Quote probleem met CSV maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jens Bakels

Jens Bakels

05/02/2016 17:30:56
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Mijn hoofdpijn begint weer te komen.. dus ik kan hulp gebruiken
Waarschijnlijk is het een heel eenvoudig op te lossen probleem..

Maar door een hoop geklungel ben ik het even helemaal kwijt..

Ik ben een CSV bestand aan het maken..
Alleen in het resultaat wordt iedere regel geopend en afgesloten met een " .. Help ! Dit mag namelijk niet..



foreach ($productcollection as $prod){
$list[] = $prod->getName.",".prod->getID;
}

$fp = fopen("defile.csv", 'w');

foreach ($list as $row){
fputcsv($fp, $row);
}

fclose($fp);


Resultaat:
"productnaam,productid"
"productnaam2,productid2"

Nodige resultaat
productnaam,productid
productnaam2,productid2


Hopelijk kan een van jullie mijn geklungel corrigeren. Bedankt voor de moeite !
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 11:20:39
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

05/02/2016 17:39:38
Quote Anchor link
CSV heb je in verschillende smaken. Ik zou eerst eens kijken hoe ver je met de standaardfuncties fgetcsv() en fputcsv() komt
 
Jens Bakels

Jens Bakels

05/02/2016 17:44:31
Quote Anchor link
Hoi Ward,

Bedankt voor je reactie.. Maar het is echt even een probleem voor mij..
Ik vraag niet zo snel iets, maar bij dit probleem kom ik er na tig probeersels er niet uit..

Dus mijn hoop was hier een oplossing krijgen van iemand die ziet wat voor een stomme fout ik maak..
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/02/2016 17:51:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$list
[] = array($prod->getName,$prod->getID);
?>

Het tweede argument van fputcsv moet een array zijn.
 
Jens Bakels

Jens Bakels

05/02/2016 17:52:45
Quote Anchor link
Ward.. toch heb je me goed geholpen !

tjongejonge.. het is opgelost

$list[] = $prod->getName.",".prod->getID;

moet zijn.. $list[] = array($prod->getName,prod->getID);



Toevoeging op 05/02/2016 17:54:38:

Ger! Tegelijk...Hartstikke bedankt voor je bericht
Juist!! dat was hem.. Ik wist dat ik ergens "dom" bezig was..

Helemaal geweldig!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.