query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 12:29:24
Quote Anchor link
Hallo,

Een database vraagje...

Ik heb een database tabel ongeveer als volgt:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
id  product_id  category_id
10      1           20
11      2           21
12      2           24
13      2           26
14      3           26
15      4           21
16      4           24
17      4           26
18      4           59
19      4           71


Uit eerdere bewerkigen heb ik een aantal category_ids verzameld (in een array). Nu wil ik de product_ids opvragen van de producten die gekoppeld zijn aan al deze category_ids.

Bijvoorbeeld: ik heb de category_ids 21, 24 en 26. Nu zou ik graag de product_ids 2 en 4 terugkrijgen, omdat die gekoppeld zijn aan zowel category_id 21, 24 en 26.

Hoe moet ik nu de query opbouwen? Kan iemand me een duwtje in de juiste richting geven?
Gewijzigd op 28/08/2012 12:34:25 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:24:16
 
John Berg

John Berg

28/08/2012 12:32:56
Quote Anchor link
in php:

$catlist = implode( ', ', $het_array_met_ids );


sql:

"select product_id
from mytable
where category_id in ($catlist);"


zoiets ...
Gewijzigd op 28/08/2012 12:33:50 door John Berg
 
Wouter J

Wouter J

28/08/2012 12:37:26
Quote Anchor link
John, dat dacht ik ook. Maar na nog een keer de tekst gelezen te hebben lijkt het dat Ozzie alleen die id's wilt die alle 3 de category_id hebben. Dat kan denk ik niet met alleen SQL.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 12:41:52
Quote Anchor link
Wouter, precies! Ik wil alleen de product_ids krijgen van de producten die aan ALLE category_ids gekoppeld zijn. Dus stel ik hetb category_id 1, 2 en 3 dan wil ik de product_ids van de producten die zowel zijn gekoppeld aan category_id 1, als 2 als 3.
 
Erwin H

Erwin H

28/08/2012 12:42:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT product_id
FROM product_test
WHERE category_id IN (21, 24, 26)
GROUP BY product_id
HAVING COUNT(*) = 3;

Met de 3 dan het aantal categorien waarop moet worden gezocht.

Edit: even aangepast naar nette SQL en jouw velden
Gewijzigd op 28/08/2012 12:43:55 door Erwin H
 
John Berg

John Berg

28/08/2012 12:53:10
Quote Anchor link
Ja ja John, Lezen is ook een kunst ...
Gewijzigd op 28/08/2012 12:55:07 door John Berg
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 12:56:35
Quote Anchor link
Heren bedankt! De oplossing van Erwin werkt sowieso, maar ook zonder de toevoeging "HAVING COUNT(*) = 3". Moet die toevoeging erbij of kan ik die achterwege laten??

John, ik heb jouw oplossing nog niet getest. Is die beter dan de oplossing die Erwin gaf?

Toevoeging op 28/08/2012 12:57:16:

Euh... John, antwoord weer weggehaald?
 
John Berg

John Berg

28/08/2012 12:58:27
Quote Anchor link
@Ozzie: ik heb hem weer weggehaald, voor de tweede maal niet goed gelezen.

Hoe was het ook al weer met die ezel en die steen?

Mij lijkt als je alles in SQL kunt doen, je daarvoor moet gaan. Dus ik zou voor de oplossing van Erwin gaan, met in IN als een implode van je array.
Gewijzigd op 28/08/2012 13:01:30 door John Berg
 
Erwin H

Erwin H

28/08/2012 12:58:33
Quote Anchor link
nee, die toevoeging moet je er wel bij laten, anders krijg je ook rijen die aan 2 van de 3 voldoen (tenzij dat is wat je wilt natuurlijk).
 
John D

John D

28/08/2012 13:03:04
Quote Anchor link
Wouter J op 28/08/2012 12:37:26:
Dat kan denk ik niet met alleen SQL.
Het kan wel met SQL en de oplossing staat er al. Er kan heel veel met SQL, het verwerken van veel data in de programmeertaal in PHP kom ik eigenlijk alleen maar tegen in PHP en nooit in andere programmeer(taal)omgevingen. De gemiddelde PHP developer schiet vaak tekort in diepgaande SQL kennis en lost het dan in programmeertaal op. Ontzettend jammer en ik vraag me dan steeds weer af waarom SQL een ondergeschoven kindje is in dit vakgebied. In mijn werkomgeving wordt niet met PHP maar met JAVA geprogrammeerd en als ik merk dat een developer data zit te processen in de applicatieserver dan heeft hij een probleem!
Gewijzigd op 28/08/2012 13:13:16 door John D
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/08/2012 13:09:17
Quote Anchor link
@Erwin
Vraagje: ik zie jou dat meestal met een INNER JOIN oplossen, vanwaar nu zo?

@Ozzie
Met "eerdere bewerkingen" bedoel je daar PHP mee, want als het een query is kan je die als subquery in Erwin's oplossing gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE category_id IN (SELECT category_id FROM ......)
 
Erwin H

Erwin H

28/08/2012 13:12:08
Quote Anchor link
@Ger
Omdat ik ook af en toe iets nieuws leer :-)

In SQL meestal van jou overigens....



Overigens in dit geval, ik zou niet kunnen uitleggen of een oplossing met een INNER JOIN beter is of slechter dan deze (snelheid/performance etc).
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/08/2012 13:48:54
Quote Anchor link
Ook al zou een JOIN sneller zijn (wat ik betwijfel, maar niet zeker weet), met een GROUP BY ... HAVING ... ben je een stuk flexibeler, bijvoorbeeld als het in minimaal 2 van 3 categoriën moet voorkomen.

BTW, ook ik leer nog steeds dingen bij.

PS.
Sorry Ozzie dat we een beetje offtopic geraken
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 14:04:31
Quote Anchor link
Geeft niet Ger... die eerdere bewerkingen komen deels uit database en deels uit PHP. Jouw tip kan ik dus niet gebruiken, maar toch bedankt voor het meedenken!

De oplossing van Erwin werkt als een zonnetje... :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/09/2012 18:46:46
Quote Anchor link
Toch nog een vraagje...

Wat wordt hier nou precies gecount?

HAVING COUNT(*) = 3;

Kan ik dat * niet beter vervangen door product_id? Is dat niet beter voor de performance? (Ik kan nu helaas even niet testen of dit werkt)
 
Wouter J

Wouter J

02/09/2012 19:09:32
Quote Anchor link
COUNT(*) is de algemeen gebruikte term voor het tellen van alle records die worden opgehaald.

Welke sneller is? Ze zijn beide zo snel dat SQLfiddle het voor 0ms aanhoudt, dus welke sneller is zou ik niet weten... Misschien dat een SQL expert hier meer zicht op kan geven? (wel merk ik dat beide execution plans hetzelfde zijn hieruit kan ik opmaken dat beide queries verwijl even snel zijn, maar misschien werkt het niet zo)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/09/2012 19:24:03
Quote Anchor link
Het maakt voor de performance niets uit of je COUNT(*) of COUNT(product_id) gebruikt als product_id een primary key is (wat ik aanneem).
Maar als de kolom waarop je count geen waarde heeft wordt de record niet mee geteld.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/09/2012 23:04:41
Quote Anchor link
Oké, dan laat ik het voorlopig maar zoals het is :)
Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.