quiz maken

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 17:01:00
Anchor link
Met een aantal companen heb ik het idee opgevat om een popkwis in elkaar te draaien.
Dat gaat al lekker.
Nu zit ik met 1 probleem.
Ik heb reeds:
user systeem, om mee te doen.
quizzen...
enz.
Ik ben geen kei in php en heb de quiz zo goed en zo kwaad als het gaat in elkaar geplakt en geschreven. Omdat ik hier veel heb geleerd, leek het me leuk om te kijken hoe jullie een pokwis in elkaar zetten.

Ik ben nu zover dat ik een quiz aan kan maken, vragen erbij zet, vervolgens uitlees en weer in de datrabase stop, bij de oplossingen!
De goede antwoorden haal ik uit de vragen tabel, de oplossing zet ik er tegenover.

Nu ben ik op zoek naar een goede mogelijkheden om de scores bij te houden.

Voorbeeldquiz is te vinden op
http://www.jojosloft.nl/quiz

Wie helpt ons mee?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:24:21
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

20/02/2007 17:14:00
Anchor link
k ben ok met een script bezig en k heb dan een checkans.php die bij de if kijkt of het antwoord goed is,, en als het goed is update hij het level en punten aantal..
als hij het fout heeft zegt hij jammer probeer het opnieuw :P
hier is het scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$db
= $db_tbl;
$sql = "SELECT antwoord FROM lvl AS l, HetVaagSpel AS h WHERE h.id='".$_SESSION['user_id']."' AND h.lvl = l.lvlid";
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$row = mysql_fetch_assoc($result);
$ans = $_POST['ans'];
$ans = mysql_real_escape_string($ans);
$ans1 = $row['antwoord'];

if ($ans == $ans1)
{

  $sqb = "SELECT punten FROM $db WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  $resulta = mysql_query($sqb) or die(mysql_error());
  $rowa = mysql_fetch_assoc($resulta);
  $punten = $rowa['punten'];
  $puntennieuw = $punten+1;
  $sqa = "UPDATE $db SET punten = '$puntennieuw' WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  mysql_query($sqa) or die(mysql_error());

  $sqc = "SELECT lvl FROM $db WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  $resultb = mysql_query($sqc) or die(mysql_error());
  $rowv = mysql_fetch_assoc($resultb);
  $lvl = $rowv['lvl'];
  $lvlnieuw = $lvl+1;
  $sqd = "UPDATE $db SET lvl = '$lvlnieuw' WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  mysql_query($sqd) or die(mysql_error());
  echo "$check_succes <br />";
  echo " $check_succes1 $puntennieuw $check_succes3 <br />";
  echo " $check_succes2 $lvlnieuw .";
}

else
{
  echo "$check_fail";
}

?>

AUB geen commentaar over dat k steeds eerst de POST in een variable zet dat is gewoon mijn style..
eerst had ik het antwoord nog ge md5'ed maar nu doet mijn serer vaag en berekent ja de ene kaar als 534eru34 bijv en de andere keer als 534eur43 dus dat spoort niet :P
die dingen als $check_fail enzo komt uit mijn lang file :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/02/2007 17:18:00
Anchor link
Om scores bij te houden:

Hou met microtime bij hoe lang een user er over doet over antwoorden, zorg voor een totaaltijd van alle antwoorden. (ik weet niet of je vragen per pagina hebt, of vragen allemaal op 1 pagina, misschien ff test account maken voor ons hier)
Geeft per vraag ook een moeilijkheidsgraad, voor de punten. Een heel simpele/ algemeen bekende vraag geef je een lagere moeilijkheidsgraad, en die telt dus ook minder.
Per vraag krijg je dan bijv: $punten[$vraagnummer]=1*$moeilijkheidsgraad[$vraagnummer];

(dit geeft bijvoorbeeld: $punten[1]=1*4;)

Uiteindelijk tel je alle punten bij elkaar op, en die zet je samen met je microtime in een tabel, waarin je de volgende kolommen hebt:
user_id
quiz_id
punten
tijdsduur

Deze kan je dan vervolgens ook weer uitlezen, en je kan ook een topscorelijst maken door eerst te sorteren op punten en vervolgens op tijdsduur. Zo krijg je een (redelijk) eerlijke weergave, waarbij iemand met "trager internet" licht in het nadeel is.
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 17:21:00
Anchor link
Cool...thnx...
En commentaar geven doek niet zo snel...
Ik ga het straks meteen bekijken!
grtz
Jojo

PS Ik zal vanavond ff kijken of ik een test quiz kan aanmaken, met code enzo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Frank -

Frank -

20/02/2007 17:30:00
Anchor link
Quote:
AUB geen commentaar over dat k steeds eerst de POST in een variable zet dat is gewoon mijn style..
Helaas, ik geef hier ondanks jouw verzoek tóch commentaar op: Het is volkomen zinloos, overbodig en het zorgt gegarandeerd voor problemen. Leer dit dus af!

Je stopt data uit de ene variabele in een andere variabele wanneer er iets verandert aan de data.

Hoe je het wel aanpakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
// configuur de variabelen die je gaat gebruiken:
$ans = ''; // hele vreemde naam, maar goed...


// verderop in je script:

$ans = mysql_real_escape_string($_POST['ans']);
?>

$ans heeft nu een andere inhoud dan $_POST['ans'], hier kan nooit enige onduidelijkheid over ontstaan.

De namen $ans en $-POST['ans'] klinken mij wat vreemd in de oren, Ans klinkt als een voornaam en dat kan nooit goed zijn als een naam voor een formulierveld. Je komt dan in de problemen met andere namen. $sVoornaam en $_POST['voornaam'] zijn algemeen en altijd bruikbaar bij voornamen. De 's' in $sVoornaam staat voor 'string', dan weet je ook wat voor type data er in deze variabele staat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

20/02/2007 20:56:00
Anchor link
hmm $ans is gewoon een afkorting van answer en dat is weer een vertaling voor het woord antwoord voor zover ik weet..
en ik zal het proberen af te leren :P
maar k vind het gewoon makkelijker werken maar het klopt er kan meer fout gaan..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 21:59:00
Anchor link
Dank voor de snelle reacties! Inspirerend. Slecht voor de relatie...lol.
Ik heb nu een query geschreven die de score update.
Na het submitten van de form. Gewoon in de quiz pagina, na de insert query.
Het optellen heb ik met de query gedaan.

zo: update oplossing set score = score + 1 WHERE name = '$gebruikersnaam' and quiz_id = $id
werkt goed. Thnx

tav Robert
alle vragen staan op 1 pagina, maar het lijkt me ook wel leuk om per vraag een pagina te hebben. Je kunt dan met vraagtijd en totale tijd enz gaan werken neem ik aan? Ik zal me er eens in gaan verdiepen. Er zijn nog geen levels voor de vragen, maar ook dat is een leuk idee. Moeten we eens met de bedenkers van de vragen (waaronder ikzelf) over hebben. Nu doen we maar wat.

De testaccount is aangemaakt.
Gebruikersnaam: phphulp
Wachtwoord: quiz123

Nogmaals dank
Jo
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

20/02/2007 22:07:00
Anchor link
Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 0 on MySQL result index 9 in /www/htdocs/jojoslof/quiz/uitslag2.php on line 19

Warning: Division by zero in /www/htdocs/jojoslof/quiz/uitslag2.php on line 30

Warning: Division by zero in /www/htdocs/jojoslof/quiz/uitslag2.php on line 31

doet het nog niet helemaal goed zie k wel :P
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 22:27:00
Anchor link
Ik zie het.
Ik moet regelen dat - ie niks kleest als er nog niets in de datbase staat...hmmm
ast goed is moet ut nu werken.
:))

jo

yup.... hier doetieut.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

21/02/2007 12:33:00
Anchor link
Ben bezig geweest met de tijd.
Kom er niet helemaal uit.

Als alle vragen in 1 pagina staan, die de database vult met submit, hoe krijg ik dan gemeten hoelang de quizzer erover doet? Ik wil graag een begin en eindtijd opslaan.

Dat lukt me niet goed.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?

$id
= 5;

if ($Submit) {

         $name  = addslashes($name);
        $q1  = addslashes($q1);

mysql_db_query("$db", "INSERT INTO oplossing1 (name,quiz_id,datum,q1) VALUES
('$name','$quiz_id', now(),'$q1')"
);
$inserted_id = mysql_insert_id();

             $result = mysql_db_query ($db, "select * from vragen where quiz_id = $id and vraagnr = '1'");
             $goed = mysql_result ($result, $i, "goed");
            
                     if ($goed == $q1) {mysql_db_query($db,"update oplossing1 set score = score + 1 WHERE name = '$gebruikersnaam' and quiz_id = $id");}

header("location: uitslag2.php");                        
}


?>

<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="<?=$PHP_SELF?>" >
<input type="hidden" name="name" value="<?=$gebruikersnaam?>">
<?

$result
= mysql_db_query ($db, "select * from vragen where quiz_id = $id and vraagnr =1");
$numOfRows = mysql_num_rows ($result);
if ($numOfRows)
  {

   for ($i = 0; $i < $numOfRows; $i++)
   {

             $vraag_id = mysql_result ($result, $i, "id");
             $quiz_id = mysql_result ($result, $i, "quiz_id");
             $vraag = mysql_result ($result, $i, "vraag");        
             $vraagnr = mysql_result ($result, $i, "vraagnr");        
             $antw1 = mysql_result ($result, $i, "antw1");                
             $antw2 = mysql_result ($result, $i, "antw2");                
             $antw3 = mysql_result ($result, $i, "antw3");                
             $antw4 = mysql_result ($result, $i, "antw4");                

             $vraag=stripslashes($vraag);
             $vraagnr=stripslashes($vraagnr);
             $antw1=stripslashes($antw1);
             $antw2=stripslashes($antw2);
             $antw3=stripslashes($antw3);
             $antw4=stripslashes($antw4);
            
            $a = $vraagnr;

                      echo " <tr>
                        <td class=\"tabs\">Vraag $vraagnr: $vraag<br><br>
                        </td></tr>
            <tr><td>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw1\">
            $antw1 <br>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw2\">
             $antw2<br>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw3\">
             $antw3<br>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw4\">
            $antw4</td>
                      </tr><tr><td><br></td></tr>"
;
                    }

        }


   ?>
<tr><td><input type="hidden" name="quiz_id" value="<?=$quiz_id?>">
   <input type="submit" name="Submit" value="Stuur op!!">
</form></td></tr>
</table>
</body>
</html>


Wat te doen?
De pagina verwijst naar uitslag pagina, die de resultaten toont.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Thijs X

Thijs X

21/02/2007 12:47:00
Anchor link
je zou de begin tijd ine en sessie kunne opslaan en de eindtijd ook wanneer alles in ingevoerd en die van elkaar afhalen = tijd dat je erover hebt gedaan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
session_start();
$_SESSION['begintijd'] = time();

// Hele quiz

$_SESSION['eindtijd'] = time();

$tijdsduur = ($_SESSION['eindtijd'] - $_SESSION['begintijd'])  /  60;

echo $tijdsduur. " minuten";
?>


Even geedit voor hieronder
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

21/02/2007 14:14:00
Anchor link
Thnx datw erkt.
Hewb alleen de time veranderd in mktime, en gedeeld door -60.
Anders kreeg ik negatieve tijd...
 
Thijs X

Thijs X

21/02/2007 14:19:00
Anchor link
johan schreef op 21.02.2007 14:14:
Thnx datw erkt.
Hewb alleen de time veranderd in mktime, en gedeeld door -60.
Anders kreeg ik negatieve tijd...


Ja klopt had typo gemaakt moest zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$tijdsduur
= ($_SESSION['eindtijd'] - $_SESSION['begintijd'])  /  60;
?>
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

21/02/2007 14:19:00
Anchor link
je had het ook kunnen door de 2 tijden van plaats te veranderen..
jij had wrss eerst starttijd-eindtijd.. dan krijg je altijd een negatief getal..
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

21/02/2007 14:28:00
Anchor link
Yup, gewoon niet gezien. En een minnetje zetten was snel gedaan!
Heb de code nu aangepast.

thnx
De blinde
die werd geholpen door de lamme....lol

NU verder met het weeknr.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 08:15:00
Anchor link
We hebben de quiz nu aangepast. Alle tijden worden ook opgeslagen in de database en kunnen bepalend zijn bij gelijk spel.

Nu willen we graag dat de weeknummers beschikbaar komen.
Er is nu sprake van een vast quiz id.
De id bepaald welke quiz wordt getoont.

We willen dat koppelen aan een weeknummer, iedere twee weken een quiz.
Ik heb verschillende kalenders e.d. bekeken, maar kom er niet uit hoe je nu psies een weeknummer ophaalt.

iemand een eenvoudig te implementeren scriptje?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/02/2007 08:31:00
Anchor link
Je slaat de tijd op in een datetimeveld he?

Onderstaande SQL geeft het weeknummer uitgaande van dat maandag de 1e dag van de week is. Door '%u' te wijzigen in '%U' (hoofdletter) gaat MySQL ervan uit dat zondag de 1e dag van de week is. Aan jou dus de keuze.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(datum,'%u') FROM tabel


%U Week (00..53), where Sunday is the first day of the week
%u Week (00..53), where Monday is the first day of the week
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 08:44:00
Anchor link
Thnx...
Ik ben der mee aan de slag.

De tijd wordt niet in een datetime veld opgeslagen.
Het gaat om de tijdsduur (zie boven). Ik sla de tijdsduur gewoon op in varchar en reken vervolgens uit hoelang iemand over de quiz gedaan heeft.

Het opslaan van de datum snap ik, ik sla de datum dat gespeeld wordt op in de database met now().
dus wil ik zoiets als :

als now() in week twee valt, laat dan quiz 2 zien,
als now() in week drie valt, laat dan quiz 2 zien,
als now() in week 4 valt, laat dan quiz 3 zien enz enz.
Hoe doek dat?

Ik klus verder...

en thnx alvast
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 08:46:00
Anchor link
Trouwens Robert,

Die tip over de moeilijkheidsgraad nemen we ook mee!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/02/2007 08:54:00
Anchor link
@johan

Dat is mooi, dat je die tip nog mee neemt.

Wat betreft die nummers van de quizen:
- Als je 2 jaar bezig bent, dan kom je op quiz 104 uit (2x52 weken -> 52 quizen)
- Zet in je tabel waarin je je quizid/naam enzo opslaat een veld met daarin ook een datum.

Vervolgens kan je met onderstaande vergelijken welke quiz er moet worden opgehaald.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT quiz FROM tabel WHERE DATE_FORMAT(datum,'%u') = DATE_FORMAT(NOW(),'%u')


Edit:


Wat je doet met het opslaan van je tijdsduur, in wat voor format sla je dat op? Volgens mij is dat een unix timestamp (aantal seconden sinds Unix Epoch (January 1 1970 00:00:00 GMT) daarvoor kan je beter een timestamp veld gebruiken!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 09:27:00
Anchor link
@ Robert

Ik sla het op als hate getal wat weergegeven wordt door de code die thijs hier opgaf.
De pagina geeft de begin en eindtijd op. Het verschil zet - ie in de database.
werkt prima en is uitstekend om te gebruiken bij gelijk spel in punten.
wat is het voordeel van jou methode?

en betr. de weeknrs

Ik heb een tabel met

id
naam
toegevoegd
bijgewerkt

daar worden de quizzen in opgeslagen en krijgen een id. Vervolgens kan ik er vragen aan toevoegen (tabel vragen) en antwoorden (tabel oplossingen)

we werken straks met meer mensen aan de vragen. dus is het handig dat in de quizzen ook naam toevoeger/bijwerker opgeslagen kan worden en wanneer dat gebeurd.

ik wilde het weeknummer daarin ook opslaan, gewoon door het cms ingegeven en het verolgens vergelijken met het opgevraagde weeknr. en dan zo de juiste quiz weergeven, ik kan dus nog een datum toevoegen, bv datum online en dan die gebruiken voor het weeknr?
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.