Query vraag (Joins)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »
Rover ---

Rover ---

01/12/2010 00:45:37
Quote Anchor link
Ik wil de voor- en achternaam van de docenten die het vak met de naam ‘Databases’ kunnen geven.
Tabel Vak:
vakcode naam
TICT-V1TO1-10 Themaopdracht 1
TICT-V1CP1-09 Inleiding ICT 1
TICT-V1OK1-09 Organisatiekunde 1
TICT-V1DB1-09 Databases
TCIF-V3INTO-09 Innovation Thema Opdracht
TICT-V3STA1-10 Stage
TCTI-V2RTEM1-04 Realtime en embedded systemen
TCTI-V2CPRG2-04 C programmeren 2
TCIE-V2DATP1-08 Data persistence
TCIE-V2GWT1-09 Google Webtool
TCBI-D3CONS-08 Consultancy Vaardigheden

Tabel VakDocent:
vakcode docentnr
TCBI-D3CONS-08 5
TCIE-V2GWT1-09 10
TCIF-V3INTO-09 4
TCTI-V2CPRG2-04 12
TCTI-V2RTEM1-04 8
TCTI-V2RTEM1-04 12
TICT-V1CP1-09 1
TICT-V1CP1-09 2
TICT-V1CP1-09 6
TICT-V1CP1-09 10
TICT-V1DB1-09 1
TICT-V1DB1-09 2
TICT-V1DB1-09 3
TICT-V1DB1-09 4
TICT-V1OK1-09 5
TICT-V1TO1-10 5
TICT-V1TO1-10 8
TICT-V1TO1-10 9
TICT-V3STA1-10 2
TICT-V3STA1-10 11
Tabel Docent:
docentnr achternaam voornaam
1 xxx
2 xxxx
3 xxx
4 xxx
5 xxxx
6 xxxx
7
8
9
10
11
12


Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/12/2010 13:21:51 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:40:28
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2010 01:21:28
Quote Anchor link
Pffff... zou je alsjeblieft wat duidelijker willen zijn? op deze manier kunnen we je echt niet helpen hoor. Wat wil je van ons? Je omschrijving is ten eerste niet duidelijk, en ten tweede wat heb je tot nu toe geprobeerd om te bereiken wat je wil? Hoe ziet je code eruit?

Pas als jij antwoord geeft op bovengenoemde punten kunnen we je helpen.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

01/12/2010 01:24:08
Quote Anchor link
Ik ben het met ozzie eens.

Enigste wat ik hier uit kan maken is dat je misschien gegevens op wil halen uit de database uit 2 verschillende tabbelen, doormiddel van een LEFT JOIN ofzo.

Maar idd vraag is heel onduidelijk.
Gewijzigd op 01/12/2010 01:24:21 door Tim Kampherbeek
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2010 01:27:00
Quote Anchor link
Zoals ik al zei... laat Rover zelf maar even met meer informatie komen. Hier kunnen we niks mee.
 
Jos Verra

Jos Verra

01/12/2010 11:28:16
Quote Anchor link
SELECT * FROM VakDocent WHERE vakcode = "TICT-V1DB1-09"
en met dat resultaat een query uitvoeren op de andere tabel
Gewijzigd op 01/12/2010 11:31:05 door Jos Verra
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2010 11:32:12
Quote Anchor link
Pffff... laat Rover nou eens eerst met meer informatie komen voordat hier reacties geplaatst worden!!
 
Chris -

Chris -

01/12/2010 12:19:35
Quote Anchor link
Ozzie, onzin, je kan duidelijk zien wat de bedoeling is. Je hoeft overigens niet 2 nutteloze posts ervoor te maken ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT vakcode FROM Vak WHERE naam = 'Databases';

resultaat: TICT-V1DB1-09

SELECT docentnr FROM VakDocent WHERE vakcode = 'TICT-V1DB1-09'

resultaat: 1,2,3,4

SELECT voornaam, achternaam FROM Docent WHERE id = 1 OR id = 2 OR id = 3 OR id = 4

resultaat: xxx xxx (keer 4)


Dit kun je ook nog in 1 query maken door gebruik te maken van joins, maar dat laat ik aan jou over. Eerst de basis.
 
Rover ---

Rover ---

01/12/2010 12:49:29
Quote Anchor link
Ik moet zeggen dat ik mijn vraag heel duidelijk heb geformuleerd, dus ik begrijp niet hoe je daar niet uit kan komen Ozzie.
Bedankt voor je reactie Chris. Zover was ik zelf ook gekomen. Maar nu was de vraag hoe ik dat in 1 query stop?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

01/12/2010 13:17:31
Quote Anchor link
Nee, de vraag is niet duidelijk gesteld!

Nog iets: de titel van een topic hoort een korte beschrijving te zijn van het probleem of toch ten minste een aantal kernwoorden die verband houden met het onderwerp.

Titels als "Hulp", "Werkt niet", "Kan iemand mij helpen", "Wat doe ik mis", "php vraag", ... helpen ons geen k****n verder.

Als wij een dag of twee later nog willen reageren (stel dat we net toevallig een oplossing tegen komen), proberen we de posts terug te vinden aan de hand van de titel. Met zo'n titel zal niemand nog die moeite doen.
Gewijzigd op 01/12/2010 13:18:27 door Kris Peeters
 
Chris -

Chris -

01/12/2010 13:21:04
Quote Anchor link
@Kris: Daar heb je gelijk in, ik dacht dat ik dit al had veranderd, maar mijn browser is daarstraks gecrasht. Waarschijnlijk niet op submit gedrukt. Een toontje lager zingen mag overigens wel, een beetje aardig zijn voor elkaar mag best :-)

@TS: Probeer dit eens? (Als het niet werkt, even de foutmelding plaatsen!)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
SELECT
    Docent.voornaam,
    Docent.achternaam
FROM
    Docent
INNER JOIN
    VakDocent
ON
    VakDocent.docentnr = Docent.docentnr    
INNER JOIN
    Vak
ON
    Vak.vakcode = VakDocent.vakcode
WHERE
    Vak.naam = 'Databases'
Gewijzigd op 01/12/2010 13:22:49 door Chris -
 
Rover ---

Rover ---

01/12/2010 14:03:36
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt Chris! Ik begrijp 'm!
 
Chris -

Chris -

01/12/2010 16:10:32
Quote Anchor link
Werkt het ook? Hoor graag de uiteindelijke query ;-)
 

01/12/2010 17:50:00
Quote Anchor link
Zonde, dit is juist een mooi voorbeeld om zelf te leren hoe joins werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.