Query in URL naar string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2011 17:23:21
Quote Anchor link
Wie kent er een functie of een makkelijke manier om uit index.php?bla=woei&zus=zo&broer=lief&neef=tof een array te halen met daarin alle GET-params? (dus de $_SERVER['QUERY_STRING'])

Hij moet dat een array uitspugen met:

array(
['bla'] ='woei',
['zus'] ='zo',
['broer'] ='lief',
['neef'] ='tof'
)

Iemand enig idee?
Gewijzigd op 05/07/2011 17:26:59 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 10:29:38
 

05/07/2011 17:32:13
Quote Anchor link
Waarom geen $_GET en heb je al naar parse_str gekeken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2011 17:43:27
Quote Anchor link
Ja, maar hoe ik er zo'n array van maak, blijft nog de vraag?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= parse_url($_SERVER["REQUEST_URI"],$output);
echo "<pre>".print_r($output,1)."</pre>";
?>

$output blijft leeg... ?
Gewijzigd op 05/07/2011 17:43:54 door - Ariën -
 

05/07/2011 17:47:17
Quote Anchor link
- Aar - op 05/07/2011 17:43:27:
Ja, maar hoe ik er zo'n array van maak, blijft nog de vraag?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= parse_url($_SERVER["REQUEST_URI"],$output);
echo "<pre>".print_r($output,1)."</pre>";
?>

$output blijft leeg... ?


Ik verwijs je graag door naar php.net: parse_url.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2011 17:50:40
Quote Anchor link
Thnx...
Anyway, ik heb het opgelost met deze code die ik vond:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function parseQueryString($str) {
            $op = array();
            $pairs = explode("&", $str);
            foreach ($pairs as $pair) {
                list($k, $v) = array_map("urldecode", explode("=", $pair));
                $op[$k] = $v;
            }
            return $op;
        }
        $url_array = parseQueryString($_SERVER["QUERY_STRING"]);
Gewijzigd op 05/07/2011 17:53:14 door - Ariën -
 

05/07/2011 17:54:22
Quote Anchor link
- Aar - op 05/07/2011 17:50:40:
Dat had je al gedaan...
Ik waardeer je behulpzaamheid, maar even vertellen wat er fout is had ook niet misstaan.


Als je nu eens even zelf wilt lezen. De eerste keer heb ik je naar parse_str verwezen, de tweede keer naar parse_url. Op php.net staat wat elke functies voor parameters verwacht, zodoende kan je zien dat wat jij post totaal nooit never niet had kunnen gaan werken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2011 18:08:49
Quote Anchor link
Sorry, ik keek fout, ik dacht dat je weer naar die functie verwees, maar dat was een andere...

Probleem is inmiddels opgelost met mijn gegeven functie.
Gewijzigd op 05/07/2011 18:09:26 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.