook.
 
J A

J A

31/03/2008 21:28:00
Quote Anchor link
Quote:
Tevens probeer je dingen te doen helemaal niet kunnen


Het enige wat niet kon is zoveel dingen uitvoeren in in 1 keer. Maar ik heb toch maar besloten al het werk door de gebruiker zelf te laten doen :)
 
Frank -

Frank -

31/03/2008 21:38:00
Quote Anchor link
Uit de losse pols:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$aSQL
= array(
  "CREATE TABLE blablabla",
  "CREATE TABLE nog_meer_blablabla",
  "INSERT INTO blablabla ...",
  "INSERT INTO blablabla ...",
  "INSERT INTO blablabla ...",
  "CREATE TABLE bullshit"
);

foreach($aSQL as $query){
  if(!mysql_query($query)){
    echo mysql_error().$query; // blijkbaar iets mislukt
  }
}

?>

Array's doen wonderen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.