QUIZ probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sebas V

Sebas V

16/08/2012 12:06:23
Quote Anchor link
Goedemorgen,

ik heb een probleem met een twee Radiobuttons in een formulier. Ik wil graag dat op de redirect pagina, de score uitslag verschijnt van de gekozen antwoorden. De originele functie werkt met een PHP POST (bron: http://css-tricks.com/building-a-simple-quiz/) maar in combinatie met mijn javascript bestand, krijg ik het niet werkend..

Heeft iemand een oplossing hierop?

Bedankt voor de moeite..

FORMULIER
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<form id="ContactForm" action="">

<section class="st-panel" id="st-panel-2">
                        <div class="st-deco"></div>
                            <h2>Toelichting:<br />Neem plaats op de eerste tegel en wek energie op. Zodra de vraag op het scherm verschijnt, kiest u n van de vier volgende antwoorden.</h2>
                                <div class="sizer">
                                    <label class="label_radio" for="vraag1_A"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_A" value="A" type="radio" />A) Geen eis</label>
                                    <label class="label_radio" for="vraag1_B"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_B" value="B" type="radio" />B) 0,1 Ohm</label>
                                    <label class="label_radio" for="vraag1_C"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_C" value="C" type="radio" />C) 1 Ohm</label>
                                    <label class="label_radio" for="vraag1_D"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_D" value="D" type="radio" />D) 10 Ohm</label>
                                </div>
                                <span id="vraag1_antwoorden" class="foutmelding_antwoorden" style="display:none;"></span>
                    </section>
<input type="button" class="button_verzenden black" id="send" value="VERSTUUR" /><input type="hidden" id="newcontact" name="newcontact" value="1"></input></form>


JAVASCRIPT VOOR VERZENDEN MAIL, DATABASE TOEVOEGING
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
$(document).ready(function() {
    contact.initEventHandlers();
});
var contact = {
    initEventHandlers    : function() {
        /* clicking the submit form */
        $('#send').bind('click',function(event){
            $('#loader').show();
            setTimeout('contact.ContactFormSubmit()',500);
        });
        /* remove messages when user wants to correct (focus on the input) */
        $('.inplaceError,.foutmelding_antwoorden',$('#ContactForm')).bind('focus',function(){
            var $this         = $(this);
            var $error_elem = $this.next();
            if($error_elem.length)
                $error_elem.fadeOut(function(){$(this).empty()});
            $('#success_message').empty();    
        });
        /* user presses enter - submits form */
        $('#ContactForm input,#ContactForm textarea').keypress(function (e) {
            if ((e.which && e.which == 13) || (e.keyCode && e.keyCode == 13)) {  
                $("#send").click();
                return false;  
            }
            else  
                return true;  
        });
    },
    ContactFormSubmit    : function() {
        $.ajax({
               type        : 'POST',
               url        : 'php/contact.php?ts='+new Date().getTime(),
               dataType    : 'json',
               data        : $('#ContactForm').serialize(),
               success    : function(data,textStatus){
                              //hide the ajax loader
                              $('#loader').hide();
                              if(data.result == '1'){
                                  //show success message
                                $('#midden').remove();
window.location = "result.php"
                              }
                              else if(data.result == '-1'){
                                  for(var i=0; i < data.errors.length; ++i ){
                                      if(data.errors[i].value!='') {
                                        var elm = $("#"+data.errors[i].name);
                                        // we gaan kijken welk soort element elm is.
                                        // wanneer dat element een span is, moeten we geen nieuwe span meer aanmaken...
                                        switch (elm[0].tagName.toLowerCase()) {
                                          case 'span':
                                            elm.html(data.errors[i].value).fadeIn();
                                            break;
                                          default:
                                            elm.next().html('<span class="foutmelding_antwoorden">'+data.errors[i].value+'</span>').fadeIn();
                                            break;
                                        }
                                      }
                                      
                                          $("#"+data.errors[i].name).next().html('<span class="foutmelding_antwoorden">'+data.errors[i].value+'</span>').fadeIn();
                                  }
                              }                       
                          },
               error    : function(data,textStatus){}
        });
    }  
};


RESULT PAGINA
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<body>
    <div id="begin_framework">
    <strong>Quiz</strong><br /><br />Bedankt voor uw participatie, u kunt hieronder uw score vinden en uw certificaat uitprinten.
    
    <?php
                
        $answer1
= $_POST['vraag1_antwoorden'];
        $answer2 = $_POST['vraag2_antwoorden'];
        
        $totalCorrect = 0;
        
        if ($answer1 == "C") { $totalCorrect++; }
        if ($answer2 == "A") { $totalCorrect++; }
        
        echo "<div id='results'>$totalCorrect / 2 correct</div>";
                
    ?>


    </div>
</body>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:51:56
 
Erwin H

Erwin H

16/08/2012 12:36:52
Quote Anchor link
wat probeer je nu eigenlijk te doen?
Wat gaat er niet goed?
Wat heb je al gedaan om het op te lossen?
Waar loop je vast?

Iets meer heldere info zou wel helpen.
 
Sebas V

Sebas V

16/08/2012 13:22:30
Quote Anchor link
Hee Erwin,

- Ik probeer mijn score uitslag te tonen op de result pagina

- Het formulier neemt de waarde niet mee naar de result pagina omdat er geen POST functie aan gekoppeld zit. Zodra ik dit doe, moet ik mijn button veranderen naar een submit knop, maar dan werkt mijn javascript niet meer die de data mailt en in een database plaatst..

- Ik heb al geprobeerd: Form action naar result.php en method:post > mailing en database plaatsing werkt niet meer;
- Submit knop verbergen achter de normale knop;
- PHP integreren in het javascript bestand, zonder enig succes.

- Dus mijn vraag is, hoe kan ik de score uitslag (POST FUNCTIE) in mijn javascript bestand hierboven meenemen?
Gewijzigd op 16/08/2012 13:25:03 door Sebas V
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

16/08/2012 13:35:11
Quote Anchor link
Je kunt de gegevens toch gewoon POSTen naar result.php en daar een mail (advies: swiftmailer of phpmailer) versturen en gegevens invoeren in db? Zou dat niet met javascript doen.

Ten aanzien van je result code:
Waarom kopiëren van variabelen (regel 7+8)?
Je echo: gebruik ' zodat je in HTML " kunt gebruiken. Daarnaast horen variabelen buiten quotes.
 
Sebas V

Sebas V

16/08/2012 13:55:52
Quote Anchor link
Op dit moment hanteer ik onderstaande contact.php voor de afhandeling van de mail en database. Waarin zie je dan die POST functie staan zodat deze getoond wordt op result.php?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
<?php
require_once("db.php");                    /* Database Class */
require_once('utils/is_email.php');        /* Email Validation Script */

/* Handle Ajax Request */

if(isset($_POST['newcontact'])){
    $contact = new Contact();
    unset($contact);
}

else{
    header('Location: /');
}


/* Class Contact */
class Contact{
    
    private $db;                         /* the database obj */
    
    private $errors         = array();  /* holds error messages */
    private $num_errors;                   /* number of errors in submitted form */
    
    public function __construct(){
        $this->db = new DB();
        if(isset($_POST['newcontact']))
            $this->processNewMessage();
        else
            header("Location: /");
    }


    public function processNewMessage(){
        
        $contactpersoon        = $_POST['contactpersoon'];        
        $bedrijfsnaam        = $_POST['bedrijfsnaam'];
        $telefoon            = $_POST['telefoon'];
        $email                = $_POST['email'];
        $vraag1_antwoorden    = $_POST['vraag1_antwoorden'];
        $vraag2_antwoorden    = $_POST['vraag2_antwoorden'];
        
            
        /* Server Side Data Validation */
        
        /* Contactpersoon Validation */

        if(!$contactpersoon || mb_strlen($contactpersoon = trim($contactpersoon)) == 0)
            $this->setError('contactpersoon', 'Vul uw contactpersoon in');
        else if(mb_strlen(trim($contactpersoon)) > 120)
            $this->setError('contactpersoon', 'Te lang! 120 karakters max.');
                
        /* Bedrijfsnaam Validation */
            if(!$bedrijfsnaam || mb_strlen($bedrijfsnaam = trim($bedrijfsnaam)) == 0)
            $this->setError('bedrijfsnaam', 'Vul uw bedrijfsnaam in');
        else if(mb_strlen(trim($bedrijfsnaam)) > 120)
            $this->setError('bedrijfsnaam', 'Te lang! 120 karakters max.');
            
            /* Telefoon Validation */
            if(!$telefoon || mb_strlen($telefoon = trim($telefoon)) == 0)
            $this->setError('telefoon', 'Vul uw telefoonnummer in');
        else if(mb_strlen(trim($telefoon)) > 120)
            $this->setError('telefoon', 'Te lang! 120 karakters max.');
            
            /* Vraag 1 Validation */
            if(!$vraag1_antwoorden || mb_strlen($vraag1_antwoorden = trim($vraag1_antwoorden)) == 0)
            $this->setError('vraag1_antwoorden', 'Selecteer een antwoord a.u.b.');
                
            /* Vraag 2 Validation */
            if(!$vraag2_antwoorden || mb_strlen($vraag2_antwoorden = trim($vraag2_antwoorden)) == 0)
            $this->setError('vraag2_antwoorden', 'Selecteer een antwoord a.u.b.');
                
            /* Email Validation */
        if(!$email || mb_strlen($email = trim($email)) == 0)
            $this->setError('email','Vul uw e-mail in');
        else{
            if(!is_email($email))
                $this->setError('email', 'Vul een correct email adres in');
            else if(mb_strlen($email) > 120)
                $this->setError('email', 'Te lang! 120 karakters max.');
        }

    
        /* Errors exist */
        if($this->countErrors() > 0){
            $json = array(
                'result' => -1,
                'errors' => array(
                                array('name' => 'contactpersoon'    ,'value' => $this->error_value('contactpersoon')),
                                array('name' => 'bedrijfsnaam'    ,'value' => $this->error_value('bedrijfsnaam')),
                                array('name' => 'email'        ,'value' => $this->error_value('email')),                                
                                array('name' => 'telefoon'    ,'value' => $this->error_value('telefoon')),
                                array('name' => 'vraag1_antwoorden'    ,'value' => $this->error_value('vraag1_antwoorden')),
                                array('name' => 'vraag2_antwoorden'    ,'value' => $this->error_value('vraag2_antwoorden')),
                            )
                );
                
            $encoded = json_encode($json);
            echo $encoded;
            unset($encoded);
        }

        /* No errors, insert in db*/
        else{
            if(($ret = $this->db->dbNewMessage($contactpersoon, $bedrijfsnaam, $email, $telefoon, $vraag1_antwoorden, $vraag2_antwoorden)) > 0){
                $json = array('result'         => 1);
                if(SEND_EMAIL)
                    $this->sendEmail($contactpersoon,$bedrijfsnaam,$email,$telefoon,$vraag1_antwoorden,$vraag2_antwoorden);
            }
    
            else
                $json = array('result'         => -2); /* something went wrong in database insertion  */
            $encoded = json_encode($json);
            echo $encoded;
            unset($encoded);
        }
    }

    
    public function sendEmail($contactpersoon,$bedrijfsnaam,$email,$telefoon,$vraag1_antwoorden,$vraag2_antwoorden){
        /* Just format the email text the way you want ... */
        $message_body    = "<div style=\"font-size:12px; font-weight:normal;\">Hallo,<br><br>"
                                    ."Het volgende bedrijf heeft zich zojuist aangemeld:</div><br>"
                                    ."<table cellpadding=\"1\" cellspacing=\"1\" width=\"550px\"><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Bedrijfsnaam:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$bedrijfsnaam."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Contactpersoon:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$contactpersoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Telefoonnummer:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$telefoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">E-mail:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$email."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 1:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag1_antwoorden."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 2:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag2_antwoorden."</td></tr></table><br>";
        
            // Geef GELDIGE adressen op
            // Een korte benaming voor jouw website

            $website_naam = 'Aanmelding';
            // Jouw eigen geldige emailadres
            $eigen_emailadres = 'EMAIL ADRES';
            // Een geldig emailadres voor errors
            $error_emailadres = 'EMAIL ADRES';
            // De naam van de verzender
            $naam_verzender = ''.$bedrijfsnaam.'';
            // Het geldige emailadres van de afzender
            $email_verzender = ''.$email.'';
            // Een geldig emailadres of helemaal leeg laten
            $bcc_emailadres = '';
            // HTML mail? True/False
            $html = true;
            
            // De headers samenstellen
            $headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . PHP_EOL : '';
            $headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
            $headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
            $headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL : '';
            $headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . PHP_EOL : '';

        
            mail(EMAIL_TO,MESSAGE_SUBJECT,$message_body,$headers);

    }

    
    public function setError($field, $errmsg){
        $this->errors[$field]     = $errmsg;
        $this->num_errors         = count($this->errors);
    }

    
    public function error_value($field){
        if(array_key_exists($field,$this->errors))
            return $this->errors[$field];
        else
            return '';
    }

    
    public function countErrors(){
        return $this->num_errors;
    }
};


?>
 
Erwin H

Erwin H

16/08/2012 14:35:02
Quote Anchor link
Ik ga mee met wat Obelix zegt. Waarom zou je eerst alle info via een Ajax submit willen doen en dan ook nog een submit via een normale POST. Dat is dubbelop. Je moet dan twee keer verbinding maken met je server, terwijl het in 1 keer kan. Ik zie dus twee (logische) oplossingen:
1) form op normale manier submitten en serverside zowel het form behandelen als het resultaat opmaken
2) form submitten via Ajax en na een succes melding van de server via javascript je form hidden en een succes div tonen. Op die manier hoef je dus ook geen tweede submit te doen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

16/08/2012 16:35:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
        $contactpersoon
        = $_POST['contactpersoon'];        
        $bedrijfsnaam        = $_POST['bedrijfsnaam'];
        $telefoon            = $_POST['telefoon'];
        $email                = $_POST['email'];
        $vraag1_antwoorden    = $_POST['vraag1_antwoorden'];
        $vraag2_antwoorden    = $_POST['vraag2_antwoorden'];
?>

Waarom allemaal kopiëren?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$message_body    = "<div style=\"font-size:12px; font-weight:normal;\">Hallo,<br><br>"
                                    ."Het volgende bedrijf heeft zich zojuist aangemeld:</div><br>"
                                    ."<table cellpadding=\"1\" cellspacing=\"1\" width=\"550px\"><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Bedrijfsnaam:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$bedrijfsnaam."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Contactpersoon:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$contactpersoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Telefoonnummer:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$telefoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">E-mail:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$email."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 1:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag1_antwoorden."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 2:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag2_antwoorden."</td></tr></table><br>";
 

Obelix en Idefix op 16/08/2012 13:35:11:
Je echo: gebruik ' zodat je in HTML " kunt gebruiken. Daarnaast horen variabelen buiten quotes.

Dat geldt ook voor het toekennen van een waarde aan een variabele.
Overigens; inline css is eigenlijk niet meer van deze tijd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$email_verzender
= ''.$email.'';
?>

Waarom die quotes voor en na de variabele?
Je kunt toch gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$email_verzender
= $email;
?>
doen?
Overigens: ook nu is het weer kopiëren van variabele en dus overbodig.
Gewijzigd op 16/08/2012 16:36:44 door Obelix Idefix
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/08/2012 16:45:19
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 16/08/2012 16:35:55:
... Overigens; inline css is eigenlijk niet meer van deze tijd. ...


Het lijkt me trouwens een contradictie te zijn. Die tweede s staat voor "sheet".
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 10:33:02
Quote Anchor link
Erwin H op 16/08/2012 14:35:02:
Ik ga mee met wat Obelix zegt. Waarom zou je eerst alle info via een Ajax submit willen doen en dan ook nog een submit via een normale POST. Dat is dubbelop. Je moet dan twee keer verbinding maken met je server, terwijl het in 1 keer kan. Ik zie dus twee (logische) oplossingen:
1) form op normale manier submitten en serverside zowel het form behandelen als het resultaat opmaken
2) form submitten via Ajax en na een succes melding van de server via javascript je form hidden en een succes div tonen. Op die manier hoef je dus ook geen tweede submit te doen.


Hee Erik, ik zou het graag via manier 2 willen oplossen. Dus het form submitten zoals het nu gaat, anders ben ik bang dat ik teveel overhoop moet halen. De succes div en het verbergen van de form werkt. Echter ik zou graag in de succes div de ingevulde waarden uit het formulier en de score uitslag van de twee radio buttons willen zien.
Hoe doe ik dit?
 
Erwin H

Erwin H

17/08/2012 10:41:41
Quote Anchor link
Het is Erwin, maar dat terzijde ;-)

Het uitlezen van een input element kan je met JQuery eenvoudig doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();

Vervolgens kan je deze inserten in je div via bijvoorbeeld een span die als placeholder erin zit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
//html
<div id="succes_div">U koos voor antwoord: <span><span></div

//jquery
$('div#succes_div span').html(tekst);
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 10:53:56
Quote Anchor link
Mijn excuus Erwin :-)

Iedergeval, bedoel je zo?

RESULT.PHP
HEAD GEDEELTE
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script>
var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();
</script>



RESULT.PHP
HET FORMULIER MET DE INGEVOERDE WAARDEN
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form id="ContactForm" action="">
<tr>
<td><div id="succes_div">U koos voor antwoord:<span><span></div><script>$('div#succes_div span').html(tekst);</script></td>
</tr>

</form>
 
Erwin H

Erwin H

17/08/2012 11:04:20
Quote Anchor link
De javascript moet in het resultaat van je ajax call. Alleen als de data naar de server is gestuurd, het succesvol is gegaan en je de succesdiv wil tonen haal je de gegevens uit het form en plaats je het in de div.
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 11:08:05
Quote Anchor link
Oke, dus het script komt zo te staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
$(document).ready(function() {
    contact.initEventHandlers();
});
var contact = {
    initEventHandlers    : function() {
        /* clicking the submit form */
        $('#send').bind('click',function(event){
            $('#loader').show();
            setTimeout('contact.ContactFormSubmit()',500);
        });
        /* remove messages when user wants to correct (focus on the input) */
        $('.inplaceError,.foutmelding_antwoorden',$('#ContactForm')).bind('focus',function(){
            var $this         = $(this);
            var $error_elem = $this.next();
            if($error_elem.length)
                $error_elem.fadeOut(function(){$(this).empty()});
            $('#success_message').empty();    
        });
        /* user presses enter - submits form */
        $('#ContactForm input,#ContactForm textarea').keypress(function (e) {
            if ((e.which && e.which == 13) || (e.keyCode && e.keyCode == 13)) {  
                $("#send").click();
                return false;  
            }
            else  
                return true;  
        });
    },
    ContactFormSubmit    : function() {
        $.ajax({
               type        : 'POST',
               url        : 'php/contact.php?ts='+new Date().getTime(),
               dataType    : 'json',
               data        : $('#ContactForm').serialize(),
               success    : function(data,textStatus){
                              //hide the ajax loader
                              $('#loader').hide();
                              if(data.result == '1'){
                                  //show success message
                                $('#midden').remove();
                                window.location = "result.php"
                                var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();
                              }
                              else if(data.result == '-1'){
                                  for(var i=0; i < data.errors.length; ++i ){
                                      if(data.errors[i].value!='') {
                                        var elm = $("#"+data.errors[i].name);
                                        // we gaan kijken welk soort element elm is.
                                        // wanneer dat element een span is, moeten we geen nieuwe span meer aanmaken...
                                        switch (elm[0].tagName.toLowerCase()) {
                                          case 'span':
                                            elm.html(data.errors[i].value).fadeIn();
                                            break;
                                          default:
                                            elm.next().html('<span class="foutmelding_quiz">'+data.errors[i].value+'</span>').fadeIn();
                                            break;
                                        }
                                      }
                                      
                                          $("#"+data.errors[i].name).next().html('<span class="foutmelding_antwoorden">'+data.errors[i].value+'</span>').fadeIn();
                                  }
                              }                       
                          },
               error    : function(data,textStatus){}
        });
    }  
};


Vervolgens de HTML, moet ik daar nog iets met een INPUT TYPE toevoegen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form id="ContactForm" action="">
<tr>
<td><div id="succes_div">U koos voor antwoord:<span><span></div><script>$('div#succes_div span').html(tekst);</script></td>
</tr>

</form>
 
Erwin H

Erwin H

17/08/2012 11:14:46
Quote Anchor link
Geen javascript in je HTML. Niet nodig en gaat waarschijnlijk nog verkeerd ook.

Als ik het goed begrijp is dit het deel van je script na een succesvolle server call:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(data.result == '1'){
   //show success message
   $('#midden').remove();
   window.location = "result.php"
   var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();
}

De eerste regel snap ik. De tweede al niet meer.... Daar redirect je de gebruiker namelijk mee naar een andere locatie. Dan heeft dat hele succes div gebeuren niet zoveel zin meer.
De derde regel klopt dan wel weer, alleen daarna zou de andere regel moeten komen, waarin je tekst in de span propt. Vervolgens nog de div tonen en het zou moeten kunnen lukken.
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 11:25:02
Quote Anchor link
Oke, zo ziet mijn AJAX er nu uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(data.result == '1'){
//show success message
$('#midden').remove();
$('#succes_div span').html(tekst);                

}


Moet ondestaande regel dan in CONTACT.PHP ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();


CONTACT.PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
<?php
require_once("db.php");                    /* Database Class */
require_once('utils/is_email.php');        /* Email Validation Script */

/* Handle Ajax Request */

if(isset($_POST['newcontact'])){
    $contact = new Contact();
    unset($contact);
}

else{
    header('Location: /');
}


/* Class Contact */
class Contact{
    
    private $db;                         /* the database obj */
    
    private $errors         = array();  /* holds error messages */
    private $num_errors;                   /* number of errors in submitted form */
    
    public function __construct(){
        $this->db = new DB();
        if(isset($_POST['newcontact']))
            $this->processNewMessage();
        else
            header("Location: /");
    }


    public function processNewMessage(){
        
        $contactpersoon        = $_POST['contactpersoon'];        
        $bedrijfsnaam        = $_POST['bedrijfsnaam'];
        $telefoon            = $_POST['telefoon'];
        $email                = $_POST['email'];
        $vraag1_antwoorden    = $_POST['vraag1_antwoorden'];
        $vraag2_antwoorden    = $_POST['vraag2_antwoorden'];
        
            
        /* Server Side Data Validation */
        
        /* Contactpersoon Validation */

        if(!$contactpersoon || mb_strlen($contactpersoon = trim($contactpersoon)) == 0)
            $this->setError('contactpersoon', 'Vul uw contactpersoon in');
        else if(mb_strlen(trim($contactpersoon)) > 120)
            $this->setError('contactpersoon', 'Te lang! 120 karakters max.');
                
        /* Bedrijfsnaam Validation */
            if(!$bedrijfsnaam || mb_strlen($bedrijfsnaam = trim($bedrijfsnaam)) == 0)
            $this->setError('bedrijfsnaam', 'Vul uw bedrijfsnaam in');
        else if(mb_strlen(trim($bedrijfsnaam)) > 120)
            $this->setError('bedrijfsnaam', 'Te lang! 120 karakters max.');
            
            /* Telefoon Validation */
            if(!$telefoon || mb_strlen($telefoon = trim($telefoon)) == 0)
            $this->setError('telefoon', 'Vul uw telefoonnummer in');
        else if(mb_strlen(trim($telefoon)) > 120)
            $this->setError('telefoon', 'Te lang! 120 karakters max.');
            
            /* Vraag 1 Validation */
            if(!$vraag1_antwoorden || mb_strlen($vraag1_antwoorden = trim($vraag1_antwoorden)) == 0)
            $this->setError('vraag1_antwoorden', 'Selecteer een antwoord a.u.b.');
                
            /* Vraag 2 Validation */
            if(!$vraag2_antwoorden || mb_strlen($vraag2_antwoorden = trim($vraag2_antwoorden)) == 0)
            $this->setError('vraag2_antwoorden', 'Selecteer een antwoord a.u.b.');
                
            /* Email Validation */
        if(!$email || mb_strlen($email = trim($email)) == 0)
            $this->setError('email','Vul uw e-mail in');
        else{
            if(!is_email($email))
                $this->setError('email', 'Vul een correct email adres in');
            else if(mb_strlen($email) > 120)
                $this->setError('email', 'Te lang! 120 karakters max.');
        }

    
        /* Errors exist */
        if($this->countErrors() > 0){
            $json = array(
                'result' => -1,
                'errors' => array(
                                array('name' => 'contactpersoon'    ,'value' => $this->error_value('contactpersoon')),
                                array('name' => 'bedrijfsnaam'    ,'value' => $this->error_value('bedrijfsnaam')),
                                array('name' => 'email'        ,'value' => $this->error_value('email')),                                
                                array('name' => 'telefoon'    ,'value' => $this->error_value('telefoon')),
                                array('name' => 'vraag1_antwoorden'    ,'value' => $this->error_value('vraag1_antwoorden')),
                                array('name' => 'vraag2_antwoorden'    ,'value' => $this->error_value('vraag2_antwoorden')),
                            )
                );
                
            $encoded = json_encode($json);
            echo $encoded;
            unset($encoded);
        }

        /* No errors, insert in db*/
        else{
            if(($ret = $this->db->dbNewMessage($contactpersoon, $bedrijfsnaam, $email, $telefoon, $vraag1_antwoorden, $vraag2_antwoorden)) > 0){
                $json = array('result'         => 1);
                if(SEND_EMAIL)
                    $this->sendEmail($contactpersoon,$bedrijfsnaam,$email,$telefoon,$vraag1_antwoorden,$vraag2_antwoorden);
            }
    
            else
                $json = array('result'         => -2); /* something went wrong in database insertion  */
            $encoded = json_encode($json);
            echo $encoded;
            unset($encoded);
        }
    }

    
    public function sendEmail($contactpersoon,$bedrijfsnaam,$email,$telefoon,$vraag1_antwoorden,$vraag2_antwoorden){
        /* Just format the email text the way you want ... */
        $message_body    = "<div style=\"font-size:12px; font-weight:normal;\">Hallo,<br><br>"
                                    ."Het volgende bedrijf heeft zich zojuist aangemeld:</div><br>"
                                    ."<table cellpadding=\"1\" cellspacing=\"1\" width=\"550px\"><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Bedrijfsnaam:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$bedrijfsnaam."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Contactpersoon:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$contactpersoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Telefoonnummer:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$telefoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">E-mail:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$email."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 1:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag1_antwoorden."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 2:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag2_antwoorden."</td></tr></table><br>";
        
            // Geef GELDIGE adressen op
            // Een korte benaming voor jouw website

            $website_naam = 'Aanmelding';
            // Jouw eigen geldige emailadres
            $eigen_emailadres = 'EMAIL ADRES';
            // Een geldig emailadres voor errors
            $error_emailadres = 'EMAIL ADRES';
            // De naam van de verzender
            $naam_verzender = ''.$bedrijfsnaam.'';
            // Het geldige emailadres van de afzender
            $email_verzender = ''.$email.'';
            // Een geldig emailadres of helemaal leeg laten
            $bcc_emailadres = '';
            // HTML mail? True/False
            $html = true;
            
            // De headers samenstellen
            $headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . PHP_EOL : '';
            $headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
            $headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
            $headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL : '';
            $headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . PHP_EOL : '';

        
            mail(EMAIL_TO,MESSAGE_SUBJECT,$message_body,$headers);

    }

    
    public function setError($field, $errmsg){
        $this->errors[$field]     = $errmsg;
        $this->num_errors         = count($this->errors);
    }

    
    public function error_value($field){
        if(array_key_exists($field,$this->errors))
            return $this->errors[$field];
        else
            return '';
    }

    
    public function countErrors(){
        return $this->num_errors;
    }
};


?>
 
Erwin H

Erwin H

17/08/2012 11:37:46
Quote Anchor link
Ja, die regel moet natuurlijk nog in dat stuk, anders heeft tekst geen waarde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
if(data.result == '1'){
   //show success message
   $('#midden').remove();
   var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();
   $('#succes_div span').html(tekst);

   //ook nog nodig om het echt te tonen?
   $('#succes_div').show()
}

//of korter, maar niet per se duidelijker:
if(data.result == '1'){
   //show success message
   $('#midden').remove();
   $('#succes_div span').html($('input[name=vraag1_antwoorden]').val());
   $('#succes_div').show()
}
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 12:24:45
Quote Anchor link
Hee Erwin,

de eerste stap is overwonnen, ik zie data verschijnen.
Alleen het probleem is dat hij de hele tijd antwoord: A laat zien ipv andere antwoord mogelijkheden.

Dit is de eerste vraag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div class="sizer">
<label class="label_radio" for="vraag1_A"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_A" value="A" type="radio" />A) Geen eis</label>
<label class="label_radio" for="vraag1_B"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_B" value="B" type="radio" />B) 0,1 Ohm</label>
<label class="label_radio" for="vraag1_C"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_C" value="C" type="radio" />C) 1 Ohm</label>
<label class="label_radio" for="vraag1_D"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_D" value="D" type="radio" />D) 10 Ohm</label>
</div>
<span id="vraag1_antwoorden" class="foutmelding_quiz" style="display:none;"></span>


AJAX code huidige situatie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if(data.result == '1'){
//show success message
                                   $('#midden').remove();
var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();
$('#succes_div span').html(tekst);
                                
//ook nog nodig om het echt te tonen?
                                   $('#succes_div').show()
}
Gewijzigd op 17/08/2012 12:26:17 door Sebas V
 
Chris PHP

Chris PHP

17/08/2012 12:48:22
Quote Anchor link
Is het niet makkelijker dat je vraag en antwoord in een database zet? En dan met een while loop de antwoorden ophaald die aan de vraag_id gekoppeld zijn?

Zo kun je ook makkelijker de resulaten opslaan en opvragen van de deelnemers.
Gewijzigd op 17/08/2012 12:50:25 door Chris PHP
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 13:22:13
Quote Anchor link
Hee Chris,

Ik ben daar niet zo bekend mee en ik zou het graag in deze situatie willen oplossen. Zie jij een oplossing op bovenstaande post waarin alleen antwoord: A uitgelezen wordt?
 
Erwin H

Erwin H

17/08/2012 13:32:50
Quote Anchor link
Ik denk dat ik iets was vergeten toe te voegen :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('input[name=vraag1_antwoorden]:checked').val()

Zo haal je de checked radio op binnen de groep met radio buttons die dezelfde naam hebben.
...als ik het goed heb, want met deze dingen loop ik altijd te klooien :-)
Probeer het eens.
Gewijzigd op 17/08/2012 13:33:11 door Erwin H
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 14:07:27
Quote Anchor link
Haha, we lopen allemaal te klooien hiero :P

Anyway, dit werkt ja, top! Alleen mijn vraag is nu of je daar kan aangeven wat je score is zeg maar op basis van een berekening.

Dus bijvoorbeeld:

U koos voor vraag 1 antwoord: C
U koos voor vraag 2 antwoord: B

(Hier komt dan de score berekening)
Alle antwoorden fout = U heeft score ROOD
1 antwoord goed = U heeft score GEEL
2 antwoorden goed = U heeft score GROEN

Waar zou dat vermeld moeten worden?

Antwoorden HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<div id="succes_A_div">U koos voor antwoord: <span><span></div><br />
<div id="succes_B_div">U koos voor antwoord: <span><span></div>


JAVASCRIPT
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
if(data.result == '1'){
//show success message
                                   $('#midden').remove();
var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]:checked').val();
$('#succes_A_div span').html(tekst);
                                  
var tekst = $('input[name=vraag2_antwoorden]:checked').val();
$('#succes_B_div span').html(tekst);
                                
//ook nog nodig om het echt te tonen?
                                   $('#succes_A_div').show()                            $('#succes_B_div').show()
                                  
}
Gewijzigd op 17/08/2012 14:09:20 door Sebas V
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.