querybuilder

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

17/04/2014 07:59:07
Quote Anchor link
Hi,

Is er ergens een goede querybuider voor mysql te vinden. liefst gratis en werkbaar onder wamp. onder phpmyAdmin kan je geen joins maken of je moet zelf typen. Gisteren is het me nog eens gelukt :) maar soms zijn ze, voor mij dan och, heel moeilijk.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:57:30
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 09:50:05
Quote Anchor link
zo heel moeilijk zijn joins niet.

Ik denk dat het eerder aan een probleem in inzicht is hoe je tabellen in verhouding tot elkaar staan.
Zelf heb ik bij een groter project een printout van de database layout naast me hangen.

Hierin staan de tabellen getekend, met de kolommen genoemd in het blokje;
en tussen de tabellen lopen lijntjes die aangeven dan tabel X een foreign key van tabel Y nodig heeft.

Bijvoorbeeld
De tabel kamers heeft een kolom flat_id
En tussen de tabel kamers en flats loopt een lijntje dat aangeeft dat een kamer hoort bij een flat (studentenhuizen).

Zo'n join zou dan worden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT kamers.*, flats.naam
FROM kamers
JOIN flats ON flats.flat_id = kamers.flat_id
WHERE kamer_id = 123;


dat is een vrij simpele opzet.
Goed, je kunt dit niet bij elkaar klikken, maar dat is ook bijna niet te doen, zonder inzicht van de verhoudingen tussen de tabellen.
Als je zelf een query bij elkaar mag slepen met een tool, dan zou het misschien wel mogelijk worden om de tabel geslachten (student/studentin) bij een kamer te slepen.

Heb je nodig om te weten of een kamer door een man of vrouw gehuurd wordt?
Dan bouw ik zo'n query in stappen op:

eerst een join van kamer naar huurder.
Dan van huurder naar geslachten

En zo kom je dan soms inderdaad op een query uit met 3 of 4 stappen.
Maar zolang je de query tabel voor tabel uitbreidt, is het niet zo heel complex

Toevoeging op 17/04/2014 09:50:55:

zelf gebruik ik Datanamic Dezign om de db te tekenen, maar er zijn ook de nodige gratis tools (mysql workbench?)
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 09:58:19
Quote Anchor link
Bij enkelvoudige joins heb ik ook geen probleem. Het probleem ontstaat als er meerdere tabellen naar dezelfde velden wijzen of als tabellen meerdere keren moeten voorkomen.

Toch alvast bedankt voor een snel antwoord.

Jan
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 10:00:36
Quote Anchor link
Meerdere keren dezelfde tabel nodig: alias toekennen (met een zinnige naam)
 
Reshad F

Reshad F

17/04/2014 10:58:11
Quote Anchor link
Ik denk dat het slimmer is om een goed boek over sql te kopen / googlen / oefenen. Als je niet weet wat je doet dan zal je er niks mee opschieten.
 
Michel Koonen

Michel Koonen

17/04/2014 13:04:24
Quote Anchor link
Ik heb dbForge Query Builder for MySQL gebruikt (gedurende 1 maand gratis) en dat was zeer hulpzaam en je kunt direct de resultaten van de query zien.
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 14:07:09
Quote Anchor link
@michel koonen Bedankt
@ivo P Dat doe ik al.
@ Reshad F Ik heb al een kennis van sql. meervoudige blijft altijd een beetje zoeken. Gelukkig help google veel. Oefenen is iets anders. Als je het nodig hebt moet het werken en oefenen als je het niet nodig hebt werkt niet echt :)


Toch bedankt allen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 14:49:27
Quote Anchor link
Jan R op 17/04/2014 07:59:07:
Onder phpmyAdmin kan je geen joins maken of je moet zelf typen. Gisteren is het me nog eens gelukt :) maar soms zijn ze, voor mij dan och, heel moeilijk.
phpMyAdmin heeft een grafische query builder aan boord: klik op de tab Query opbouwen en vervolgens op de link Overschakelen op visuele builder. Met de knoppenbalk rechtsboven kun je, onder andere, JOINs tekenen.

Afbeelding
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 15:30:32
Quote Anchor link
Sorry hoor maar ik zie geen visuele builder.
Net even naar een nieuwe versie gekeken en ook daar heb ik dat niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 15:46:56
Quote Anchor link
Als ik het goed heb, heb je phpMyAdmin 3.4.0 of hoger nodig.

Je kunt op de demo http://demo.phpmyadmin.net/STABLE/ inloggen met de gebruikersnaam root zonder wachtwoord. Daarna eerst links een database selecteren (dat was het misschien) en vervolgens Query opbouwen > Overschakelen op visuele builder kiezen.
Gewijzigd op 17/04/2014 15:51:42 door Ward van der Put
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 15:55:51
Quote Anchor link
Ik heb hier versie 3.4.1 maar daar is de link 'Overschakelen op visuele builder' niet zichtbaar.
Of het staat uit, of er is een nieuwere versie nodig.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

17/04/2014 17:12:01
Quote Anchor link
@Ivo: heerlijk programma MySQL Workbench!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.