Query doet niet wat hij moet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

05/01/2011 11:20:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$q2
= mysql_query("SELECT * FROM `members` WHERE `username` = '".$_POST['username']."'");
$q3 = mysql_fetch_assoc($q2);
?>


Deze query geeft als echo : Resource id #5. Hier zou hij normaal toch de username in de post moet checken of die al in de DB staat ?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:05:55
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

05/01/2011 11:47:22
Quote Anchor link
Wat echo je?

Als je echo $q2 doet geeft hij dit idd.

Als je wilt weten of hij bestaat kun je bv met mysql_num_rows($q2) nakijken.
Er zijn ook andere methodes, maar ik heb de koffie nog niet op, dus het loopt wat stroef bovenin.
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

05/01/2011 11:52:33
Quote Anchor link
ik echo q2
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

05/01/2011 11:55:22
Quote Anchor link
gebruik geen * dit is een wildcard selecteer wat je wilt
mysql injectie mogelijk!
 
- Dave -

- Dave -

05/01/2011 11:56:40
Quote Anchor link
SQL Injectie mogelijk.
Weg met `backticks`.

Query -> Data fetchen -> While loop -> echo op scherm.
Gewijzigd op 05/01/2011 11:57:10 door - Dave -
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

05/01/2011 12:00:35
Quote Anchor link
de ene zegt wel backticks , de andere niet , was ist nu :p
 
- Dave -

- Dave -

05/01/2011 12:01:43
Quote Anchor link
Niet gebruiken. Het is helemaal niet nodig.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

05/01/2011 12:06:48
Quote Anchor link
Backticks zijn een truck van MySQL om gereserveerde woorden te kunnen gebruiken. Dit moet je niet willen.
Om dit te voorkomen is het verstandig om nooit backticks te gebruiken (En het scheelt weer dataverkeer naar je server maar dat performence verschil zal niet snel merkbaar zijn)
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

05/01/2011 14:01:32
Quote Anchor link
Nog steeds geen oplossing gevonden voor dit probleem :(
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

05/01/2011 14:10:47
Quote Anchor link
echo dit is :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $q3['username'];
?>
 
Gerhard l

gerhard l

05/01/2011 14:10:53
Quote Anchor link
wat is dan precies je probleem ? jij vraagt of de username in de post gechecked word in de database. Antwoord is ja, hij haalt door je * alles op, wat als username de post username heeft.
 
Jens V

Jens V

05/01/2011 14:16:14
Quote Anchor link
Nicolas Pierre op 05/01/2011 11:52:33:
ik echo q2


q2 heeft in jouw code het resultaat van de query, niet de opgevraagde waarden. Je moet q3 echo'en (of toch een deel van de array q3).
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

05/01/2011 15:10:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$q2
= mysql_query("SELECT * FROM `members` WHERE `username` = '".$_POST['username']."'") or die(mysql_error());

$q3 = mysql_fetch_assoc($q2);

echo $q3['username'] . PHP_EOL;

?>


En als er meerdere mensen zijn met die username dan moet je die in een while-lus plaatsen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$q2
= mysql_query("SELECT * FROM `members` WHERE `username` = '".$_POST['username']."'") or die(mysql_error());

while($q3 = mysql_fetch_assoc($q2))
{

   echo $q3['username'] .'<br />' . PHP_EOL;
}


?>
Gewijzigd op 05/01/2011 15:11:32 door Kevin de Groot
 
John D

John D

05/01/2011 15:19:02
Quote Anchor link
of print_r($q3)
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

05/01/2011 16:09:14
Quote Anchor link
Ok hij echot nu de juiste username maar nog steeds gaat hij die dan inserten in de DB wa dus niet mag :(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if($q3->username == $_POST['username']) {
    
die('<BR><BR>Sorry, but the username "'.$q3->username.'" is taken, please choose another.');
}

?>


wat met deze code dus niet zou mogen
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

05/01/2011 16:13:48
Quote Anchor link
Dan moet je in die de else van die voorwaarde de code plaatsen die dat dan gaat inserten.
 
- Dave -

- Dave -

05/01/2011 16:14:16
Quote Anchor link
Laat de hele code zien en bouw goede foutafhandeling in, dus geen die().
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

05/01/2011 16:16:42
Quote Anchor link
je hoeft geen die te gebruiken je kunt ook gewoon echo gebruiken, want die word toch sterk afgeraden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($q3->username == $_POST['username']) {
    
echo '<BR><BR>Sorry, but the username "'.$q3->username.'" is taken, please choose another.';
}

?>
Gewijzigd op 05/01/2011 16:28:35 door Teun Hesseling
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

05/01/2011 16:25:52
Quote Anchor link
Ik denk dat je bedoelt dat die(); zal worden afgeraden. Dat terzijde; je kunt beter even je code plaatsen.

Teun Hesseling op 05/01/2011 16:16:42:
je hoeft geen die te gebruiken je kunt ook gewoon echo gebruiken, want echo word toch sterk afgeraden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($q3->username == $_POST['username']) {
    
echo '<BR><BR>Sorry, but the username "'.$q3->username.'" is taken, please choose another.';
}

?>
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

05/01/2011 16:29:22
Quote Anchor link
haha klopt, fail :p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.