Query's in user class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer met testervaring

Java developer met testervaring Functieomschrijving "De drempel tussen de burger en de Belastingdienst zo laag mogelijk houden: dat is de belangrijke taak van ons team. Dit doen we door het burgerportaal Mijn Belastingdienst continu te verbeteren." René, Java-specialist bij de Belastingdienst. De keten Interactie is een samenwerkingsverband van alle dienstonderdelen binnen de Belastingdienst. Samen zorgen we dat het contact met burgers en bedrijven goed kan plaatsvinden. Onze belangrijkste opgave? Zoveel mogelijk digitaliseren. Dat doen we binnen het onderdeel Informatievoorzieningen (IV), de ICT-organisatie van de Belastingdienst. Denk bij de producten die IV-Interactie ontwikkelt en onderhoudt aan portalen, formulieren en authenticatie- en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer Industriële Automatiseri

Raster wordt continu betrokken bij complexe en baanbrekende projecten in industriële automatisering. Ons team is gespecialiseerd in productie automatisering en proces automatisering projecten waarin procesveiligheid een belangrijk aspect is. Ons compact en groeiend OX (Operational Excellence) team ontwikkelt, configureert en levert support op zelfontwikkelde applicaties waarmee onze klanten hun productieprocessen slimmer, sneller, goedkoper en veiliger maken. Operational Excellence wordt zichtbaar gemaakt in resultaten. Bij bedrijven met dezelfde strategie, zal een operationeel excellent bedrijf een lager operationeel risico, lagere operationele kosten hebben en relatief meer winst maken. Het Raster OX team laat haar klanten de resultaten behalen door hun eigen procesdata

Bekijk vacature »

Bas Timmer

Bas Timmer

19/02/2013 20:43:23
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben sinds een paar dagen begonnen met de principes van OOP onder de knie te krijgen. Nu ben ik om te oefenen hiermee door een simpel "facebook" te maken. Mijn vraag:

Ik heb drie bestanden, database.lib.php, users.lib.php en index.php
In mijn users.lib.php staat bijvoorbeeld de functie login().

Nu is mijn vraag, kan ik hier meteen de query inzetten om te checken of er een match in de database is, of moet ik hier bijvoorbeeld een aparte functie van maken (validateLogin() of iets dergelijks) in de database class en deze vervolgens aanroepen in de user class?

Bedankt alvast!
 
PHP hulp

PHP hulp

17/10/2021 01:45:15
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/02/2013 20:50:29
Quote Anchor link
Login is vaak een memberfunctie van een class User.
 
- Raoul -

- Raoul -

19/02/2013 22:50:31
Quote Anchor link
Als je de principes van OO probeert onder te knie te krijgen en je hebt een class als "users" dan ben je al fout bezig.

Heb je dit al eens doorgenomen? http://phptuts.nl/view/45/
 
Tim S

Tim S

20/02/2013 01:04:29
Quote Anchor link
Het is gebruikelijk om de database handelingen in een aparte klasse te stoppen bijvoorbeeld een mapper, maar het hoeft niet.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.