query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 12:29:24
Quote Anchor link
Hallo,

Een database vraagje...

Ik heb een database tabel ongeveer als volgt:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
id  product_id  category_id
10      1           20
11      2           21
12      2           24
13      2           26
14      3           26
15      4           21
16      4           24
17      4           26
18      4           59
19      4           71


Uit eerdere bewerkigen heb ik een aantal category_ids verzameld (in een array). Nu wil ik de product_ids opvragen van de producten die gekoppeld zijn aan al deze category_ids.

Bijvoorbeeld: ik heb de category_ids 21, 24 en 26. Nu zou ik graag de product_ids 2 en 4 terugkrijgen, omdat die gekoppeld zijn aan zowel category_id 21, 24 en 26.

Hoe moet ik nu de query opbouwen? Kan iemand me een duwtje in de juiste richting geven?
Gewijzigd op 28/08/2012 12:34:25 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:56:35
 
John Berg

John Berg

28/08/2012 12:32:56
Quote Anchor link
in php:

$catlist = implode( ', ', $het_array_met_ids );


sql:

"select product_id
from mytable
where category_id in ($catlist);"


zoiets ...
Gewijzigd op 28/08/2012 12:33:50 door John Berg
 
Wouter J

Wouter J

28/08/2012 12:37:26
Quote Anchor link
John, dat dacht ik ook. Maar na nog een keer de tekst gelezen te hebben lijkt het dat Ozzie alleen die id's wilt die alle 3 de category_id hebben. Dat kan denk ik niet met alleen SQL.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 12:41:52
Quote Anchor link
Wouter, precies! Ik wil alleen de product_ids krijgen van de producten die aan ALLE category_ids gekoppeld zijn. Dus stel ik hetb category_id 1, 2 en 3 dan wil ik de product_ids van de producten die zowel zijn gekoppeld aan category_id 1, als 2 als 3.
 
Erwin H

Erwin H

28/08/2012 12:42:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT product_id
FROM product_test
WHERE category_id IN (21, 24, 26)
GROUP BY product_id
HAVING COUNT(*) = 3;

Met de 3 dan het aantal categorien waarop moet worden gezocht.

Edit: even aangepast naar nette SQL en jouw velden
Gewijzigd op 28/08/2012 12:43:55 door Erwin H
 
John Berg

John Berg

28/08/2012 12:53:10
Quote Anchor link
Ja ja John, Lezen is ook een kunst ...
Gewijzigd op 28/08/2012 12:55:07 door John Berg
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 12:56:35
Quote Anchor link
Heren bedankt! De oplossing van Erwin werkt sowieso, maar ook zonder de toevoeging "HAVING COUNT(*) = 3". Moet die toevoeging erbij of kan ik die achterwege laten??

John, ik heb jouw oplossing nog niet getest. Is die beter dan de oplossing die Erwin gaf?

Toevoeging op 28/08/2012 12:57:16:

Euh... John, antwoord weer weggehaald?
 
John Berg

John Berg

28/08/2012 12:58:27
Quote Anchor link
@Ozzie: ik heb hem weer weggehaald, voor de tweede maal niet goed gelezen.

Hoe was het ook al weer met die ezel en die steen?

Mij lijkt als je alles in SQL kunt doen, je daarvoor moet gaan. Dus ik zou voor de oplossing van Erwin gaan, met in IN als een implode van je array.
Gewijzigd op 28/08/2012 13:01:30 door John Berg
 
Erwin H

Erwin H

28/08/2012 12:58:33
Quote Anchor link
nee, die toevoeging moet je er wel bij laten, anders krijg je ook rijen die aan 2 van de 3 voldoen (tenzij dat is wat je wilt natuurlijk).
 
John D

John D

28/08/2012 13:03:04
Quote Anchor link
Wouter J op 28/08/2012 12:37:26:
Dat kan denk ik niet met alleen SQL.
Het kan wel met SQL en de oplossing staat er al. Er kan heel veel met SQL, het verwerken van veel data in de programmeertaal in PHP kom ik eigenlijk alleen maar tegen in PHP en nooit in andere programmeer(taal)omgevingen. De gemiddelde PHP developer schiet vaak tekort in diepgaande SQL kennis en lost het dan in programmeertaal op. Ontzettend jammer en ik vraag me dan steeds weer af waarom SQL een ondergeschoven kindje is in dit vakgebied. In mijn werkomgeving wordt niet met PHP maar met JAVA geprogrammeerd en als ik merk dat een developer data zit te processen in de applicatieserver dan heeft hij een probleem!
Gewijzigd op 28/08/2012 13:13:16 door John D
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/08/2012 13:09:17
Quote Anchor link
@Erwin
Vraagje: ik zie jou dat meestal met een INNER JOIN oplossen, vanwaar nu zo?

@Ozzie
Met "eerdere bewerkingen" bedoel je daar PHP mee, want als het een query is kan je die als subquery in Erwin's oplossing gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE category_id IN (SELECT category_id FROM ......)
 
Erwin H

Erwin H

28/08/2012 13:12:08
Quote Anchor link
@Ger
Omdat ik ook af en toe iets nieuws leer :-)

In SQL meestal van jou overigens....



Overigens in dit geval, ik zou niet kunnen uitleggen of een oplossing met een INNER JOIN beter is of slechter dan deze (snelheid/performance etc).
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/08/2012 13:48:54
Quote Anchor link
Ook al zou een JOIN sneller zijn (wat ik betwijfel, maar niet zeker weet), met een GROUP BY ... HAVING ... ben je een stuk flexibeler, bijvoorbeeld als het in minimaal 2 van 3 categoriën moet voorkomen.

BTW, ook ik leer nog steeds dingen bij.

PS.
Sorry Ozzie dat we een beetje offtopic geraken
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 14:04:31
Quote Anchor link
Geeft niet Ger... die eerdere bewerkingen komen deels uit database en deels uit PHP. Jouw tip kan ik dus niet gebruiken, maar toch bedankt voor het meedenken!

De oplossing van Erwin werkt als een zonnetje... :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/09/2012 18:46:46
Quote Anchor link
Toch nog een vraagje...

Wat wordt hier nou precies gecount?

HAVING COUNT(*) = 3;

Kan ik dat * niet beter vervangen door product_id? Is dat niet beter voor de performance? (Ik kan nu helaas even niet testen of dit werkt)
 
Wouter J

Wouter J

02/09/2012 19:09:32
Quote Anchor link
COUNT(*) is de algemeen gebruikte term voor het tellen van alle records die worden opgehaald.

Welke sneller is? Ze zijn beide zo snel dat SQLfiddle het voor 0ms aanhoudt, dus welke sneller is zou ik niet weten... Misschien dat een SQL expert hier meer zicht op kan geven? (wel merk ik dat beide execution plans hetzelfde zijn hieruit kan ik opmaken dat beide queries verwijl even snel zijn, maar misschien werkt het niet zo)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/09/2012 19:24:03
Quote Anchor link
Het maakt voor de performance niets uit of je COUNT(*) of COUNT(product_id) gebruikt als product_id een primary key is (wat ik aanneem).
Maar als de kolom waarop je count geen waarde heeft wordt de record niet mee geteld.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/09/2012 23:04:41
Quote Anchor link
Oké, dan laat ik het voorlopig maar zoals het is :)
Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.