query chek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »
Dave schaafsma

dave schaafsma

08/06/2012 10:30:57
Quote Anchor link
Beste leden.

Ik heb nu 2 query's waarmee ik gegevens haal uit de database of ze niet al bestaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$ipquery   = mysqli_query("SELECT ip   FROM proxies ");
$hostquery = mysqli_query("SELECT host FROM proxies ");


Hoe controleer je of ze al in de database staan en als ze bestaan hij het in een echo neerprint, bestaan ze niet dan voert hij variable $iquery uit !
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:58:39
 
Karin Heinen

Karin Heinen

08/06/2012 12:09:09
Quote Anchor link
je kunt een if statement schrijven

if(isset($ipquery)&& isset($hostquery))
{
echo"ze bestaan"
}
else
{
echo"ze bestaan niet"
}
 
Erwin H

Erwin H

08/06/2012 12:12:32
Quote Anchor link
Wat nu als je alles gewoon in 1 keer in een query doet....?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT ip, host
FROM proxies
WHERE ip = ....
OR host = ....

(en dan natuurlijk iets invullen op de puntjes)
Krijg je hier 1 of meer records uit dan bestaat het al, krijg je geen records terug dan bestaat het nog niet.

Overigens kan het zelfs nog makkelijker als je een unieke index zet op ip, host. Probeer je dan een record in te voeren dat ip en host gelijk heeft, dan wordt de insert niet uigevoerd. Je krijgt dan wel een warning terug, maar daar hoef je dan gewoon niets mee te doen. Heb je dus ook geen check nodig.
 
Dave schaafsma

dave schaafsma

08/06/2012 13:08:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php  

    $mysqli
= new mysqli('localhost', 'gebruikersnaam', 'wachtwoord', 'database');  
      
    if (mysqli_connect_errno()) {  
          
            printf("Er kan geen verbinding worden gemaakt");  
            exit();  
              
    }
else {  
              
echo "<doctype html>  <html>  <head>  <meta charset='UTF-8' />  </head>  <body>";  
echo "  <b> IP</b>        <input type='text' name='ip' />           ";  
echo "  <b> HOSTNAME</b>  <input type='text' name='hostname' />     ";  
echo "                    <input type='submit' value='submit' />    ";                      
echo "</body>  </html>";  
}
    




$ipquery   = mysqli_query("SELECT ip   FROM proxies");
$hostquery = mysqli_query("SELECT host FROM proxies");






if(isset($ipquery) && isset($hostquery))

{

    echo "Deze gegevens staan al in de database";
}


    else
    {
       $iQuery = "INSERT INTO proxies (ip,hostname) VALUES (?,?)";  
          
        $stmt = $msqli->prepare($iQuery);  
        $stmt->bind_param('??', $_POST['ip'], $_POST['hostname']);  
          
        if(!$stmt->execute()) {  
              
            echo 'kan query niet uitvoeren' .$stmt->error;  
        }
  
          
        $stmt->close();  
    }






?>



Kijk dit is me code nu ik moet aleen nog chekken of hij op de button drukt wie kan me opweg helpen ? Voert hij nu wel iquery uit ?
Gewijzigd op 08/06/2012 13:17:46 door dave schaafsma
 
John Cena

John Cena

08/06/2012 13:18:30
Quote Anchor link
Formulier maken...?
 
Dave schaafsma

dave schaafsma

08/06/2012 13:51:31
Quote Anchor link
Het lukt me maar niet om dat laatste stukje werkend te maken dammit :( !
 
Erwin H

Erwin H

08/06/2012 14:28:31
Quote Anchor link
Heb je uberhaupt mijn post wel gezien?
Wat je nu doet is echt volkomen verkeerd. Je haalt alle hosts op, dan alle ip adressen en bekijkt dan of twee variabelen zijn gezet. Ik ga je zeggen die isset() functies (beide) leveren ALTIJD true op. Zelfs als er geen enkel record in de database staat en zelfs als de query fout zou gaan. Je checkt dus helemaal NIETS!
 
John Cena

John Cena

22/06/2012 11:32:44
Quote Anchor link
Welk framework gebruik je...?
 
Reshad F

Reshad F

22/06/2012 11:50:25
Quote Anchor link
@karin dat is een heel slecht voorbeeld.

@dave kijk is naar wat Erwin zegt. als je zijn manier volgt krijg je het goed wat je nu doet is kijken of de 2 waardes er zijn. dus je zal altijd een true terugkrijgen

wat je nu doet is SELECT rij1 FROM table en SELECT rij2 FROM table en dan kijk je bestaan de 2 rijen? maar de waardes in die rijen daar kijk je helemaal niet naar

je query moet dan zoiets worden: SELECT rij1, rij2 FROM table WHERE ....=.... AND ....=.....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.