Query history in mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Avontuur

Chris Avontuur

22/11/2010 15:36:05
Quote Anchor link
Is er een manier om via een query te kijken welke queries bijvoorbeeld de laatste 5 minuten uitgevoerd zijn op een mysql database?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:45:20
 
John D

John D

22/11/2010 15:40:13
Quote Anchor link
vraag je provider om de query log. Onder voorbehoud dat dit "aan" staat.
 
Chris Avontuur

Chris Avontuur

22/11/2010 15:52:54
Quote Anchor link
Hi John D,

De queries worden niet opgeslagen in de database `information_schema`?
 
Yea Rupie

Yea Rupie

22/11/2010 15:59:17
Quote Anchor link
Chris Avontuur op 22/11/2010 15:52:54:
Hi John D,

De queries worden niet opgeslagen in de database `information_schema`?


Het lijkt me dat je dan zelf een query log moet maken,
maar er worden volgens mij dagelijks zoveel query's uitgevoerd,
dat dit veel te veel geheugen wordt in je database.
 
Chris Avontuur

Chris Avontuur

22/11/2010 16:02:07
Quote Anchor link
In de database kan ik wel terug vinden welke query op dit moment wordt gedraaid:

SELECT * FROM PROCESSLIST;
 
John D

John D

22/11/2010 16:11:37
Quote Anchor link
Chris Avontuur op 22/11/2010 16:02:07:
In de database kan ik wel terug vinden welke query op dit moment wordt gedraaid:

SELECT * FROM PROCESSLIST;
moet dat niet zijn: mysql> SHOW PROCESSLIST ??
De table PROCESSLIST bestaat volgens mij niet??
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

22/11/2010 16:22:46
Quote Anchor link
Volgens mij is SHOW PROCESSLIST hetzelfde als SELECT * FROM information_scheme.PROCESSLIST

Hetzelfde als SHOW TABLES informatie laat zien uit information_scheme.TABLES en SHOW COLUMNS FROM jouwtabel hetzelfde is als SELECT columns FROM information_scheme.COLUMNS WHERE tablename = {jouwtabel}

Maar toch, ik kan het fout hebben.
Gewijzigd op 22/11/2010 16:25:49 door Pieter van Linschoten
 

22/11/2010 20:16:01
Quote Anchor link
Waarvoor wil je dit?
 
Chris Avontuur

Chris Avontuur

23/11/2010 17:45:06
Quote Anchor link
@ Karl Karl: Om te checken welke query gedraaid wordt door een bepaalde elgg module...
@ John D en Pieter van Linschoten de tabel staat inderdaad in de database information_scheme. Ik heb hier rechtstreeks op ingelogd dus hoefde de naam van de database niet voor de tabel te zetten.

@ all: Probleem is inmiddels via een andere weg opgelost. Debuggen!
 

23/11/2010 18:38:55
Quote Anchor link
Chris Avontuur op 23/11/2010 17:45:06:
@ all: Probleem is inmiddels via een andere weg opgelost. Debuggen!


Dat was mijn punt :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.