Query voor ontbrekende gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

09/12/2013 13:38:21
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ten behoeve van een genealogie-site wil ik een query maken die ONTBREKENDE gegevens toont.
Het gaat om het volgende:
In tabel ftphp__obje staan de gegevens opgeslagen van o.m. de geboorteaktes.
In tabel ftphp__obje_x de relaties met andere tabellen
In tabel ftphp__even staan de datums vermeld van de aangifte van de geboorte
In tabel ftphp__indi_name staan de naamsgegevens opgeslagen van alle personen

Nu heb ik de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
SELECT
   o.titl as akte,
   e.datec as datum,
   n.givn as voornaaam,
   n.spfx as tussenvoeg,
   n.surn as familienaam
FROM
   ftphp__obje as o
JOIN
   ftphp__obje_x as x
ON
   o.oid = x.oid
JOIN
   ftphp__even as e
ON
   e.ifid = x.lid
JOIN
   ftphp__indi_name as n
ON
   n.iid = x.lid
WHERE
   o.titl LIKE '%geboort%' AND
   o.titl LIKE '%akte%' AND
   e.description = 'birth registration'
?>


Deze query toont de records waarbij de aangiftedatum is ingevuld op basis van de aanwezigheid van de geboorteakte.
Waar ik nu naar op zoek ben is de syntax om de records te vinden die vanuit de tabel ftphp__obje GEEN match vinden in de tabel ftphp__even.

Wie kan mij een suggestie aan de hand doen?


George
Gewijzigd op 09/12/2013 13:40:26 door George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:53:15
 
Erwin H

Erwin H

09/12/2013 14:17:21
Quote Anchor link
Maak er een LEFT JOIN van en kijk dan welk record geen match heeft via een IS NULL:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT ...
FROM ftphp__obje as o
LEFT JOIN ftphp__obje_x as x ON o.oid = x.oid
LEFT JOIN ftphp__even as e ON e.ifid = x.lid
WHERE e.ifid IS NULL;
 
George van Baasbank

George van Baasbank

09/12/2013 14:35:38
Quote Anchor link
Erwin,

Omdat de tabel in geval van een ontbrekende datum het veld met allemaal nullen vult moest ik de syntax iets aanpassen maar uiteindelijk heb jij mij wel op het juiste spoor gezet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
SELECT
   o.titl as akte,
   e.datec as datum,
   n.givn as voornaaam,
   n.spfx as tussenvoeg,
   n.surn as familienaam
FROM
   ftphp__obje as o
LEFT JOIN
   ftphp__obje_x as x
ON
   o.oid = x.oid
LEFT JOIN
   ftphp__even as e
ON
   e.ifid = x.lid
JOIN
   ftphp__indi_name as n
ON
   n.iid = x.lid
WHERE
   o.titl LIKE '%geboorte%' AND
   o.titl LIKE '%akte%' AND
   e.description = 'birth registration' AND
   e.datec = 0
ORDER BY
   e.datec asc


TOPIC GESLOTEN
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.