Query inspringen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »
Douwe

Douwe

23/06/2008 14:00:00
Quote Anchor link
Ik vroeg me af hoe jullie je SQL-query's inspringen, ikzelf weet namelijk niet zeker welke manier ik wil gaan gebruiken, mogelijk brengen jullie mij op een idee.

Dus: Hoe zouden jullie deze query inspringen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT a.*, DATE(a.datum) AS datum, p.naam, p.prijs FROM aanvragen AS a, producten AS p WHERE a.klantid = ".$iKlantId." AND p.id = a.productid ORDER BY id DESC

En deze query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO aanvragen (klantid, productid, datum) VALUES ('".$iKlantId."', '".$iProductId."', NOW())

En deze query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE aanvragen SET productid = '".$iProductId."', datum = NOW() WHERE id = ".$iAanvraagId." LIMIT 1

En deze query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
DELETE FROM aanvragen WHERE id = ".$iAanvraagId." LIMIT 1


Graag responses!

Ook als je dezelfde 'syntax' gebruikt als een voorgaande poster, graag reageren, dan weet ik welke het meest / vaak gebruikt wordt ;)

PS. Liever geen responses over SQL Injection en slimmere manieren om data op te halen, deze queries gebruik ik niet echt, ze zijn alleen voor jullie om in te springen ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:29:18
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/06/2008 14:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
SELECT
  a.*,
  DATE(a.datum) AS datum,
  p.naam,
  p.prijs
FROM
  aanvragen AS a,
  producten AS p
WHERE
  a.klantid = ".$aKlant['id']."
AND
  p.id = a.productid
ORDER BY
  id DESC

==

INSERT INTO aanvragen
(
  klantid,
  productid,
  datum
)
VALUES
(
  '".$iKlantId."',
  '".$iProductId."',
  NOW()
)

==

UPDATE
  aanvragen
SET
  productid = '".$iProductId."',
  datum = NOW()
WHERE
  id = ".$iAanvraagId."
LIMIT 1

==

DELETE FROM
  aanvragen
WHERE
  id = ".$iAanvraagId."
LIMIT 1

Zo, is wel duidelijk denk ik...
 
Douwe

Douwe

23/06/2008 14:17:00
Quote Anchor link
Dankje Joren:) Ik had nog twee vraagjes:

Je doet overal eerst de 'opdracht' ('ORDER BY' bijvoorbeeld) dan een enter en een tab, en dan de 'waarde' ('id DESC' bijvoorbeeld), behalve bij LIMIT, heeft dit nog een reden, buiten het feit dat de 'waarde' van LIMIT bijna altijd heel klein is?

En je doet SELECT [enter, tab] wat-te-selecteren en ook zo bij UPDATE en DELETE, maar niet bij INSERT, why?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Crispijn -

Crispijn -

23/06/2008 14:21:00
Quote Anchor link
het ASC of DESC sortegen zet je ook altijd direct achter de kolom waarop je wil sorteren.

Bij LIMIT is het overzichtelijker om dit ook op 1 regel te gebruiken, ook vanwege de lengte indd.
 
Douwe

Douwe

23/06/2008 14:23:00
Quote Anchor link
ASC en DESC zijn imo meer 'toevoegingen' aan de waarde, net als het AS-gedeelte bij
aanvragen AS a

LIMIT is imo een echte 'opdracht', met een waarde die niet eens altijd zo kort is, je kunt natuurlijk 'LIMIT 10' doen, maar ook 'LIMIT 10, 20'


Ik vind Blanches 'syntax' overigens zeer overzichtelijk/handig/whatever, dus ik denk dat ik die ook ga gebruiken, met de uitzondering dat ik wel een entertje bij LIMIT ga neerzetten. En ik weet ook nog niet wat ik ga doen aangaande mijn tweede vraagje aan Joren.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/06/2008 14:37:00
Quote Anchor link
Welke opbouw je het fijnste vindt is natuurlijk puur je eigen smaak, dit is dus eigenlijk puur zo gegroeid.

Voor die INSERT query zou je bijvoorbeeld ook zoiets kunnen verzinnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
INSERT INTO
  aanvragen (
    kolom1,
    kolom2,
    kolom3
) VALUES (
    waarde1,
    waarde2,
    waarde3
)

Maar persoonlijk vind ik het overzichtelijker als de bij elkaar horende haakjes ook onder elkaar staan...

Bij de LIMIT zet ik de waarde er wel direct achter, puur en alleen om de lengte van die waarde, die altijd kort is. Verder gebruik ik nooit de syntax '10, 20' maar geef ik altijd netjes een offset aan. Vergelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
LIMIT 20
OFFSET 10

En:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
LIMIT
  20
OFFSET
  10

Dan vind ik de eerste opbouw duidelijker, vooral als je dit in een lange query opneemt. Een nieuwe regel voor 10 en 20 is dan een beetje teveel van het goede.

ps. Het komt er dus uiteindelijk op neer dat je een syntax kiest die jezelf pretting vindt werken en dat je je vervolgens consequent aan die syntax houdt. Uiteraard kies je wel een syntax die ook redelijk leesbaar is voor andere programmeurs ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Douwe

Douwe

23/06/2008 14:49:00
Quote Anchor link
Ja dat is waar, maar zoals je op het einde zegt gaat het me niet alleen om wat ik zelf fijn vind, maar ook om wat fijn is voor anderen. :)

De INSERT zoals jij hem gebruikt ga ik denk ik ook doen.
En LIMIT heb je ook gelijk in, ik kende OFFSET niet eens, dus die ga ik los van LIMIT gebruiken, en niet samen achter LIMIT.

Nou dankjewel allemaal, Joren dus, en eigenlijk mag hier een lockje op, ik weet genoeg ;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/06/2008 14:51:00
Quote Anchor link
Quote:
ik kende OFFSET niet eens
OFFSET is standaard SQL, de schrijfwijze die jij gebruikte zal alleen binnen MySQL werken...

ps. Slotjes doen we niet aan, wellicht dat iemand anders nog een vraag wil stellen of een opmerking wil plaatsen in dit topic ;-)
 
Douwe

Douwe

23/06/2008 14:55:00
Quote Anchor link
Okay, ik heb de LIMIT x, y -syntax volgens mij een keer opgepikt in een script van een ander, dus niet eens gekeken of er zoiets als OFFSET bestond ;)

PS. Okay :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.