Query met 3 tabellen lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Erwin H

Erwin H

22/04/2014 12:07:41
Quote Anchor link
Dat kan NOOIT hebben gewerkt, NOOIT!
mysql_fetch_array heeft een resource nodig die je krijgt uit de mysql_query functie. Als je een string geeft krijg je de fout die je zag.

Uit jouw code (zonder wat code die hiervoor even niet van belang is):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$querySelect
= "...";
$rResult = mysql_query($querySelect, $con);
while ($queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect)){
  //...
}
?>

$querySelect is een string, niet anders.
$rResult is de resource die je krijgt van mysql_query en daarin zit de link naar de resultaten
Je geeft nu in de fetch functie $querySelect mee, maar het moet $rResult zijn.

Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn!
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:03:50
 
Racoon smasher

racoon smasher

22/04/2014 12:14:34
Quote Anchor link
Erwin H op 22/04/2014 12:07:41:
Dat kan NOOIT hebben gewerkt, NOOIT!
mysql_fetch_array heeft een resource nodig die je krijgt uit de mysql_query functie. Als je een string geeft krijg je de fout die je zag.

Uit jouw code (zonder wat code die hiervoor even niet van belang is):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$querySelect
= "...";
$rResult = mysql_query($querySelect, $con);
while ($queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect)){
  //...
}
?>

$querySelect is een string, niet anders.
$rResult is de resource die je krijgt van mysql_query en daarin zit de link naar de resultaten
Je geeft nu in de fetch functie $querySelect mee, maar het moet $rResult zijn.

Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn!


Zonder die fouthandeling werkte hij wel, maar hoe zou ik het beter kunnen doen dan? die fetch weghalen?
 
Erwin H

Erwin H

22/04/2014 12:19:01
Quote Anchor link
Fetch weghalen? Wil je helemaal niet meer dat het werkt dan? Wat doet die fetch denk je? Niets?

Lees mijn post hierboven nu eens, daar staat simpel in wat je moet doen.
 
Racoon smasher

racoon smasher

22/04/2014 12:24:23
Quote Anchor link
Bedankt met me oude query werkt die nu :) maar met me nieuwe niet...

EDIT: werkt nu wel... bedankt iedereen!
Gewijzigd op 22/04/2014 12:28:32 door racoon smasher
 
Erwin H

Erwin H

22/04/2014 12:29:45
Quote Anchor link
Nee, want die selecteer je ook niet in je query... (zie SELECT clause).

En ja, dat werkte altijd, want met SELECT * krijg je alles. Zoals je het nu (goed) doet zal je dus alle kolommen die je gebruikt ook moeten benoemen in de SELECT clause. Dus ook rm_firstname en rm_surname.
 
Racoon smasher

racoon smasher

22/04/2014 12:31:18
Quote Anchor link
Erwin H op 22/04/2014 12:29:45:
Nee, want die selecteer je ook niet in je query... (zie SELECT clause).

En ja, dat werkte altijd, want met SELECT * krijg je alles. Zoals je het nu (goed) doet zal je dus alle kolommen die je gebruikt ook moeten benoemen in de SELECT clause. Dus ook rm_firstname en rm_surname.


ja zag het haha
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.