Query vraag (Joins)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »
Rover ---

Rover ---

01/12/2010 00:45:37
Quote Anchor link
Ik wil de voor- en achternaam van de docenten die het vak met de naam ‘Databases’ kunnen geven.
Tabel Vak:
vakcode naam
TICT-V1TO1-10 Themaopdracht 1
TICT-V1CP1-09 Inleiding ICT 1
TICT-V1OK1-09 Organisatiekunde 1
TICT-V1DB1-09 Databases
TCIF-V3INTO-09 Innovation Thema Opdracht
TICT-V3STA1-10 Stage
TCTI-V2RTEM1-04 Realtime en embedded systemen
TCTI-V2CPRG2-04 C programmeren 2
TCIE-V2DATP1-08 Data persistence
TCIE-V2GWT1-09 Google Webtool
TCBI-D3CONS-08 Consultancy Vaardigheden

Tabel VakDocent:
vakcode docentnr
TCBI-D3CONS-08 5
TCIE-V2GWT1-09 10
TCIF-V3INTO-09 4
TCTI-V2CPRG2-04 12
TCTI-V2RTEM1-04 8
TCTI-V2RTEM1-04 12
TICT-V1CP1-09 1
TICT-V1CP1-09 2
TICT-V1CP1-09 6
TICT-V1CP1-09 10
TICT-V1DB1-09 1
TICT-V1DB1-09 2
TICT-V1DB1-09 3
TICT-V1DB1-09 4
TICT-V1OK1-09 5
TICT-V1TO1-10 5
TICT-V1TO1-10 8
TICT-V1TO1-10 9
TICT-V3STA1-10 2
TICT-V3STA1-10 11
Tabel Docent:
docentnr achternaam voornaam
1 xxx
2 xxxx
3 xxx
4 xxx
5 xxxx
6 xxxx
7
8
9
10
11
12


Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/12/2010 13:21:51 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:07:55
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2010 01:21:28
Quote Anchor link
Pffff... zou je alsjeblieft wat duidelijker willen zijn? op deze manier kunnen we je echt niet helpen hoor. Wat wil je van ons? Je omschrijving is ten eerste niet duidelijk, en ten tweede wat heb je tot nu toe geprobeerd om te bereiken wat je wil? Hoe ziet je code eruit?

Pas als jij antwoord geeft op bovengenoemde punten kunnen we je helpen.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

01/12/2010 01:24:08
Quote Anchor link
Ik ben het met ozzie eens.

Enigste wat ik hier uit kan maken is dat je misschien gegevens op wil halen uit de database uit 2 verschillende tabbelen, doormiddel van een LEFT JOIN ofzo.

Maar idd vraag is heel onduidelijk.
Gewijzigd op 01/12/2010 01:24:21 door Tim Kampherbeek
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2010 01:27:00
Quote Anchor link
Zoals ik al zei... laat Rover zelf maar even met meer informatie komen. Hier kunnen we niks mee.
 
Jos Verra

Jos Verra

01/12/2010 11:28:16
Quote Anchor link
SELECT * FROM VakDocent WHERE vakcode = "TICT-V1DB1-09"
en met dat resultaat een query uitvoeren op de andere tabel
Gewijzigd op 01/12/2010 11:31:05 door Jos Verra
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2010 11:32:12
Quote Anchor link
Pffff... laat Rover nou eens eerst met meer informatie komen voordat hier reacties geplaatst worden!!
 
Chris -

Chris -

01/12/2010 12:19:35
Quote Anchor link
Ozzie, onzin, je kan duidelijk zien wat de bedoeling is. Je hoeft overigens niet 2 nutteloze posts ervoor te maken ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT vakcode FROM Vak WHERE naam = 'Databases';

resultaat: TICT-V1DB1-09

SELECT docentnr FROM VakDocent WHERE vakcode = 'TICT-V1DB1-09'

resultaat: 1,2,3,4

SELECT voornaam, achternaam FROM Docent WHERE id = 1 OR id = 2 OR id = 3 OR id = 4

resultaat: xxx xxx (keer 4)


Dit kun je ook nog in 1 query maken door gebruik te maken van joins, maar dat laat ik aan jou over. Eerst de basis.
 
Rover ---

Rover ---

01/12/2010 12:49:29
Quote Anchor link
Ik moet zeggen dat ik mijn vraag heel duidelijk heb geformuleerd, dus ik begrijp niet hoe je daar niet uit kan komen Ozzie.
Bedankt voor je reactie Chris. Zover was ik zelf ook gekomen. Maar nu was de vraag hoe ik dat in 1 query stop?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

01/12/2010 13:17:31
Quote Anchor link
Nee, de vraag is niet duidelijk gesteld!

Nog iets: de titel van een topic hoort een korte beschrijving te zijn van het probleem of toch ten minste een aantal kernwoorden die verband houden met het onderwerp.

Titels als "Hulp", "Werkt niet", "Kan iemand mij helpen", "Wat doe ik mis", "php vraag", ... helpen ons geen k****n verder.

Als wij een dag of twee later nog willen reageren (stel dat we net toevallig een oplossing tegen komen), proberen we de posts terug te vinden aan de hand van de titel. Met zo'n titel zal niemand nog die moeite doen.
Gewijzigd op 01/12/2010 13:18:27 door Kris Peeters
 
Chris -

Chris -

01/12/2010 13:21:04
Quote Anchor link
@Kris: Daar heb je gelijk in, ik dacht dat ik dit al had veranderd, maar mijn browser is daarstraks gecrasht. Waarschijnlijk niet op submit gedrukt. Een toontje lager zingen mag overigens wel, een beetje aardig zijn voor elkaar mag best :-)

@TS: Probeer dit eens? (Als het niet werkt, even de foutmelding plaatsen!)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
SELECT
    Docent.voornaam,
    Docent.achternaam
FROM
    Docent
INNER JOIN
    VakDocent
ON
    VakDocent.docentnr = Docent.docentnr    
INNER JOIN
    Vak
ON
    Vak.vakcode = VakDocent.vakcode
WHERE
    Vak.naam = 'Databases'
Gewijzigd op 01/12/2010 13:22:49 door Chris -
 
Rover ---

Rover ---

01/12/2010 14:03:36
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt Chris! Ik begrijp 'm!
 
Chris -

Chris -

01/12/2010 16:10:32
Quote Anchor link
Werkt het ook? Hoor graag de uiteindelijke query ;-)
 

01/12/2010 17:50:00
Quote Anchor link
Zonde, dit is juist een mooi voorbeeld om zelf te leren hoe joins werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.