Quiz

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »
JV F

JV F

15/05/2015 15:38:13
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik moet dus voor school een quiz maken.
Op dit moment heb ik 1 vraag en 4 antwoorden (met radio button's) en een submit button.
Nadat je een antwoord hebt gekozen en op submit button drukt moet je naar de volgende vraag gaan (als antwoord goed is). En als het antwoord fout is ga je weer terug naar vraag 1.
Ik heb nu deze code en ik kom er niet zo uit, omdat ik net pas begin met PHP:
Als je tips hebt hoor ik het graag!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
  include 'vraagjes.php';
?>


<form action="vraag2.php" method = "post">
<input type="radio" name= "vraag" value="Trunks">Trunks<br>
<input type="radio" name= "vraag" value="Goten">Goten<br>
<input type="radio" name= "vraag" value="Jamcha">Jamcha<br>
<input type="radio" name= "vraag" value="Gohan">Gohan<br>

<input type="submit" name="submit" value="Ga verder">
</form>


 <?php
if (isset($_POST['submit'])) {
    if (isset($_POST['vraag']))
    {

    if($_POST['vraag'] == $antwoord1) {
    header("Location: index.php");
    
     }
?>

    <?php } ?>
<?php } ?>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 15/05/2015 15:42:57 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:34:46
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/05/2015 15:59:31
Quote Anchor link
Yes, een quiz. Leuk :-)

Omdat je net begint even een paar kleine spelregeltjes zodat je het wat makkelijker voor elkaar gaat krijgen.

1. Zet je PHP programma boven in het script en de HTML onderin. (Gouden regel)
2. Gebruik $_SERVER['REQUEST_METHOD'] om te bepalen of er op submit gedrukt is.
3. Valideer je formulier. Wat kan een gebruiker fout doen? bijvoorbeeld vergeten een radiobutton te kiezen..
4. Blijf lekker op één en dezelfde pagina totdat de validatie gelukt is en er dus geen fouten meer inzitten.

Ben je bekend met functies en array's? Zo niet check it out op phptuts.nl

Neem dit voorbeeldje maar als basis model.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

// functie die de formuliervelden valideert en foutmeldingen aanmaakt
function validate($naam, $email)
{

    $errors = array();
    
    // validatieregels voor de naam
    if(strlen($naam) < 2)
        $errors[] = 'U heeft geen naam ingevuld.';
    
    // validatieregels voor het mailadres
    if(!strlen($email))
        $errors[] = 'U heeft geen email adres ingevuld.';
    else if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL))
        $errors[] = 'U heeft een ongeldig email adres ingevuld.';
    
    // geef de array met foutmeldingen terug
    return $errors;
}


// initialisatie van de variabelen
// Zorgt er voor dat variabelen altijd bestaan en een standaardwaarde hebben.

$naam = '';
$email = '';
$errors = array();

// indien het formulier verstuurd is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // overschrijf de standaardwaarden voor de waarden die ge-POST zijn
    $naam = $_POST['naam'];
    $email = $_POST['email'];
    
    // valideer de ingevulde gegevens
    $errors = validate($naam, $email);
    
    // als er dan geen fouten zijn stuur de gebruiker door naar een bedank pagina
    if(!count($errors))
    {

        // hier kun je nog een email versturen en/of de gegevens opslaan in de database
        
        header('Location: bedankt.html');
        exit;
    }
}

?>

<!doctype html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>een titel</title>
    </head>
    <body>
        <ul id="errors">
        <?php
            foreach($errors as $error)
            echo '<li>' . $error . '</li>';
        ?>

        </ul>
        <form action="" method="post">
            <input type="text" name="naam" value="<?php echo $naam; ?>" />
            <input type="email" name="email" value="<?php echo $email; ?>" />
            <button type="submit">Verzenden</button>
        </form>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 15/05/2015 16:03:11 door Frank Nietbelangrijk
 

15/05/2015 16:12:41
Quote Anchor link
Wauw.. van welke school mag je PHP progammeren? :-)
Maar waarom moet je dat doen? Ik zou gewoon LimeSurvey downloaden, dan ben je gelijk klaar.

Wat je voor school nodig heb is een aantal vragen met een veelvoud aan antwoorden waarbij de goede gemarkeerd zijn. De vragen moeten een volgnummer hebben. Dat kan in een database of in een platte tekst-bestand als een CSV-bestand.

Het gemakkelijkst programmeert het wanneer je gegevens gescheiden zijn van je programma. Je kunt voor de vragen en antwoorden het snelst een CSV-bestand gebruiken, dan kan je die simpel maken via Excel of OpenOffice, als je niet bekend bent met CSV-bestanden.

Vervolgens maak je een PHP-script dat er ongeveer zo uit ziet in pseudocode:

1.) lees csv-bestand in
2.) is er nog geen volgnummer? reset hem dan naar waarde 1
3.) handel het formulier af als het wordt opgestuurd
3a.) kijk of het antwoord geldig is
3b.) is het antwoord ook nog correct hoog dan het volgnummer op
4.) toon HTML-formulier met de vraag met alle antwoorden met het huidige volgnummer

Voor exactie PHP functies en hoe ze (horen te) werken moet je in de handleiding kijken op PHP.net. Je kunt daar op functienaam zoeken. Onder andere bij: str_getcsv, var_dump.
En ook moet je weten hoe variabelen werken: http://php.net/manual/en/language.variables.basics.php
en hoe operatoren werken: http://php.net/manual/en/language.operators.php
 
E vH

E vH

15/05/2015 17:53:42
Quote Anchor link
Offtopic:
DBZ +1
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.