Query datetime, geen weergave van de verleden tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Manuel Van den hoogaard

Manuel Van den hoogaard

10/12/2015 21:42:56
Quote Anchor link
Beste phphulpers,


Ik kan mij heugen dat ik vroeger eens een functie had gemaakt waarbij topics automatisch verdwenen uit de actieve lijst. Dit was door een simpele Query code, echter kan ik mij niet meer plaatsen hoe dit was.

Wat is de insteek:

Er worden 20 gegevens opgevraagd met de datum, deze datum ligt altijd in de toekomst.
Nadat de datum van vandaag hoger is dan de gegevens verdwijnen deze uit de lijst.

Voorbeeld:

Gegevens met de datum: 21:30:00 op 10/12/2016
Gegevens van nu: 21:40:00 op 10/12/2016

"Bovengenoemde gegevens mogen niet meer zichtbaar zijn in de lijst."


Gegevens2 met de datum: 21:30:00 op 12/12/2016
Gegevens van nu: 21:40:00 op 10/12/2016
De gegevens welke opgevraagd worden moeten wel zichtbaar zijn in de lijst.


Wie oh wie kan mij hier het verlossende constructie geven?

Gr, Manuel

Toevoeging op 10/12/2015 21:44:15:

De tijden zijn opgeslagen in datetime*
Gewijzigd op 10/12/2015 22:07:15 door Manuel Van den hoogaard
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:04:18
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

10/12/2015 22:27:59
Quote Anchor link
WHERE NOW() < datumveld?
 
Jan de Laet

Jan de Laet

10/12/2015 22:31:55
Quote Anchor link
Iets als SELECT * FROM gegevens WHERE datum >= NOW()?

*update: Ben was me net voor *
Gewijzigd op 10/12/2015 22:32:38 door Jan de Laet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.