query blijft maar fout gaan ...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »
J A

J A

31/03/2008 20:50:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik word echt een keer gek. Ik voor een installatie script een query nodig voor de database. Maar hij blijft maar fout gaan en kan de fout echt niet vinden. Dit geeft hij als foutmelding:

Quote:
Notice: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '; CREATE TABLE portfolio_gemaakt (
In query: CREATE TABLE portfolio ( id int(11) NOT NULL auto_increment, voorbeeld varchar(255) NOT NULL, naam varchar(255) NOT NULL, opdracht text NOT NULL, resultaat varchar(255) NOT NULL, lyte varchar(255) NOT NULL, lytewidth int(11) NOT NULL, lyteheight int(11) NOT NULL, PRIMARY KEY (id) ); CREATE TABLE portfolio_gemaakt ( id int(11) NOT NULL auto_increment, portfolio_id int(11) NOT NULL, techniek_id int(11) NOT NULL, PRIMARY KEY (id) in /home/jordi/domains/jordi.frih.net/public_html/test/install.php on line 197


En hier is het stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
<?php
if(!$db = mysql_connect($_POST['database_host'], $_POST['database_gebruikersnaam'], $_POST['database_wachtwoord']))
        {

            $_SESSION['errors']['database_host'] = true;
            $_SESSION['errors']['database_gebruikersnaam'] = true;
            $_SESSION['errors']['database_wachtwoord'] = true;
            $errors[] = 'Kon geen verbinding krijgen met database';
        }

        else
        {
            if(!mysql_select_db($_POST['database_dbnaam'], $db))
            {

                $_SESSION['errors']['database_dbnaam'] = true;
                $errors[] = 'Kon de database niet selecteren';
            }

            else
            {
                $query = "
                    CREATE TABLE portfolio (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        voorbeeld varchar(255) NOT NULL,
                        naam varchar(255) NOT NULL,
                        opdracht text NOT NULL,
                        resultaat varchar(255) NOT NULL,
                        lyte varchar(255) NOT NULL,
                        lytewidth int(11) NOT NULL,
                        lyteheight int(11) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    CREATE TABLE portfolio_gemaakt (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        portfolio_id int(11) NOT NULL,
                        techniek_id int(11) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    CREATE TABLE ratings (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        portfolio_id varchar(80) NOT NULL,
                        rating_num int(11) NOT NULL,
                        IP varchar(25) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    CREATE TABLE techniek (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        omschrijving varchar(255) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    INSERT INTO techniek VALUES (1, 'PSD');
                    INSERT INTO techniek VALUES (2, 'HTML');
                    INSERT INTO techniek VALUES (3, 'CSS');
                    INSERT INTO techniek VALUES (4, 'JS');
                    INSERT INTO techniek VALUES (5, 'FLASH');
                    INSERT INTO techniek VALUES (6, 'PHP');

                    CREATE TABLE admin (
                        admin_naam VARCHAR(255) NOT NULL ,
                        admin_wachtwoord VARCHAR(255) NOT NULL ,
                        url VARCHAR(255) NOT NULL ,
                        layout_soort VARCHAR(8) NOT NULL ,
                        layout_vorm VARCHAR(11) NOT NULL ,
                        plaatjes INT(11) NOT NULL ,
                        lytebox_kleur VARCHAR(6) NOT NULL ,
                        lytebox_flash VARCHAR(6) NOT NULL ,
                        lytebox_border VARCHAR(6) NOT NULL ,
                        lytebox_snelheid INT(2) NOT NULL
                    );

                    INSERT
                        INTO
                            admin
                        VALUES
                        (
                            '"
.$_POST['admin_naam']."',
                            '"
.$_POST['admin_wachtwoord']."',
                            '"
.$_POST['portfolio_url']."',
                            '"
.$_POST['portfolio_soort']."',
                            '"
.$_POST['portfolio_vorm']."',
                            "
.$_POST['portfolio_plaatjes'].",
                            '"
.$_POST['lytebox_kleur']."',
                            '"
.$_POST['lytebox_flash']."',
                            '"
.$_POST['lytebox_border']."',
                            "
.$_POST['lytebox_snelheid']."
                        );
                "
;

                if(!$res = mysql_query($query))
                {

                    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$query);
                }


                else
                {
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:16:57
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/03/2008 20:53:00
Quote Anchor link
Hij klaagt dus over die puntkomma (regel 29 van jouw voorbeeld).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Frank -

Frank -

31/03/2008 20:56:00
Quote Anchor link
1) Met PHP een database of tabel aanmaken leidt in 99 van de 100 gevallen tot grote/zeer grote (veiligheids-) problemen.
2) Je gebruikt geen enkele vorm van beveiliging, nog meer problemen zijn je deel
3) mysql_query() kan maar 1 query uitvoeren, jij probeert er 12 uit te voeren. Vandaar dat de boel stuk loopt na de eerste query, dus ná de ;

Offtopic: diverse tabellen met onderlinge relaties, maar de relaties (de foreign keys) ontbreken. Er zijn dus geen relaties, er is geen sprake van een relationele database.
 
J A

J A

31/03/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Het is dus slimmer om gewoon de gebruiker de tabellen toe te voegen. :)
 
Martijn B

Martijn B

31/03/2008 21:03:00
Quote Anchor link
Je zou sql bestanden kunnen verwerken.

Dan kun je zowel handmatig de bestanden uitvoeren of door een script.

Uiteraard moet dat script na het uitvoeren wel onklaar worden gemaakt.

edit:

MySQLi kan volgens mij meerdere queries uitvoeren.

http://nl.php.net/manual/en/function.mysqli-multi-query.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Frank -

Frank -

31/03/2008 21:06:00
Quote Anchor link
Jordi schreef op 31.03.2008 20:58:
Het is dus slimmer om gewoon de gebruiker de tabellen toe te voegen. :)
Dat zeg ik niet. Ik zeg wel dat je in 99 van de 100x tegen problemen gaat aanlopen, zie jouw huidige problemen en het onbreken van iedere vorm van beveiliging.

Tevens probeer je dingen te doen helemaal niet kunnen, dat duidt op een gebrek aan kennis. Zorg dat je eerst voldoende afweet van PHP voordat je met dit soort installatie-scripts aan de slag gaat, er kan een hele hoop fout gaan.
 
Martijn B

Martijn B

31/03/2008 21:09:00
Quote Anchor link
^^

Van fouten leer je gelukkig ook.
 
J A

J A

31/03/2008 21:28:00
Quote Anchor link
Quote:
Tevens probeer je dingen te doen helemaal niet kunnen


Het enige wat niet kon is zoveel dingen uitvoeren in in 1 keer. Maar ik heb toch maar besloten al het werk door de gebruiker zelf te laten doen :)
 
Frank -

Frank -

31/03/2008 21:38:00
Quote Anchor link
Uit de losse pols:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$aSQL
= array(
  "CREATE TABLE blablabla",
  "CREATE TABLE nog_meer_blablabla",
  "INSERT INTO blablabla ...",
  "INSERT INTO blablabla ...",
  "INSERT INTO blablabla ...",
  "CREATE TABLE bullshit"
);

foreach($aSQL as $query){
  if(!mysql_query($query)){
    echo mysql_error().$query; // blijkbaar iets mislukt
  }
}

?>

Array's doen wonderen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.