Query check op cijfers en combineren van uitkomst

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Van Sebas

Van Sebas

30/06/2021 19:53:01
Anchor link
Ik heb een database die er als volgt uit ziet;
ID | cijfers | prijs | winnaar
1 | 12300 | 1000.00 | ja
2 | 45600 | 1000.00 | ja
3 | 78900 | 250.00 | nee
4 | 98212 | 100.00 | nee
5 | 56428 | 1000.00 | nee


Nu heb ik de volgende query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT RIGHT(cijfers, 2) as cijfers, COUNT(cijfers) as aantal FROM uitslag WHERE prijs >= '1000.00' AND winnaar='ja' GROUP BY cijfers


Nu krijg ik dan als uitkomst dit:
Cijfer | Aantal
00 | 1
00 | 1

Hoe kan ik er nog voor zorgen dat hetzelfde cijfer welke eindigt op 00 samengevoegd wordt, dus dat ik dan 1 regel zie met cijfer 00 en aantal 2 ?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:12:49
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

30/06/2021 20:56:33
Anchor link
Bij mij lukt het zonder GROUP BY cijfers
 
Ivo P

Ivo P

30/06/2021 22:33:34
Anchor link
Adoptive Solution op 30/06/2021 20:56:33:
Bij mij lukt het zonder GROUP BY cijfers

Dat zou een foutmelding moeten geven....

Zie ook https://www.phphulp.nl/php/tutorial/databases/group-by/846/

--
Voor TS:

GROUP BY RIGHT(cijfers, 2)

zou het op moeten lossen.


Toevoeging op 30/06/2021 22:34:44:

je hebt nu verwarring over wat is "cijfers": is dat de inhoud van de kolom, of is het wat als alias de uitkomst van right() heeft gekregen?
 
Van Sebas

Van Sebas

01/07/2021 16:21:38
Anchor link
Heel bizar nu met GROUP BY RIGHT(cijfers, 2) krijg ik wel de juiste uitkomst en telt hij alles op...
Gisteravond dit ook geprobeerd maar toen bleef ik OO twee keer krijgen met een aantal 1.

Zal ik toch vast iets fout gedaan hebben.

En ik heb inderdaad nu in de query RIGHT(cijfers, 2) as eindcijfers ervan gemaakt om de verwarring kwijt te zijn.

Bedankt voor het meedenken in ieder geval!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2021 13:48:24
Anchor link
Spamkick slotje!
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.