Query's in user class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas Timmer

Bas Timmer

19/02/2013 20:43:23
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben sinds een paar dagen begonnen met de principes van OOP onder de knie te krijgen. Nu ben ik om te oefenen hiermee door een simpel "facebook" te maken. Mijn vraag:

Ik heb drie bestanden, database.lib.php, users.lib.php en index.php
In mijn users.lib.php staat bijvoorbeeld de functie login().

Nu is mijn vraag, kan ik hier meteen de query inzetten om te checken of er een match in de database is, of moet ik hier bijvoorbeeld een aparte functie van maken (validateLogin() of iets dergelijks) in de database class en deze vervolgens aanroepen in de user class?

Bedankt alvast!
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:07:57
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/02/2013 20:50:29
Quote Anchor link
Login is vaak een memberfunctie van een class User.
 
- Raoul -

- Raoul -

19/02/2013 22:50:31
Quote Anchor link
Als je de principes van OO probeert onder te knie te krijgen en je hebt een class als "users" dan ben je al fout bezig.

Heb je dit al eens doorgenomen? http://phptuts.nl/view/45/
 
Tim S

Tim S

20/02/2013 01:04:29
Quote Anchor link
Het is gebruikelijk om de database handelingen in een aparte klasse te stoppen bijvoorbeeld een mapper, maar het hoeft niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.