Query: Hoe aanpakken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marina janssen

marina janssen

20/02/2016 23:38:49
Quote Anchor link
Ik heb een kolom Kleur in een database. De inhoud ziet er zo uit: bijv. zwart/wit of zwart/wit/rood of rood/wit/zwart of wit/zwart/rood of wit/rood etc.

Nu wil ik dat je met checkboxes kleuren kan selecteren. Dus als je kiest [wit] [zwart] en [rood], dat alle beesten met die kleuren (ongeacht de volgorde in de kolom) tevoorschijn komen.

Weet iemand welke functie je daarvoor kan gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:58:03
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/02/2016 23:57:50
Quote Anchor link
Is het voldoende dat die beesten een of meer van die kleuren hebben, of moet de combinatie (ongeacht de volgorde) precies overeenkomen?

Of wil je kunnen kiezen of het kleur X en kleur Y en kleur Z is (alles inclusief), of kleur X en/of kleur Y en/of kleur Z (alles optioneel)?
 
Marina janssen

marina janssen

21/02/2016 00:32:21
Quote Anchor link
De combinatie moet precies zijn. Dus als je wit, rood en zwart hebt aangevinkt dat moeten ze minimaal alledrie die kleuren hebben. (in eerste voorbeeld zou je drie records krijgen )

NB
Ze mogen wel meer kleuren hebben. Dus als er een dier is dat bijv. wit/rood/zwart/beige is dan moet die er ook uitrollen.
Gewijzigd op 21/02/2016 00:36:35 door marina janssen
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/02/2016 08:39:03
Quote Anchor link
Je mag wat mij betreft die kolom kleuren direct uit je tabel halen.

Dan mag je een tabel kleuren aanmaken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
ID Kleur
========
1  Wit
2  Rood
3  Zwart
...


En vervolgens mag je een koppeltabel maken (user_kleur):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
user_id Kleur_id
================
   1       1     // gebruiker 1 heeft kleur Wit geselecteerd
   1       3     // gebruiker 1 heeft kleur Zwart geselecteerd
   2       1     // gebruiker 2 heeft kleur Wit geselecteerd
   2       2     // gebruiker 2 heeft kleur Rood geselecteerd
   2       3     // gebruiker 2 heeft kleur Zwart geselecteerd
...


Elk record in die laatste tabel is een aangevinkte checkbox in je formulier (van een bepaalde gebruiker).

Nu wil je weten welke kleuren gebruiker 1 geselecteerd heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT k.id, k.kleur FROM kleur k
JOIN user_kleur uk ON k.id = uk.kleur_id
WHERE k.user_id = ?

- In bovenstaande sql wordt gebruik gemaakt van JOIN om twee tabellen te koppelen
- Ook worden aliasses gebruikt. k staat voor de tabel 'kleur' en uk staat voor de tabel 'user_kleur'
- Op de plek van het vraagteken moet het ID van de gebruiker komen
Gewijzigd op 21/02/2016 11:55:27 door Frank Nietbelangrijk
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/02/2016 10:24:02
Quote Anchor link
Gebaseerd op Frank zijn opzet (ik heb alleen de tabel- en/of kolomnamen wat veranderd) kan je met de volgende query dan het gevraagde ophalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT d.naam,
    GROUP_CONCAT(k.kleur ORDER BY k.kleur SEPARATOR '/') kleuren
FROM dieren d
JOIN dieren_kleuren c
    ON d.dier_id = c.dier_id
JOIN kleuren k
    ON c.kleur_id = k.kleur_id
WHERE c.kleur_id IN (1,3)
GROUP BY d.naam
HAVING COUNT(*) >= 2
Gewijzigd op 22/02/2016 09:21:54 door Ger van Steenderen
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/02/2016 11:50:45
Quote Anchor link
* knip * (sorry wilde mijn vorige post wijzigen maar ik had het verkeerde knopje)
Gewijzigd op 21/02/2016 11:53:36 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/02/2016 14:42:02
Quote Anchor link
Een alternatieve aanpak is de volgende:
Geef de kleur een code dat een getal is wat een macht van 2 is:
wit = 1 (2 tot de macht 0)
zwart = 2 (2 tot de macht 1)
rood = 4 (2 tot de macht 2)
(enzovoorts, 8, 16, 32, 64 etc.)

In je "beesten" tabel kun je dan in één kolom de kleuren die een beest rijk is opslaan. Dit is dan de optelsom van deze codes. Bijvoorbeeld een witrood (of roodwit) beest heeft kleurcode 5 (1 + 4), een witzwart (of zwartwit) beest heeft code 3 (1 + 2).

Omdat de kleurcode is opgebouwd uit getallen die een macht van 2 zijn, is elke kleur uniek afleidbaar uit deze optelsom.

En hoe lees je dit weer uit een tabel als je op zoek bent naar een of meer specifieke kleuren? Dit doe je (onder andere) met de bitwise operator &. Deze operator werkt op twee waarden (operanden) net zoals de operator + werkt op A en B in de rekensom A + B. Maar wat is de uitkomst van A & B? Deze operator vergelijkt elke overeenkomende bit (lees: macht van 2) in A en B met elkaar. De uitkomst van deze som is de optelsom van alle bitjes die zowel in A als B op "1" stonden.

Je moet het zo zien, elk getal is te representeren als een rij nullen en enen die overeenkomen met machten van 2. Hierbij lees je zo'n bitreeks van recht naar links. Neem bijvoorbeeld 10110 binair, dit komt overeen met (gelezen van rechts naar links):
0 x 2 tot de macht 0 = 0 +
1 x 2 tot de macht 1 = 2 +
1 x 2 tot de macht 2 = 4 +
0 x 2 tot de macht 3 = 0 +
1 x 2 tot de macht 4 = 16
-------------------------
22 decimaal.

Stel dat je wilt weten of de tweede bit en de derde bit (vanaf rechts gezien) "aan" staan, dan kun je dit vergelijken met het getal 0 + 2 + 4 = 6 via de & operator. De uitkomst van deze som moet ook 6 zijn.

Dit zou je bijvoorbeeld in MySQL als volgt kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT 22 & 6

De uitkomst hiervan is ook 6, dus de tweede en de derde bit van 22 staan aan.

Op een andere manier weergegeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
10110
00110 &
-------
00110


En op eenzelfde wijze, mogelijk heb je de parallel met je kleurcodes al gezien, kun je een beest-kleurcode vergelijken met een gewenste kleur(combinatie).
 
Marina janssen

marina janssen

21/02/2016 15:37:30
Quote Anchor link
Wat betreft het laatste voorbeeld met kleurcodes: stel ik heb wit, zwart en rood aangevinkt, dan komt de kat die zwart/wit/rood/beige is er dus niet uit rollen, vrees ik.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/02/2016 16:03:18
Quote Anchor link
Jawel.

Stel:
zwart = 1
wit = 2
rood = 4
beige = 8

Wat je wilt is zwart + wit + rood = 7.
De kat met zwart + wit + rood + beige = 15.

15 & 7 is nog steeds 7. Oftewel, de selectie zwart + wit + rood levert ook beesten met zwart + wit + rood + whatever op.
 
Marina janssen

marina janssen

21/02/2016 19:56:55
Quote Anchor link
dit gaat boven mn pet
Ik zit hier al de hele middag naar te kijken maar tis alsof je chinees praat, dat van die kleurcodes begrijp ik nog wel maar hoe uit te lezen snap ik echt h e l e m a a l n i k s van
kan het niet makkelijker?
 
Ivo P

Ivo P

22/02/2016 14:14:19
Quote Anchor link
Thomas' manier werkt wel, maar is best complex om te begrijpen. Al is de berekening als je hem door hebt eigenlijk eenvoudig.

Ik zou gaan voor Franks benadering met een koppeltabel gaan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/02/2016 14:40:49
Quote Anchor link
Mja, maar als je dan vervolgens @Ger zijn query hanteert, deze zul je elke keer moeten aanpassen op de selectie: het IN(...) deel (wat overeen moet komen met de kleur-id's) en de COUNT() (die overeen moet komen met het aantal geselecteerde kleuren). De complexiteit zit simpelweg op een andere plaats, is toch een beetje lood om oud ijzer.

Ook, als je wat boolse logica kent en kunt (& staat niet ver af van && en die zou, als je met PHP of JavaScript werkt, toch al redelijk vertrouwd moeten zijn) en enigszins kunt tellen in n-tallige stelsels (je bent het 10-tallige stelsel al gewend, de inwoners zijn de cijfers 0 t/m 9) dan staat het binaire stelsel (inwoners 0 en 1) hier ook niet zo ver vanaf. Maar ja, als je geen lijn kunt bespeuren in dit alles dan begrijp ik dat het lastig is. Wanneer je je dit eigen hebt gemaakt en terugkijkt is het eigenlijk meer van hetzelfde maar in een andere verschijningsvorm. In de vorm zit niet de moeilijkheid, want die kende je in zekere zin al.

Je zou "&" ook kunnen zien als een functie die twee argumenten accepteert. Als je begrijpt wat je invoert, en hoe de uitvoer totstand komt, dan snap je ook wat "&" in feite doet. Je zou dit simpelweg kunnen zien als de functionaliteit van &&, die twee booleans (twee bitjes, 0 of 1, false of true) accepteert. Het resultaat hiervan is alleen true (of 1) als beide bits true (1) zijn. Kijk nu nog eens naar deze som:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
10110
00110 &
-------
00110

Dit is een simpele rekensom, maar enkel met de cijfers 0 en 1 en een ander wiskundig symbool.
 
Marina janssen

marina janssen

22/02/2016 15:24:48
Quote Anchor link
machtsverheffen was ik echt helemaal vergeten
ik zit me nu in te lezen, ik moet gewoon helemaal bij het begin beginnen

ik leer nu alles over cijfertjes :)
http://code.tutsplus.com/tutorials/number-systems-an-introduction-to-binary-hexadecimal-and-more--active-10848
en als ik dat doorgeploegd heb, ga ik weer terug naar het hoofdstuk bitwise misschien snap ik het dan wel
 
Marina janssen

marina janssen

27/02/2016 23:48:51
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel:
Jawel.

Stel:
zwart = 1
wit = 2
rood = 4
beige = 8

Wat je wilt is zwart + wit + rood = 7.
De kat met zwart + wit + rood + beige = 15.




want 7 = 2<sup>3</sup>2<sup>2</sup>2<sup>1</sup>2<sup>0</sup>
0 1 1 1

15 = 2<sup>3</sup>2<sup>2</sup>2<sup>1</sup>2<sup>0</sup>
1 1 1 1

& ----------------------------------------------------------
0 1 1 1


Thomas van den Heuvel:


15 & 7 is nog steeds 7. Oftewel, de selectie zwart + wit + rood levert ook beesten met zwart + wit + rood + whatever op.


Ik heb er een week over gedaan, maar nu snap ik dat 15 ook 7 is.
Alleen nog niet helemaal hoe ik dat kan selecteren, maar misschien komt dat nog
Gewijzigd op 27/02/2016 23:51:55 door marina janssen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/02/2016 17:04:35
Quote Anchor link
Quote:
Alleen nog niet helemaal hoe ik dat kan selecteren, maar misschien komt dat nog

Selectboxes kleuren[] maken met als waarde de unieke kleurcode, en dan, als je je zoekformulier submit (gebruikt $_GET, dat werkt doorgaans fijner) kijk je of "kleuren" ($_GET['kleuren'] dus) bestaat en tel je de waarden bij elkaar op met array_sum($_GET['kleuren'). Zoals eerder aangegeven kun je elke kleur uniek identificeren omdat elke kleurcode een waarde heeft die een macht van 2 is (1, 2, 4, 8, 16 etc.).
 
Marina janssen

marina janssen

28/02/2016 22:39:53
Quote Anchor link
Nou, het is (deels) gelukt (yeahhh!) :) Ik heb een kolom gemaakt met kleurcodes etc. Alleen wat ik niet begrijp is: waarom de paginatie de kleurcode niet kan onthouden na blz 1. Komt dat omdat het een array is?
De kleurcode wordt wel uitgelezen (opgeteld) uit de url. Ik doe precies hetzelfde als op andere pagina;s maar ik krijg array_sum() expects parameter 1 to be array als ik naar blz 2 (of verder) blader. heelp
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/02/2016 00:53:50
Quote Anchor link
Als je zoiets hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form action="..." method="get">
...
<input type="checkbox" name="kleuren[]" id="kleuren_1" value="1"><label for="kleuren_1">zwart</label>
<input type="checkbox" name="kleuren[]" id="kleuren_2" value="2"><label for="kleuren_2">rood</label>
<input type="checkbox" name="kleuren[]" id="kleuren_4" value="4"><label for="kleuren_4">wit</label>
<input type="checkbox" name="kleuren[]" id="kleuren_8" value="8"><label for="kleuren_8">beige</label>
...
<button type="submit">zoek</button>
</form>

Dan komt dit op de volgende manier in je URL:
zoekscript.php?kleuren[]=1&kleuren[]=4&...

Je moet dan wel zorgen dat je alles op een of andere manier overneemt als er iets is aangevinkt.

Denk eraan dat niet aangevinkte checkboxen in het geheel niet worden verstuurd, je zult dus op het bestaan van $_GET['kleuren'] (of $_POST['kleuren'] als je de POST method gebruikt) moeten controleren.
 
Marina janssen

marina janssen

29/02/2016 23:45:23
Quote Anchor link
Allereerst nogmaals dank voor alle moeite die jij (en ook de anderen) nemen om te helpen php te begrijpen.

Stel ik vink grijs en wit aan. (wit= 1 en grijs =2)

Dan is de url van blz 1: kleurcodes.php?Code[]=1&Code[]=2

Maar als ik naar blz. 2 ga, (nog steeds zelfde checkboxes dus) dan is de url: kleurcodes.php?Code=3&page=2

Vraag 1: Ik snap niet waarom hij op blz 1 de ingevoerde codes exact weergeeft als Code[]=1&Code[]=2 in de url maar ze optelt als ik naar pag 2 ga. Want ik stop $Code in de query en de var_dump daarvan is 3 (op blz. 1).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['Code'])) {
     $Code = array_sum($_GET['Code']);
   var_dump($Code);
?>

Vraag 2:
Hoe krijg ik Code[]=1&Code[]=2 in de url op blz 2 ipv Code=3

Vraag 3:
Waarom blijft mn query eigenlijk leeg op blz 2 bij Code=3? De Code is 3! Ben ik nou gek???

Vragen, vragen vragen ...
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/03/2016 09:46:01
Quote Anchor link
Marina janssen op 29/02/2016 23:45:23:
Dan is de url van blz 1: kleurcodes.php?Code[]=1&Code[]=2

Maar als ik naar blz. 2 ga, (nog steeds zelfde checkboxes dus) dan is de url: kleurcodes.php?Code=3&page=2

Vraag 1: Ik snap niet waarom hij op blz 1 de ingevoerde codes exact weergeeft als Code[]=1&Code[]=2 in de url maar ze optelt als ik naar pag 2 ga. Want ik stop $Code in de query en de var_dump daarvan is 3 (op blz. 1).
Dat doe je toch echt zelf, want je telt 1 + 2 op met array_sum():
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['Code'])) {
     $Code = array_sum($_GET['Code']);
   var_dump($Code);
?>

Als je toch gaat pagineren, waarom sla je de keuzen van pagina 1 dan niet even op in een sessie voordat je pagina 2 toont?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/03/2016 14:40:00
Quote Anchor link
vraag 1: dat doe je waarschijnlijk zelf op een of andere manier

Quote:
Als je toch gaat pagineren, waarom sla je de keuzen van pagina 1 dan niet even op in een sessie voordat je pagina 2 toont?

Omdat het een zoekformulier is. Waarbij je een resultaat op deze manier makkelijk kunt bookmarken. Je hebt dan precies alle data die je nodig hebt in je URL. Je hebt dan geen externe hulpstukken in de vorm van een sessie nodig. Deze oplossing is stateless (of iig "self contained").

vraag 2: URL opbouwen / uitschrijven; plak voor elke geselecteerde kleurcode <separator>code[]=<kleurcode> vast aan de querystring. Waarbij <separator> ofwel een ? is, of een & en <kleurcode> de geselecteerde kleurcode, dit kan met een eenvoudig loopje die $_GET['Code'] doorloopt, nadat je hebt gecontroleerd of $_GET['Code'] bestaat.

vraag 3: waarschijnlijk omdat $_GET['Code'] op dat moment geen array meer is. Het resultaat van array_sum($_GET['Code']) levert op dat moment niks op (of liever gezegd NULL, wat mogelijk nog omgezet wordt naar het cijfer 0). Dit produceert tevens een warning. Je zou altijd moeten ontwikkelen met het ingeschakeld zijn van het melden + weergeven van fouten. Zet de bovenstaande code aan het begin van scripts waar je aan ontwikkelt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
?>

Dan worden dit soort fouten meteen evident.
 
Marina janssen

marina janssen

06/03/2016 19:06:21
Quote Anchor link
edit: Alles werkt nu.

Maar ik snap een ding nog niet helemaal mbt het selecteren.
Als ik bijv. rood en wit invul in het formulier en opvraag met select, dan krijg ik alleen de katten die daar exact aan voldoen. Dus de katten die rood/wit zijn en de katten die wit/rood zijn.
Op zich kan ik daar prima mee leven maarrrrr je zei ergens dat de rood/wit/zwarte katten er dan ook uit zouden rollen maar dat gebeurt niet. Dus de vraag is: heb ik iets niet goed begrepen of niet goed uitgevoerd?
dit is mn query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(isset($_GET['Code'])) { $Code = array_sum($_GET['Code']);

$sql = "SELECT Nummer FROM katten WHERE Code = $Code";
    $records = mysqli_query($conn, $sql);
    $rows = mysqli_num_rows($records);
    $pages = ceil($rows / $perpage);
    $rec = "SELECT Nummer, Naam, Kleur, Geslacht, Vacht, Ras, Bijzonderheden, DATE_FORMAT(Datum,'%d/%m') AS Datum, FROM katten WHERE Code ='$Code' ORDER BY Nummer_id DESC LIMIT $start, $perpage";

    
$result = mysqli_query($conn, $rec);
etc etc
 ?>
Gewijzigd op 06/03/2016 23:27:32 door marina janssen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.